| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 243111 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2843 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Ioan1 |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1789 la data de Joi Aug 27, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 2239
|
Trimis: 29 Mai 2026 13:18 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Doar ambalajul...ai un pic de rabdare....practic aici trebuia sa ajungi, la rezultatul pe care l-am primit eu. Nu esti incepator, baiat destept esti, daca esti si pasionat o sa ajungi si la ce este in pachetul meu.
Pana una alta eu sunt in modul mucles, baietii se delecteaza cu binoclul tau.
Ti-am spus deja ca exista un topic despre binoclurile Oberwerk. Pentru a ajuta si alti colegi poti posta acolo, dar nu e obligatoriu.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
462.85 kb |
| Vizualizat: |
de 869 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
MotherEarth Membru

Data inscrierii: 08 Apr 2014 Mesaje: 94
|
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 2239
|
Trimis: 29 Mai 2026 15:18 Download mesaj |
|
|
|
| Da, ar fi un ajutor pentru colegi, pe topicul pe care ai inceput discutia nu o sa-ti mai gaseasca nimeni binoclul Oberwerk 12x50, dar pe cel dedicat in acest scop o sa-l gaseasca toata lumea indiferent cat timp ar trece.
|
|
| Sus |
|
 |
MotherEarth Membru

|
Trimis: 30 Mai 2026 12:50 Download mesaj |
|
|
|
Am avut ghinion.. noaptea trecuta a fost 100% innorat... ploi, vanturi. N-am putut testa nimic
Sper ca noaptea urmatoare
|
|
| Sus |
|
 |
MotherEarth Membru

|
Trimis: 22 Sep 2026 21:02 Download mesaj |
|
|
|
Dupa cateva luni de observatii ocazionale, mi-am regasit trepiedul foto ce-l foloseam prin UK , pe care puneam binuclul ce aveam pe atunci
Nici nu exista comparatie intre observatul din mana , vs observatul de pe trepied.
Trepiedul este acesta... de la amazon basics.... cu pistol grip. Destul de bun pentru ce-mi trebuie mie.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
55.38 kb |
| Vizualizat: |
de 60 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 828
|
Trimis: 22 Sep 2026 23:02 Download mesaj |
|
|
|
| Da, e total altceva cu trepied.
|
|
| Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3629
|
Trimis: 23 Sep 2026 08:32 Download mesaj |
|
|
|
"Iarna nu-i ca vara"...Da, pe trepied e total altceva! Dar pot zice asta și în semnificație contrară. Adică mie îmi place să folosesc binoclurile mici infinit mai mult fără trepied. Știu, pierd posibilitatea rezolvării de detalii lunare, planetare, acces la duble mai strânse. Dar pentru astea folosesc oricum instrumente mai mari de pe trepied. Eu consider ca un binoclu mic, de mână, are un avantaj față de un binoclu mare tocmai că îți lasă libertatea de mișcare și rapiditatea schimbării direcției de privit pe cer. Dacă nu avea aceste avantaje nici nu îl mai foloseam. Normal ca din mână nu vei vedea aceleași detalii ca de pe un trepied! Dar oare binoclurile mici sunt hărăzite pentru asa ceva? Nu sunt ele fantastice doar pentru ca îți creează o senzație de mișcare liberă și imediată pe cerul înstelat, fără interpunerea de alte trepiede sau monturi care răpesc frumusetea și naturalețea experienței. Deci ca o concluzie personală: Un binoclu mic de mână pus pe trepied îți va da o imagine mult mai detaliată, dar în același timp trepiedul ii răpește binoclului de mâna tocmai singurul mare avantaj față de un binoclu mare cu magnificatii mari: simplitatea, naturalețea, libertatea mișcării. Sigur îl folosesc și de pe trepied ocazional, dar frumusetea personalității lui este când ii dai drumul din "lesă" 😄
_________________ Un binoscop mare, o lunetă ED mica, un Maksutov rusesc și ceva binocluri mici si foarte mici!
Fără nemurire nu există adevăr! |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|