Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 26 Aug 2008 10:20 Download mesaj |
Titlul subiectului: prelucrare profile aluminiu, Timisoara |
|
|
|
Buna ziua,
Are cineva idee de vreo firma din Timisoara care face la comanda profile din aluminiu ? Ma intereseaza acest lucru intrucat doresc sa imi fac cateva piese pentru un nou barillet al oglinzii telescopului.
Multumesc anticipat,
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 26 Aug 2008 11:17 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Pai profile ( sper ca vb de aceleasi profile) de aluminiu de dimensiuni uzuale se gasesc prin Praktiker, Dedeman. Sunt corniere de la 10 la vreo 30 -35 mm, tevi patrate de la 10mm tot asa la vreo 30, tevi rotunde, tije, benzi de 20-30mm etc. deci numa bune pt un barillet. Si eu vreu sa fac unul cu teava patrata de 10-15mm sa fie cat mai usor.
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 26 Aug 2008 11:23 Download mesaj |
|
|
|
Stiu asta. Numai ca aluminiul din Praktiker mi s-a parut moale, flexibil (cu exceptia cornierului dar pe asta nu l-as prea folosi pentru ca vreau sa nu lungesc inutil tubul telescopului - dimpotriva, ideea este sa iasa cat mai scurt si cat mai usor; de aceea, as prefera piese facute din profile plate si suficient de rigide ca sa nu se produca flexari sau deplasari ale barilletului).
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9520
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 30 Aug 2008 20:01 Download mesaj |
|
|
|
Laurentiu
eu nu pricep limba germana dar iata un telescop de la Internationale Teleskop Treffen ,editia 2002,si care este intalnirea anuala a astronomilor amatori si a constructorilor de telescoape din Austria si Europa Centrala.Poate gasesti pe cineva sa-ti traduca despre ce este vorba aici.In orice caz este o tehnica de compozitare ,de obtinere a unui material nou tip ''sandwich''.De ca sa luam in considerare doar materialele si tehnicile de pe vremea lui Pazvanti Chioru'?
Iata si lincu' ( bat un apropo-fara nici o legatura cu acest topic-unor mult mai tineri colegi de forum la care agramatismul este la mare pret)
http://rohr.aiax.de/
Mircea
Descriere: |
|
Marime fisier: |
88.69 kb |
Vizualizat: |
de 6805 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11266
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

|
Trimis: 31 Aug 2008 14:40 Download mesaj |
|
|
|
multumesc,sfatul e bun pentru cine are nevoie,eu ma mir doar imediat ce ''posmagii nu sunt muiati'' vin plangerile .dar eu nu am nevoie,vorbesc /scriu/citesc in patru limbi straine,germana este a cincea pe cale de a fi asimilata printr-o metoda proprie.la scoala,adica foaaaaarte demult,am invatat doar franceza.mircea
|
|
Sus |
|
 |
neox Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2008 Mesaje: 1553
|
Trimis: 31 Aug 2008 15:51 Download mesaj |
|
|
|
Dar unde mai exact scrie despre acel nou material de tip sandwitch? Vad ca pe site e vorba despre testarea opticii.
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

|
Trimis: 31 Aug 2008 18:05 Download mesaj |
|
|
|
Ai dreptate,Wolfgang se ocupa in primul rand cu evaluarea optica a elementelor si instrumentelor optice.Dar,pe cine intere poate intreba cu
mailto:wolfgang.rohr@t-online.de
Germanii nu sunt ca francezii.Stiu din sursa sigura ca meetingurile companiilor mari din Frankfurt ,cam de prin 2002,se tin in limba engleza,indiferent daca la ele participa numai germani sau si invitati straini.Multi germani de varsta mea au invatat engleza.Siemens a fost prima companie globala care a facut acest pas, urmat curand de altii.Asadar poti incerca in engleza sau incerci in germana,se incepe cu ''eine frage bitte''.Eu pentru tuburile de telescop raman la tinicheaua de care sunt foarte multumit, cum am zis deja.Mircea
|
|
Sus |
|
 |
|