Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
ar90_bino_s.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 236962
Numar de utilizatori inregistrati: 2888
Cel mai nou utilizator inregistrat: Claudiu Simion
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1016 la data de Mar Sep 09, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Prima mea observatie/ 2009

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Observatii astronomice - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 03 Ian 2009 14:27 Download mesaj
Titlul subiectului: Prima mea observatie/ 2009
Raspunde cu citat (quote)

Sambata,3 Ian,2009,intre 00h si 00h38min prima mea observatie pe acest an:cer nebulos,-6 grade,zapada pe jos.Binoclu Sakura 9x60mm.Obiecte:Hyadele,Pleiadele,M42 cu aspect de nebuloasa planetara in jurul a doua stele teta Ori,parca M41 cand dardaiam de frig,M36 si M37 Aur foarte slab,M44 Praesepe destul de bine,NGC869-884 Perseus.Apoi binoclul s-a aburit,bateriile mele s-au descarcat.Mircea
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

MesajTrimis: 03 Ian 2009 14:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am pierdut toate linkurile favorite plus toate programele salvatE.Printre ele si TUBA.Acum folosesc din nou Atlasul Norton tiparit pe care l-am primit de la un prieten amator englez.In Norton zona pe care am vazut-o din M42 este denumita ''zona huygeniana'',nu stiu de ce.Primul descoperitor al lui Orion a fost Peiresc!?Stie cineva ceva despre asta?Mircea
Sus
MariusP
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007

MesajTrimis: 03 Ian 2009 18:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Poate ajuta link-urile:

http://www.geocities.com/ariane1au/Page204.htm
http://www.delphes.net/messier/Mdes/dm042.html
http://seds.org/messier/m/m042

S-ar parea ca Huygens a facut prima descriere detaliata si el chiar a crezut ca a descoperit nebuloasa pentru prima data...

TUBA (Touring the Universe through Binoculars Atlas) il gasesti aici:
http://www.philharrington.net/tuba.htm
Sus
KLK
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2008

Motto: Nihil sine Deo

MesajTrimis: 03 Ian 2009 18:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mircea Pteancu a scris:
Am pierdut toate linkurile favorite ...
Am patit-o si eu de mai multe ori. Acum am instalat Google toolbar si sunt logat pe IGoogle. Am importat din favoritele browser-ului in Bookmarks si gata. pot intra de pe orice calculator, ma autentific si am toate favoritele Smile ( scuze daca am folosit limbajul informatic nu foarte corect, sper ca m-am facut totusi inteles)
Sus
Stanescu Octavian
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 03 Ian 2009 18:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Prima observatie 2009 : Venus, Luna acum ora 18 detalii deosebite 0,3 sec arc . e groaznic de frig altfel as pune Cassegrainul la poze Lunare .
Mai lasati trecutul la locul lui , sa facem ce va in prezent si sa ne gandim la viitor. Priviti Luna cu mariri mari, turbulentele sunt mici acum pe ger.
Sus
Laurentiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 04 Ian 2009 13:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

Si pentru mine primele observatii din 2009 au fost tot in noaptea de 03/04 ianuarie! Very Happy

Locatie: Poiana Marului, zona de munte de o frumusete deosebita. Temperatura: minus 14 gr. Celsius.

Ce am vazut: nebuloasele din Orion, Luna (sus pe cer inca din timpul zilei), Pleiadele.

As fi stat sa vad mai multe dar din cauza frigului mi s-au descarcat acumulatorii ce antrenau montura ecuatoriala.

In ciuda zonei de munte (poluare luminoasa aproape zero !) transparenta nu a fost atat de buna pe cat ma asteptam (nici apusul Lunii nu a adus cine stie ce imbunatatiri).

La multi ani !

Sus
adry
Membru
Membru

Data inscrierii: 04 Ian 2009

MesajTrimis: 04 Ian 2009 23:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pentru inceput, fiind primul mau post, vreau sa va salut si sa va felicit pe toti pentru forum (l-am studiat ceva timp).
Am norocul de a locui intr-un orasel "uitat de lume" in care intr-o saptamana senina, cel putin 2 seri sunt cu ceruri clare, de mag. cel putin 5-6. Din pacate am in fata casei un bec, care strica tot farmecul, dar ma duc in spatele casei si se rezolva problema.
Prima mea observatie din 2009 a fost si una dintre primele mele observatii, si a fost tot in noaptea discutata in topic, telescopul celestron 114/900 avand-ul de pe data de 20 decembrie si am cam avut parte de cer noros. Astfel anul acesta am observat (de fapt am incercat sa studiez indeaproape) stelele rigel si betelguse.
Apoi am facut cateva incercari la luna, care mi-au ridicat moralul, fiind foarte clare (desi cu adaptorul barlow 3X ar trebui sa se vada mai bine, se vad mare lucru, reusind sa observ doar ca e jumatate luminat jumatate nu, fiind in ceata. Apoi temperaturile scazute si nelipsitii nori m-au facut sa intru in casa.
Sus
Claudiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 16 Noi 2007

Motto: Og say aperture always win and Durk say central obstruction bring contrast demons”

MesajTrimis: 05 Ian 2009 00:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Prima observatie a acestui an a fost cu ochiul liber... Sad
Conditiile de cer excelente din localitatea Homoriciu (jud Prahova) au fost insa tulburate de lacrimile inghetate din ochi.
Am studiat fina nebulozitate a Caii Lactee si stralucirea puternica a lui Sirius impreuna cu inca doi Pinguini. M31 a fost acoperita de copaci si nu aveam curajul sa ne indepartam de sursa de caldura si festivitate.
Totusi, o decize a fost luata in acea seara de 31 decembrie :
Unul dintre lucrurile pe care mi le-am propus pentru 2009 este sa-mi construiesc un telescop portabil si performant.
In momentul de fata am doua blankuri de sticla vechi de 15+ ani de 134mm diametru si cam 1.7cm grosime. Obiectul visat este un reflector tip newton 130 f/8-9, tub truss cu 3 tevi longitudinale. Montura va fi dobson minimala si o piesa va face adaptarea la o montura ecuatoriala.
Vise frumoase si stele cazatoare.

Moderator
Moderator

MesajTrimis: 05 Ian 2009 23:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

KLK
multumesc pentru sfaturile foarte utile.
Adry
bun venit pe forum si in lumea celor care dardaie pe langa telescoape adica a observatorilor.''Este'' frumoase pozele lui Hubble dar sunt vax albina pe langa imaginile vazute prin propriul telescop
Claudiu
ai un proiect interesant,succes in realizarea lui.Mircea
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Observatii astronomice - avansati

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum