Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
zilgor Membru
Data inscrierii: 11 Iun 2008 Mesaje: 5
|
|
Sus |
|
|
HoO_Germany Membru
Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
|
Sus |
|
|
zilgor Membru
|
Trimis: 11 Iun 2008 11:15 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine v-am gasit!
Inainte sa imi cumpar un obiect imi place sa il "vanez". Adica caut informatii despre el, ii invat caracteristicile si incep sa caut articole pe forumuri.
Initial am vrut sa imi cumpar un telescop de vre-o 300€ dar apoi m-am gandit ca o sa ma uit 2 seri pe cer si apoi o sa il uit intr-un colt pentru ca ori nu voi fi multumit de el ori o sa fie prea greu ca sa il pot cara.
Daca trec "testul " binoclului atunci o sa va cer parerea si pentru un telescop.
Eu caut un (prim) binoclu cu care sa pot sa face observatii astronomice. Nu sunt un expert dar am avut dintotdeauna o pasiune pentru cerul de noapte.
Nu vreau sa cumpar din Romania pentru ca acum sunt in Strasbourg si nu vreau sa mai platesc si transportul din Ro in Fr.
Nu am inteles care coating ar fi mai bun cel coated sau fullycoated (culoare albastra) sau cel multicoated (verde).
La modelul pe care l-ai sugerat vad ca e fully Multicoating.
Partea 2 e ca lentilele sunt BK-7 si dupa cum am cautat eu, am scos din start acest tip de lentile pentru ca au o calitate mai mica decat cele BaK4.
Partea bun ca are deja un trepied inclus dar nu cred ca e o caracteristica de baza cand cauti un binoclu. |
|
Sus |
|
|
Seb Membru
Data inscrierii: 22 Feb 2008 Mesaje: 70
|
Trimis: 11 Iun 2008 11:26 Download mesaj |
|
|
|
zilgor a scris: |
Nu am inteles care coating ar fi mai bun cel coated sau fullycoated (culoare albastra) sau cel multicoated (verde).
La modelul pe care l-ai sugerat vad ca e fully Multicoating. |
Coated = suprafata optica acoperita cu un strat antireflexiv.
Multicoated = suprafata optica acoperita cu mai mult straturi antireflexive.
Fully (coated sau multicoated) = toate suprafetele optice sunt acoperite cu strat (sau straturi) antireflex.
Cel mai important este ca toate suprafetele optice sa fie acoperite cu strat sau cu straturi antireflex. Deci sa fie "fully" (fully coated sau fully multicoated sau combinatii, adica unele suprafete multicoated, altele coated, dar fara suprafete neacoperite antireflex).
La binocluri (cele porro prism), din cate stiu eu, cand se vorbeste de BK7 si de Bak-4 e vorba de prisme, nu de lentile. Prismele din Bak-4 sunt de preferat fata de prismele din BK7. |
|
Sus |
|
|
zilgor Membru
|
Trimis: 11 Iun 2008 12:08 Download mesaj |
|
|
|
Sunt inca invatacel.
Am gasit pe forum aici cineva care a spus ca cele albastre ar fi mai bune pt observatii astronomice.
Am gasit pe internet cum ca si prismele si lentilele sunt facute din Bak4. Vezi comparatia de mai jos.
Deci care din cele doua ar fi mai bune?
Am sa fac si o comparatie.
Bresser Corvette 10x50 contra Luger ST 10x50.
82 € ..................................................... 100 €
Asemanari:
1. Optical System: Porro Prism la ambele
2. Objective lens diameter: 50 mm ; Magnification: 10x
3. Intensitatea luminoasa 25.0
4.Twilight factor: 22.36 respectiv 22.40
5. Ambele acoperite cu cauciuc
6. Exit pupil 5mm (am 24 de ani)
Deosebiri:
1. De Luger nu am auzit nimic.
2. Bresser garantia 3 ani, Luger 10 ani
3. Field of view at 1000 m: 90 m pentru Bresser si 114m pentru Luger
4.Luger e mai usor cu 100 g (745g)
Bresser : Optical surfaces are green fully-multi coated with 95% light transmission
Prism and lens materials made of BaK-4 glass material
Centre-wheel focusing
Individual eyepiece dioptre adjustment
Luger : Aspherical optics (Aici m-am blocat )
LUGER DIM full coating
Bresser
Included Accessories
- Nylon bag
- Carrying Strap
- Protective lens caps
- Protective eyepiece caps
Luger
Included Accessories
- Carrying bag
- Neck strap
Pe scurt:
Bresser are fully-multi coated si protectie pentru lentile, si pentru mine si un nume mai cunoscut si un pret de 82 euro.
Luger are sistemul optic asferic(banuiesc ca e un bonus dar nu stiu cat de "mai bun" este), camp vizual la 1000m e 114m, 10 ani garantie
Per total as merge pe Bresser dar nu stiu ce la unu spune ca sistemul optic e asferic si la celalalt nu spune. |
|
Sus |
|
|
Seb Membru
Data inscrierii: 22 Feb 2008 Mesaje: 70
|
Trimis: 11 Iun 2008 12:54 Download mesaj |
|
|
|
Uita-te si la binoclurile Pentax din seria PCF WP II, respectiv la Pentax 10x50 PCF WP II. Este considerat un binoclu bun pentru astronomie. Costa in jur de 200 Euro. |
|
Sus |
|
|
alexdre Membru
Data inscrierii: 16 Mar 2007 Mesaje: 23
|
Trimis: 14 Iul 2008 14:33 Download mesaj |
|
|
|
Io ti-l recomand pe ala Bresser ptr ca am mai auzit de ele si mi se par mai bune au prisme din Bak 4 si parca full multi coated deci o optica f buna.In plus mai are si ajustari ptr fiecare ocular deci are o mai mare importanta in astronomie chestia asta. |
|
Sus |
|
|
Doru Dragan Membru
Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 14 Iul 2008 18:21 Download mesaj |
|
|
|
Se vede ca nu prea v-au interesat armele Luger este o firma foarte serioasa de arme germana. Un binoclu Luger cred ca trebuie sa fie un binoclu bun. Faptul ca are componente asferice il face sa aiba campul mai mare decat Bresser iar faptul ca e mai usor e din nou un plus. In rest, faci ce vrei Eu il recomand pe Luger. |
|
Sus |
|
|
Ovidiu M. Membru
Data inscrierii: 16 Sep 2007 Mesaje: 1289
Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies." Localitate: Buzau
|
Trimis: 14 Iul 2008 20:13 Download mesaj |
|
|
|
Doru Dragan a scris: | Se vede ca nu prea v-au interesat armele Luger este o firma foarte serioasa de arme germana. Un binoclu Luger cred ca trebuie sa fie un binoclu bun. Faptul ca are componente asferice il face sa aiba campul mai mare decat Bresser iar faptul ca e mai usor e din nou un plus. In rest, faci ce vrei Eu il recomand pe Luger. |
Si eu tot Luger recomand pentru ca imi aduce aminte de al doilea razboi mondial |
|
Sus |
|
|
|