Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Vali 1997 Membru

Data inscrierii: 16 Oct 2008 Mesaje: 12
|
Trimis: 16 Oct 2008 08:58 Download mesaj |
Titlul subiectului: Achizitie telescop - Ajutor !!! |
|
|
|
Salut . O sa pun o intrebare care a mai fost pusa pe forum ; "de care sa-mi iau ? " . Nu am mai avut niciodata un telescop desi mi-am dorit intotdeauna . Acum isi doreste si fetita mea de 11 ani deci , m-am hotarat sa-mi iau un astfel de instrument . Din pacate oferta-i foarte mare si nu stiu ce sa-mi cumpar .Apelez la voi si va rog sa ma sfatuiti . O sa va dau datele problemei :
1. vreau sa coste maxim 900 lei .
2. o sa-l instalez in mansarda deci o sa privesc printr-o fereastra de mansarda - de preferat sa privesc prin partea inferioara a lui .
3. cand plec in concediu o sa-l iau cu mine .
4. vreau sa si fotografiez ce vad .
5. pentru inceput o sa observ luna dar mi-ar placea sa vad si alte corpuri ceresti .
In momentul asta m-am oprit la " Luneta SkyWatcher LUNA-90/900 EQ2 (FH Refractor 90 / 900 EQ2 )"
dar vad atatea telescoape la pretul asta incat apelez la experienta voastra. Va multumesc .
Il mai adaug si pe asta "FH Refractor 102 / 500 AZ3". Este o diferenta mare intre ele ? Merita diferenta de pret ? As vedea altceva ? _________________ Luneta SkyWatcher LUNA-90/900 EQ2
Ultima modificare efectuata de catre Vali 1997 la 16 Oct 2008 09:20, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 16 Oct 2008 09:18 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut Vali si bine venit pe Forum.
Cel mai usor a-ti putea dea seama cumva ce poti observa cu ce luneta, ar fii, sa te duci la Muzeum Stiintelor la Galati si sa te interesezi acolo putin despre ce sant diferentile intre asa multe modele de telescoape.
Totusi in total NU este bine a observa cu lunete sau telescoape prin gemauri, pentru ca aici geamul iti strica imaginea, iti da aberatii si neclaritati, adica la sfarsit crezi ca instrumentul nu arata obiecte focusate bine.
Instrumentul 90/900 EQ2 nu ar fii rau, dar in acelas pret ai putea sa cumperi de ex. un Skywatcher Newton 130/650 parabolic EQ2, care la sfarsit ar fii mai buna alegerea intre astea douo. _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
Vali 1997 Membru

|
Trimis: 16 Oct 2008 09:38 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc pentru sfat dar nu cred ca o sa ajung la muzeul din Galati. O sa merg pe sfaturile voastre . Din mansarda o sa privesc prin geamul deschis . _________________ Luneta SkyWatcher LUNA-90/900 EQ2 |
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 16 Oct 2008 09:53 Download mesaj |
|
|
|
Cu geamul deschis o sa fie si mai rau, deoarece aerul cald o sa iasa afara si o sa tulbure semnificativ imaginea. Astronomia e o activitate facuta afara. _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1205
|
Trimis: 16 Oct 2008 10:21 Download mesaj |
|
|
|
Daca vrei sa il iei cu tine in concediu iti recomand ceva portabil. Refractorul de 90mm la care te-ai gandit nu e portabil deloc, e lung si destul de greu, merge insa transportat cu un autovehicul.
Daca portabilitatea inseamna la tine ca vrei sa il pui intr-o geanta atunci iti recomand un instrument compact precum un Mak-Cass de 90mm care e in jur la 900 ron. Daca portabilitatea inseamna ca vrei sa il duci cu o masina atunci poti merge pe un instument mai mare de 114mm sau 130mm, precum modelele Astromaster de la Celestron. In linkurile din semnatura gasesti detalii. Pe langa telescop vei mai avea nevoie si de cateva accesorii suplimentare ca sa poti utiliza instrumentul la intregul lui potential: 2-3 oculare suplimentare, 1-2 filtre, un barlow etc.
Pentru un incepator nu e recomandabil instrumente cu raport focal scurt precum refractorul 102/500 AZ3.
Prin geam vei vedea valurile de caldura ce ies din casa amplificate de telescop, iar instrumentul nu se va aclimatiza niciodata. Vara mai merge pe geam, dar in restul anotimpurilor nu. Deci nu e recomandabil. Astronomia se face afara. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
Vali 1997 Membru

|
Trimis: 16 Oct 2008 10:27 Download mesaj |
|
|
|
Da , nu m-as fi gandit la asta (la caldura din camera). O sa tin cont . Totusi intrebarea ramane ; Newton , Dobson , luneta , telescop etc. in limita a 900 lei ... Vreau sa vad bine . Diferentele sunt notabile intre "FH Refractor 90 / 900 EQ2" si "FH Refractor 102 / 500 AZ3" ? In "deplasari" o sa-l transport numai cu masina . _________________ Luneta SkyWatcher LUNA-90/900 EQ2 |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4225
|
Trimis: 16 Oct 2008 11:08 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Achizitie telescop - Ajutor !!! |
|
|
|
Vali 1997 a scris: | ...
4. vreau sa si fotografiez ce vad .
... |
FH Refractor 102 / 500 AZ3 nu-l vei putea folosi pentru fotografie astronomica... Are montura azimutala si pentru foto iti trebuie montura ecuatoriala. |
|
Sus |
|
 |
Vali 1997 Membru

|
Trimis: 16 Oct 2008 13:00 Download mesaj |
|
|
|
Inteleg ca in cazul lunetei "FH Refractor 90 / 900 EQ2" merg facute poze . _________________ Luneta SkyWatcher LUNA-90/900 EQ2 |
|
Sus |
|
 |
lucian_b Membru

Data inscrierii: 01 Oct 2008 Mesaje: 5
|
Trimis: 16 Oct 2008 15:11 Download mesaj |
|
|
|
Vali 1997 a scris: | Inteleg ca in cazul lunetei "FH Refractor 90 / 900 EQ2" merg facute poze . |
Pentru fotografii va trebuie o montura stabila si motorizata (preferabil cu GOTO) de exemplu un EQ5 SkyScan GOTO. Cu EQ2 poti incerca ceva fotografii la planete cu timpi de expunere scurti.
La banii pe care vreti sa-i investiti e bine sa va orientati numai spre observatii vizuale. |
|
Sus |
|
 |
|