Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
ProzacAddict69 Membru

Data inscrierii: 06 Oct 2008 Mesaje: 8
|
Trimis: 09 Oct 2008 08:43 Download mesaj |
Titlul subiectului: ajutor achizitie telescop... |
|
|
|
vreu sa imi cumpar acest tip de telescop (avand invedere ca sunt foarte incepator in acest domeniu) ce pareri aveti despre el si daca aveti ceva recomandari?as aprecia foarte mult
Telescop Newton SkyWatcher LUNA
Caracteristici:
- Obiectiv: 130mm
- Distanta focala: 900mm
- Raport focal: f/7
- Magnitudine stelara: 13.3
- Montura: EQ2
- Oculare: Super 10mm(90x) si 25mm(36x)
- Cautator: 6x24
- Diametrul focalizatorului: 1,25"
- Trepied: aluminiu
- Greutate: 15kg
- Alte accesorii: Barlow 2x
[/b] |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4225
|
Trimis: 09 Oct 2008 09:06 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
E un telescop bun pentru incepatori, cu singura mentiune ca montura si trepiedul sint destul de slabe si cam instabile pentru greutatea si lungimea tubului. Daca nu stai rau cu rabdarea, poate ca n-o sa te deranjeze foarte mult ca orice atingere o sa faca sistemul sa vibreze cam suparator, mai ales la focalizare...
Poate ca un minus ar fi si faptul ca oglinda principala e sferica la un raport focal f/7. Cei care au experienta pot sa-ti zica mai multe despre asta... |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1205
|
Trimis: 09 Oct 2008 13:15 Download mesaj |
|
|
|
Oglinda sferica e cea mai mare problema la telescopul acela. Practic imaginea nu va fi niciodata focalizata. Cumpara unul cu oglinda parabolica. Exemplu: Astromaster 130EQ, tot 130mm diametrul, focala 650mm, oglinda parabolica si montura putin mai solida. Detalii in linkurile din semnatura. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
ProzacAddict69 Membru

|
Trimis: 09 Oct 2008 14:36 Download mesaj |
|
|
|
ms pentru sfaturi pana acum
in ce masura ai afecteaza performantele daca focala ai de 650mm si la celalalt de 900mm ?as vrea sa fac si ceva fotografii?! cu astromaster merge? |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1205
|
Trimis: 10 Oct 2008 11:14 Download mesaj |
|
|
|
O focala mai scurta si implicit un raport focal mai scurt produce un camp vizual real mai larg. In acelasi timp, o focala mai scurta la un newtonian inseamna un tub mai scurt, deci mai buna stabilitate pe montura. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
Ramszesz Membru

Data inscrierii: 19 Oct 2008 Mesaje: 23
|
Trimis: 23 Oct 2008 11:28 Download mesaj |
|
|
|
Buna. Am si eu niste intrebar in legatura cu un telescop. As dori sa achizitionez un Astromaster 130EQ ( http://www.skywatcher.ro/Cel/astromaster130eq.htm ). Neavad nicio tangenta pana acuma cu astronomia si cu telescoapele as vrea sa va intreb ce pot vedea exact cu acest telescop. Cat de bine as putea observa luna si planetele din sistemul solar? Din afara sistemului solar ce pot sa vad cu el si cat de bine? Si eventual ceva poze as putea face? macar la luna am un aparat Nikon D40.... mersi mult |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 23 Oct 2008 11:59 Download mesaj |
|
|
|
De pe un cer negru de munte vei putea vedea sute de obiecte deep-sky. Nu stiu in Timisoara cat de poluat luminos e cerul, dar ar trebui sa poti vedea aproape toate obiectele Messier, care sunt 110 (109 dupa altii), si inca alte NGC-uri mai luminoase. Ia-ti un planetarium: www.stellarium.org si incepe sa inveti cerul. Pentru printare harti folosesc Night Vision: http://home.att.net/~bsimpson/nvj.html _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
Trimis: 23 Oct 2008 12:50 Download mesaj |
|
|
|
Salut Ramszesz, există un posesor de Astromaster 130 în astroclubul Antares, deci ai posibilitatea să vezi despre ce e vorba înainte de a da banu'. |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 23 Oct 2008 15:14 Download mesaj |
|
|
|
Ramszesz a scris: | Din afara sistemului solar ce pot sa vad cu el si cat de bine? Si eventual ceva poze as putea face? |
Din afara sistemului solar, daca vei reusi sa ajungi acolo cred ca vei putea sa vezi multe lucruri interesante si cred ca foarte bine Nici ELBA si nici LUXTEN nu cred ca au ajuns sa monteze lampi pe acolo. Daca o sa-ti duci si aparatul foto cu tine cred ca o sa poti sa faci si niste poze. La frigul care e pe acolo cred ca nici n-o sa ai prea mult zgomot Sa ne arati si noua pozele cand te intorci ... Sper ca te mai intorci  |
|
Sus |
|
 |
Ramszesz Membru

|
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 24 Oct 2008 13:58 Download mesaj |
|
|
|
Saturnul o sa il vezi mult mai micut si fara niciun detaliu pe planeta. Poate o sa ai noroc sa vezi spatiul acela dintre inele. Si Jupiterul o sa il vezi mai mic decat in poza(nemarita), dar detalii, daca te uiti atent s-ar putea sa ajungi sa zaresti aproximativ ca in poza. Ambele planete se vad insa mai stralucitoare si mai vii decat in poza (nu or sa se vada asa sterse). Luna, da, o vei vedea cam ca in poza. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4225
|
|
Sus |
|
 |
Ramszesz Membru

|
Trimis: 24 Oct 2008 14:08 Download mesaj |
|
|
|
ok ... mersi ... si cu ce as putea sa le vad asa ? |
|
Sus |
|
 |
Ramszesz Membru

|
Trimis: 24 Oct 2008 14:20 Download mesaj |
|
|
|
red giant a scris: | Salut Ramszesz, există un posesor de Astromaster 130 în astroclubul Antares, deci ai posibilitatea să vezi despre ce e vorba înainte de a da banu'. |
cred ca am sa iau legatura cu ei sa vad "pe viu" .. mersi |
|
Sus |
|
 |
ProzacAddict69 Membru

|
Trimis: 03 Noi 2008 09:31 Download mesaj |
Titlul subiectului: am primit acest telescop... |
|
|