Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
mare_crisum_oct_2010_final2.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234015
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Canon 450D sau 1000D?

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

AstroFoto - avansati

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Sorin Sfartz
Membru
Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008

MesajTrimis: 18 Dec 2008 01:34 Download mesaj
Titlul subiectului: Canon 450D sau 1000D?
Raspunde cu citat (quote)

Buna seara,

cunoaste cineva camera Canon 1000D?
Ar fi potrivita pentru astro-fotografie?
Referitor la astro-fotografie cum este Canon 1000D fata de 450D?

Multumesc.
Sus
dragos.n
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 18 Dec 2008 02:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

Conform site-ului dpreview, la capitolul zgomot, care intereseaza cel mai mult pt astrofotografie, cele doua camere stau la fel de bine, desi intre ele e o diferenta la numarul de pixeli.

Un plus al lui 450D este focalizarea spot, prezenta la acesta, dar absenta la celalalt, si care poate fi de mare ajutor in astro.

In schimb, 1000D are posibilitatea de fotografie in rafala (format JPG) pana la umplerea cardului, fata de 53 JPG la 450D, dar asta imi pare a fi de importanta secundara.

Asta este tot ce pot sa iti spun, pt ca eu nu am niciunul din ele, dar intentionez sa iau, si preferinta mea, cel putin la cate stiu acum este 450D.

Membru
Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi

MesajTrimis: 18 Dec 2008 02:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

Inca ceva. La ambele se pot monta filtre speciale UV-IR cut de la Baader, in locul filtrelor originale, care taie destul de mult din spectru spre culoarea rosie.

Oricum, din ce stiu, cele mai bune DSLR-uri pt astro sunt cele Canon. Nikon spre exemplu are un soft care ''mananca stele'', iar celelalte marci au zgomot mai mare.

Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006

MesajTrimis: 18 Dec 2008 08:57 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut, mai bine iti cumperi un 350D la mana a doua (dar bine intretinut) fiindca a ajuns pe la 800 lei. Iti iei si un filtru de la Baader si ti-ai facut super camera cu putini bani.
Numai bine!
Sus
Emil
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007

MesajTrimis: 18 Dec 2008 11:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut,
eu personal as tinde catre 450D are 14 biti adancime fata de 1000D care are 12 biti. Aceasta insemna o dinamica mai buna a imaginilor.
Ambele suporta control complet chiar si in modul Bulb al expunerii atat din punct de vedere al rezolutiei, valorii ISO dar cel mai important al duratei expunerii precum si controlul seriilor folosind doar soft-ul cu care vine camera. De accea nu mai sunt necesare softuri suplimentare precum DSLRFocus sau cabluri suplimentare (la 350D de exemplu pe langa cablul USB mai este necesar un cablu de control conectat la calculator prin portul serial sau paralel).
Sper sa te ajute cu ceva
Emil

P.S. Valabila este si varianta 350D second dar aici trebuie sa te interesezi de numarul de cadre care au fost facute cu camera (numarul de cadre inregistrat de camera si nu cel pe care ti-l spune proprietarul).
Sus
Sorin Sfartz
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Dec 2008 11:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc pentru raspunsuri.

Am intrat si eu pe dpreview. Interesant si cu multe informatii.
Scuzati-mi ignoranta - as dori sa stiu daca exista un parametru masurabil, cu care se evalueaza zgomotul unei camere. Eu m-am uitat pana acum la dimensiunile senzorului, a pixelilor (rezolutie) si la unele facilitati. Insa nu am reusit sa gasesc o comparatie intre zgomotul camerelor (350D, 1000D, 450D). Am gasit doar mentiuni de genul: "zgomut redus" sau "good signal to noise ratio", insa nu am gasit masuri cantitative concrete ale acestora si nici macar comparatii concrete (de ex. camera x mai buna decat camera y).

