Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
|
Sus |
|
 |
florin_astro Membru

Data inscrierii: 01 Oct 2006 Mesaje: 261
|
Trimis: 04 Sep 2008 10:44 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Se vede clar o imbunatatire a imaginii din pct de vedere al prelucrarii, nu mai apare vignetarea iar culorile sunt bine echilibrate. Cu ce soft a fost prelucrata? imaginea este ghidata?
|
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 04 Sep 2008 11:53 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca cerul bun este f important. probleme apareau cand am facut din oras inconjurat de lumini , aveam la 7-8 m chiar stalp cu lumina . puneam parasolar lung ,apoi diafragmam tubul baffles.
Programele folosite sunt cam tot aceleasi : MaxDl ,Photoshop, dar si unul mai nou in varianta maxima PixInsight32.
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 04 Sep 2008 14:18 Download mesaj |
|
|
|
Ai ghidat expunerile ?
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 04 Sep 2008 14:44 Download mesaj |
|
|
|
Da bineinteles ca au fost ghidate, tot aseara am mai facut si roiurile H&X din Perseu.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
274.46 kb |
Vizualizat: |
de 5491 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 04 Sep 2008 14:53 Download mesaj |
|
|
|
Roiul dublu a iesit foarte frumos ! Zero aberatie cromatica...
Cu ce faci ghidajul ? luneta paralela cu telescopul + ocular cu reticul ? sau alta metoda ?
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |

|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 04 Sep 2008 15:54 Download mesaj |
|
|
|
Ok, dar intrebarea mea se refera la ghidaj nu la urmarire (doua lucruri diferite). Vezi, de ex., site-ul acesta:
http://www.petesastrophotography.com/ (bara din stanga, sectiunea Guidescopes).
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 04 Sep 2008 16:04 Download mesaj |
|
|
|
Nu fac ghidaj deocamdata , o montura buna pusa corect in statie poate fi dusa cu un singur motor comandat de oscilator cu Quart .
|
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 04 Sep 2008 17:37 Download mesaj |
|
|
|
Arata super montura, solida ca stanca, nu crengile astea subtiri de acum de 2000 de euro ( inafara de Losamandy sau astrophisics) . De unde ati gasit-o???
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 04 Sep 2008 17:44 Download mesaj |
|
|
|
E foarte corect spus "gasit-o" . Zacea intr-o pivnita Cineva s-a gandit ca ar putea fi folositoare E productie ZEISS de prin anii 50-60 (cred) atunci cand lucrurile se faceau inca zdravene. Tavi a imbunatatit-o cu un motor pas cu pas comandat de un circuit oscilator (numarator) cu cuart si cu reglare fina a pasilor. In felul asta montura poate duce 3-4 minute fara probleme.
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

|
Trimis: 04 Sep 2008 18:25 Download mesaj |
|
|
|
Picioarele acelea din aluminiu (cel putin asa arata in poza) ar putea fi schimbate cu ceva mai solid (de exemplu, niste picioare sanatoase facute din lemn de stejar).
Nu prea imi dau seama cum se pune in pol - vad ca nu are luneta polara (sau asa arata din unghiul din care a fost luata imaginea).
In rest, montura Zeiss - cred ca numele zice totul. Arata la fel de solida ca un bunker antiatomic
|
Sus |
|
 |
neox Membru

|
Trimis: 04 Sep 2008 19:17 Download mesaj |
|
|
|
Cred ca punerea in statie e prin vechea metoda a drifturilor ( sper ca am zis corect termenu) care cred ca e cea mai precisa metoda, mai precisa ca cea cu cautatorul polar, desi ia mai mult timp.
Ce na-s da sa gasesc o montura asa !
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 04 Sep 2008 21:01 Download mesaj |
|
|
|
Punerea in statie se face cu un laser verde Fara nici un fel de gluma.
|
|
Sus |
|
 |
neox Membru

|
Trimis: 04 Sep 2008 21:21 Download mesaj |
|
|
|
Si cum reglezi cu laserul punerea in statie? Ca e prima data cand aud de metoda asta si imi pare a fii o metoda foarte eleganta.
|
|
Sus |
|
 |
|