Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
hans602 Membru

Data inscrierii: 27 Dec 2006 Mesaje: 812
|
Trimis: 25 Noi 2008 14:03 Download mesaj |
Titlul subiectului: IC434 |
|
|
|
La a doua serie de expuneri am putut folosii
numai doua framuri din zece din cauza noriilor.
De acea aici raportul S/N este mult mai mic.
2x360sec.,ISO400,EOS20d mod.,filtru LPS P2,
optica newton 190/200 cu comacorector,montura
MM cu autoguiding si dithering,din orasul Alzey.
Clear sky Hans
Descriere: |
|
Marime fisier: |
279.69 kb |
Vizualizat: |
de 6256 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 25 Noi 2008 20:25 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
WoooW Imi plac spikeurile de la stelele luminoase, arata ca instrumentul este foarte bine colimat. Cat despre Capul de Cal ... ce sa mai spun Superb
|
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 25 Noi 2008 20:31 Download mesaj |
|
|
|
Mie nu mi s-a parut niciodata ca acea nebuloasa seamana cu un cap de cal. Mai degraba seamana cu un corp de om cu 2 maini si fara cap.
_________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4210
|
Trimis: 25 Noi 2008 21:32 Download mesaj |
|
|
|
Forever_Man a scris: | Mie nu mi s-a parut niciodata ca acea nebuloasa seamana cu un cap de cal. Mai degraba seamana cu un corp de om cu 2 maini si fara cap. | Interesanta comparatia, poate oleaca amuzanta, dar oricum, nu lipsita de imaginatie
Hans, ai putea specifica, cat mai precis, coordonatele geografice (latitudinea, longitudinea), eventual si altitudinea locului de unde ai facut observatiile si bineinteles, ora celor doua expuneri folosite? Nu ma pricep la astrofotografie ca sa comentez reusita expunerilor, dar am o boala pe satelitul ala micut pe care l-ai prins si-s curios sa stiu cine-o fi fost...
|
|
Sus |
|
 |
hans602 Membru

Data inscrierii: 27 Dec 2006 Mesaje: 812
|
Trimis: 25 Noi 2008 21:55 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru raspunsuri.
Doru saptamina trecuta am facut ultimele finisari
la newton(pajanjenul exact 90grade,planul focal
ajustat 90grade fata de axa optica etc.).
La objectul acesta trebuie sa prind inca o noapte buna
ca sa fac vreo 20 framuri.
Marius coordonatele geografice sint 49º 45' 21'' Nord 8º 6' 58'' Est
si altitudinea circa 180m,ora locala 3h11min si 3h25min data 25.11.08.,
daca ai placere sa cauti ce satelit a fost.
Clear sky Hans
|
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

|
Trimis: 26 Noi 2008 00:49 Download mesaj |
|
|
|
hans602 a scris: | Marius coordonatele geografice sint 49 45' 21'' Nord 8 6' 58'' Est si altitudinea circa 180m,ora locala 3h11min si 3h25min data 25.11.08., daca ai placere sa cauti ce satelit a fost. |
Multumesc Hans. Nu stiu daca mai intereseaza pe altcineva, da' am identificat satelitul ca fiind treapta a doua - Centaur 2 - a rachetei Atlas II Centaur, care a plasat pe orbita geostationara pe 29.01.1995 un satelit american de comunicatii militare (USA-108). In fotografie, a trecut intre orele 3h16m-3h19m, la o altitudine de circa 22000 km si avea o magnitudine de 10,3.
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 26 Noi 2008 22:52 Download mesaj |
|
|
|
Ce program ai folosit Marius?
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1714
|
Trimis: 26 Noi 2008 23:45 Download mesaj |
|
|
|
Forever_Man a scris: | Mie nu mi s-a parut niciodata ca acea nebuloasa seamana cu un cap de cal. Mai degraba seamana cu un corp de om cu 2 maini si fara cap. |
Cred ca faci referire la altceva, capul de cal chiar exista si nu poate fi confundat. L-am remarcat de prima data cand am vazut fotografia si chiar ma intrebam cum poate sa apara asa ceva. Calul e de la centru spre dreapta iar imaginea ta e de la centru spre stanga.
|
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

|
Trimis: 26 Noi 2008 23:59 Download mesaj |
|
|
|
Doru Dragan a scris: | Ce program ai folosit Marius? |
SkyMap 6.6 pentru MS-DOS. Am luat de la www.space-track.org catalogul complet (ma rog, cred ca mai lipsesc ceva sateliti secreti ) de elemente orbitale, am configurat pentru locul si ora observatiilor, am stabilit campul vizual sa fie ca-n poza, iar programul mi-a afisat traiectoriile tuturor satelitilor care treceau prin zona. Singura traiectorie care se potrivea, si se potrivea perfect, era a satelitului de care am zis. Asta-i tot...
|
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 27 Noi 2008 00:24 Download mesaj |
|
|
|
cristib a scris: | Cred ca faci referire la altceva, capul de cal chiar exista si nu poate fi confundat. L-am remarcat de prima data cand am vazut fotografia si chiar ma intrebam cum poate sa apara asa ceva. Calul e de la centru spre dreapta iar imaginea ta e de la centru spre stanga. |
Nu e nebuloasa intunecata de pe fundalul rosu care iese din prima in evidenta ? Acum ma intreb unde vezi in stanga descrierea mea.
_________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1714
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 27 Noi 2008 16:04 Download mesaj |
|
|
|
Pai poate ca tocmai capul de cal este al omului fara... cap
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Claudiu Membru

Data inscrierii: 16 Noi 2007 Mesaje: 232
Motto: Og say aperture always win and Durk say central obstruction bring contrast demons” Localitate: High Wycombe, UK
|
Trimis: 27 Noi 2008 16:58 Download mesaj |
|
|
|
Omul fara cap culcat spre dreapta - OFC CSD 001.... ma gindesc cum suna, poate e mai bine decit NGC 2024
_________________ Science without religion is lame, religion without science is blind. -- Albert Einstein |
|
Sus |
|
 |
florin_astro Membru

Data inscrierii: 01 Oct 2006 Mesaje: 261
|
Trimis: 27 Noi 2008 18:44 Download mesaj |
|
|
|
"off topic
Daca te uiti atent se vede nu un om fara cap ci un robot care are in bratul drept o arma supersofisticata - dovada proiectilul care tocmai a fost lansat (steaua stralucitoare din centru-stanga) "
on topic
Acuma revenind la lucruri serioase tin sa-l felicit pe Hans pentru rezultatele din ultima vreme, care se pot compara deja cu rezultatele unor astrofotografi de renume. Bravo. Cel putin cineva mai face si altceva inafara de teorie - care in ultimul timp a invadat forumul.
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 27 Noi 2008 19:40 Download mesaj |
|
|
|
Macar de-ar fi teorie. Ca, de fapt, sunt "teorii"
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
|