Nici despre 350D nu stiu mai multe, decat ce am citit prin specificatiile gasite. De exemplu 350D are pixelii mai mari. In afara de avantajul pretului, cum s-ar compara un 350D cu un 450D in materie de astrofotgrafie?

In legatura cu preturile, un 1000D nou - fara obiectiv - costa cca 320 euro (cel mai mic pret gasit in Franta). Deci cu vreo 3,4 milioane mai scump ca un 350D second. O intrebare ar fi daca dferenta asta de pret se justifica in ceea ce priveste diferentele de calitate sau de aparat second/nou?

Ideea este ca "Mos Craciun" tot insista sa-mi cumpere o camera, deci practic buzunarul meu nu o sa sufere. Insa nu vreau nici ca Mosul sa cheltuiasca prea mult, caci trebuie sa mai ajunga si pe la altii. Very Happy
Sus
Sorin Sfartz
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Dec 2008 11:26 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc Emil.

Citat:
P.S. Valabila este si varianta 350D second dar aici trebuie sa te interesezi de numarul de cadre care au fost facute cu camera (numarul de cadre inregistrat de camera si nu cel pe care ti-l spune proprietarul).

Exista un contor de cadre la aparatele Canon? Adica prin meniurile lui se poate gasi acest numar?
Sus
Emil
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Dec 2008 12:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut,
pentru contor trebue sa ma uit si eu la camera mea (350D) ca sa iti pot explica unde anume il gasesti (daca nu ma insel apare in modul preview dar NU sunt sigur). Trebuie sa ma interesez mai in amanunt.
Pentru o evaluare mai exacta (mai ales pentru astrofoto) cauta dupa termenul darks for 350D si pentru 450D respectiv 1000D cu Google sau alt motor de cautare. Ideea de baza ar fi ca, in mod ideal, sa ai acces la fisiere in modul RAW adica cu extensia CR2 pentru ca in mod JPG nu poti sa iti faci o imagine exacta a nivelului de zgomot al camerei.
In cazul in care nu primesti vreo informatie concreta pana in la sfarsitul saptamanii atunci pot eu sa te ajut cu darkuri pentru 350D (am la temperatura de 25 grade pentru plaja 30-1800 secunde) si poate gasesc si ceva pentru 450D.
Numai bine
Emil
Sus
Emil
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Dec 2008 15:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

Comparatie 350 cu 450
http://www.cloudynights.com/ubbthreads/sho...in/2628426
Sus
dragos.n
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Dec 2008 19:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pe dpreview intri la testul unei camere si imediat sub titlu este o fereastra mica alba unde scrie ''introduction'', care are o sageata mica in jos, si sageti dreapta-stanga langa fereastra. Dai clic pe sageata ''jos''si apare un pomelnic lung, mai lung decat fereastra in care apare, unde ai de toate, inclusiv comparatii intre diverse aparate, comportament in JPG sau in RAW. La 1000D ai comparatie si cu 450D, la 450D nu ai decat cu aparate aparute si testate anterior -400D si altele.
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 18 Dec 2008 20:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cred ca la astrofoto un feature important (dupa zgomot) ar fi live view prin care poti face focus fara prea mari probleme. Exista work around dar totusi e mult mai comod si mai precis un live view.
Spot focus e bun dar nu esential, poti rezolva cu live view-ul daca ai timp la dispozitie sa faci reglajele.
Daca banii nu-s problema opinez un 450 in defavoarea lui 350. Balanta inclina doar pt ca are live view, ca altfel...350-ul e foarte bun.
Sus
Sorin Sfartz
Membru
Membru

MesajTrimis: 19 Dec 2008 16:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc tuturor pentru ajutor.

Multumesc Dragos. Eu nu gasisem sectiunea de teste pe dpreview. Mai am de citit, insa din primele impresii, totusi, 1000D pare sa aiba o calitate (imagini, zgomot) care se apropie de 450D.
Emil, din link-ul trimis, eu am inteles ca 450D are zgomot mai mic decat 350D. Tinand cont si de o reticenta a mea, legata de lucruri second hand, cred ca am renuntat la 350D (astfel ca nu mai este necesar sa cauti contorul).

