Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233871 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4203
|
Trimis: 10 Ian 2009 19:31 Download mesaj |
Titlul subiectului: Primele pete solare din 2009 |
|
|
|
A aparut primul grup de pete solare, 1010, din anul 2009!
Am observat Soarele la maririle 36x si 108x la ora 14:30 ora Romaniei, iar grupul de pete apare ca in poza facuta de SOHO luata de la http://sohowww.nascom.nasa.gov/data/realtime/mdi_igr/512/
Daca e vreo problema de copyright, rog administratorul sau moderatorul sa stearga atasamentul. Pe site-ul de unde am luat-o n-am vazut nimic specificat explicit...
Descriere: |
|
Marime fisier: |
710.5 kb |
Vizualizat: |
de 7347 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9514
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 10 Ian 2009 20:51 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Eu cred ca deoarece ai citat sursa,nu pot aparea mari probleme.Dar asta cred eu,este deci doar o opinie ,dupa ce am citi alte copyright-uri in care aceasta era conditia impusa: ''de creditare'' a sursei informatiei.
In sfarsit putina miscare si la observatiile de zi.Oare cu binoclul se vad aceste pete?
Felicitari Marius.Mircea
|
|
Sus |
|
 |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 10 Ian 2009 21:48 Download mesaj |
|
|
|
E un forum, deci nu e problema. Daca chiar vrei sa eviti orice urma de indoiala poti sa folosesti image tagul, atunci imaginea nu e gazduita de forum ci e doar afisata de la linkul ei mama.
_________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4203
|
Trimis: 10 Ian 2009 22:34 Download mesaj |
|
|
|
Initial asa am vrut sa fac, sa pun numai link-ul, dar imaginea de la link-ul respectiv este o poza a Soarelui in "aproape timp real". De exemplu acum, este o poza de la ora 16:00 UT, iar cea pe care am pus-o eu era mai apropiata ca timp de ora observatiei mele, deci mai asemanatoare cu ce-am vazut eu.
Am facut eu si-o schita, da' n-am posibilitatea s-o scanez, asa ca am preferat varianta asta...
Oricum, important e sa se faca astfel de observatii, DAR NUMAI CU PROTECTIA UNUI FILTRU SOLAR ADECVAT, pentru cine nu stie inca asta!
|
|
Sus |
|
 |
jupiter2009 Membru

Data inscrierii: 15 Iul 2008 Mesaje: 17
|
Trimis: 31 Mar 2009 00:22 Download mesaj |
Titlul subiectului: riscuri |
|
|
|
Daca va uitati la soare fara filtru e belea. Se ridica apa la motor, scade presiunea la ulei, ochiul se caleaza, nu mai trage, se arde chiulasa, se sparg cilindrii... :)) Eu am privit eclipsa in '99 (aveam ochelarii speciali dar fruntea era expusa nonstop) si mai tarziu incepeam sa vad stele, cred ca erau cele de la Valcea de la totalitate. Poate am suferit si efectul lentilei lui Einstein si am vazut stelele din spatele Soarelui, care nu se vad cu ochiul liber. Data viitoare o sa iau ochelari de inot, ca la aia primesc casca si nu-mi mai bate soarele in cap :))
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 31 Mar 2009 08:00 Download mesaj |
|
|
|
Vad ca te-a afectat rau de tot
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9514
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|