Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234014 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
andyDavids Membru

Data inscrierii: 18 Aug 2008 Mesaje: 8
|
Trimis: 19 Aug 2008 17:15 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
partea asta cu "de la 1000E in sus" nu imi place cum suna.
ce rezultate ai obtinut cu acel newton de 200 f5? ai postate undeva cateva mostre ?
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11253
|
Trimis: 26 Aug 2008 12:35 Download mesaj |
|
|
|
andyDavids a scris: | partea asta cu "de la 1000E in sus" nu imi place cum suna.
|
Nici mie dar ce putem face? ATM poate.
andyDavids a scris: |
ce rezultate ai obtinut cu acel newton de 200 f5? ai postate undeva cateva mostre ? |
Cateva incercari foarte timide. Nimic complicat, o singura expunere pe obiecte simple, fara prelucrare speciala gen staking, fara o locatie selecta (din balcon), etc.:
http://forum.softpedia.com/index.php?act=a...;id=406739
http://forum.softpedia.com/index.php?act=a...;id=384808
http://forum.softpedia.com/index.php?act=a...;id=384807
Nu mai stiu exact dar cred ca toate sunt cu barlow 2x deci o focala de 2000mm. Luna parca e un colaj (o "panoramica") din 3 poze separate.
Din lipsa de timp nu am putut sa experimentez mai multe dar promit ca in concediul pe care inca nu l-am luat sa ma pun cu burta pe "carte". Un prim pas e sa montez camera video si sa trag film si din cadrele individuale sa fac un stack ceva. Poate apuc sa merg si la un cer mai acatarii.
|
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

Data inscrierii: 01 Aug 2006 Mesaje: 828
|
Trimis: 26 Aug 2008 15:08 Download mesaj |
|
|
|
Uita-te la site-ul meu ( www-ul de sub post ) .
Cel ca mai ieftin posibil : Eq3 SH motorizat pe o axa , 300D SH cu tele 100-300 SH . Cred ca ajungi la 20 mil cu totul . Totusi nu recomand eq3-ul , mai bine iei un eq5 (20 mil) +15 mil Ap+tele SH
Uite ce am facut cu asa ceva :
Descriere: |
|
Marime fisier: |
922.21 kb |
Vizualizat: |
de 2238 ori |

|
_________________ 200mm F/6, 130mm F/5, HEQ5 pro , NEQ5 , ATIK 320E , 450D, 15x70 |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11253
|
Trimis: 26 Aug 2008 15:13 Download mesaj |
|
|
|
Mitu Catalin a scris: |
Uite ce am facut cu asa ceva : |
Ai facut multe aberatii cromatice.... .
La ce f ai facut poza? Ce tele SH ai? La un moment dat ma batea si pe mine gandul sa iau un 130mm f2.8 de 3 mil dar pana la urma m-am gandit ca de aberatii nu scap decat cu unul de 30 mil..asa ca am renuntat deocamdata la obiectiv foto.
|
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

Data inscrierii: 01 Aug 2006 Mesaje: 828
|
Trimis: 26 Aug 2008 15:43 Download mesaj |
|
|
|
Canon 100-300 USM . Obiectul este Dublul Cluster din Perseu .
Are aberatie cromatica garla , dar nici nu am incercat sa o minimizez (deschis la maxim , extins la maxim , fara prelucrare in sensul asta) .
Daca nu vrei aberatie cromatica atunci scoate 899 EUR pentru un ED80 Apo Triplet OTA ,sau un telescop de vre-o 200mm .
LE Aberatia cromatica este violetul din stelele stralucitoare , albastrul este bloating si nu scapi de el decat cu photoshopul .
_________________ 200mm F/6, 130mm F/5, HEQ5 pro , NEQ5 , ATIK 320E , 450D, 15x70 |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|