Valy, am vazut ca si 1000D are "live view".

Inca nu m-am decis, dar intr-adevar 450D mi se pare mai atragator. Mai studiez, sa vad daca optiunile suplimentare, rezolutia ceva mai mare si esantioarea pe 14 biti, justifica diferenta de pret - in cazul meu.

Am gasit si o pagina care mi-a clarificat multe despre originea zgomotelor in camerele digitale. Poate ajuta si pe altii:
http://theory.uchicago.edu/~ejm/pix/20d/tests/noise/index.html
Sus
Claudiu
Membru
Membru

Data inscrierii: 16 Noi 2007

Motto: Og say aperture always win and Durk say central obstruction bring contrast demons”

MesajTrimis: 19 Dec 2008 17:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

Usor off-topic, dar sunt interesat de o chestie :
In primul rind ce rost are live view.... o focalizare mai buna decit cu ochiul prin vizor nu cred ca se poate, cu atit mai mult pe un ecran care are o redare suboptima. Daca nu se poate vizual prin vizor, atunci nu se va putea nici prin liveview- singura chestiune in plus fiind expunerea si influenta ei asupra cadrului, dar asta iar este o chestie care tine de fotograf si de subiect.
Si in al doilea rind - eu filmez de obicei cu o camera vga si deci am calc linga telescop mereu. Am gasit ca este o solutie extrem de facila sa descarc poza dupa ce am facut-o (cu aparatul de 8mp) ca sa le compar pe ecranul pc-ului, nu pe ecranul aparatului (degeaba zoom). Imi imaginez ca la fel ar fi si la dslr-uri, desi n-am avut ocazia.
Metoda asta e mai grea dpdv al echipamentului, dar e singura posibilitate pentru a face fotografii de mare rezolutie la focale de 2-3m.... Ideea fiind ca spotul de focalizare buna are citiva microni, putin in afara/interior de acest plan este neclar... si presupun ca desi vizorul este foarte bine calibrat a.i prisma sa redea ce cade pe senzor, exista acolo un grad de aproximatie care se simte la fotografii de acest gen... (1/2, 1/3w focus)
La deep-sky nu cred ca e problema, dist focale fiind de obicei mici si sweet-spotul este mai mare (probabil in tolerantele sistemului de vizor)

Membru
Membru

MesajTrimis: 19 Dec 2008 18:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

Intradevar, utilizarea laptopului este cea mai buna, cu conditia sa poti face preview al imaginii inainte de descarcare. In caz contrar, lifeview pe monitorul aparatului este mai bun, pt ca se poate face zoom de 10x al imaginii. Pe vizor nu se poate face zoom, si pozitia telescopului, in cazul refractoarelor, poate face imposibila vizualizarea prin vizor, si destul de grea, dar totusi accesibila prin monitorul aparatului.
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever

MesajTrimis: 20 Dec 2008 18:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu am un dslr cu liveview dar, din cele citite prin mai multe locuri, liveview-ul este considerat o mana cereasca pentru astrofotografi. Daca mai ai si un computer pe aproape, atunci liveview-ul te ajuta inca si mai mult - ai posibilitatea de a vizualiza in timp real imaginile pe monitorul calculatorului. Urmatorul dslr pe care il voi achizitiona va fi sigur unul cu liveview (de fapt, pana cand o sa-mi pot permite unul nou, mai mult ca sigur toate vor avea aceasta facilitate Smile ).

Combinatia liveview + masca de focalizare (ex. mult laudata masca Bahtinov) va face de domeniul trecutului erorile de focalizare (sa nu uitam ca focusul manual prin vizorul aparatului este doar aproximativ - ochiul uman compenseaza cu usurinta micile erori de focalizare astfel incat nu iti poti da seama niciodata daca ai focalizat corect sa nu...).

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   AstroFoto - avansati Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact