| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 242436 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2823 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: andyITA |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
ovidiuv Membru

Data inscrierii: 30 Mai 2013 Mesaje: 253
|
Trimis: 28 Iul 2026 20:39 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Astronomul amator Radu Gherase, recent doctor in astronomie! |
|
|
|
Am plăcerea sa va anunț recenta susținere publică (luni 29 iunie 2026) a tezei de doctorat cu titlul „Contribuții la cunoașterea asteroizilor din vecinătatea Pământului observați prin intermediul rețelei EURONEAR”,
elaborată începând cu anul 2020 de către cel de-al doilea doctorand al meu din România, Radu Gherase (inginer și astronom amator), si sustinuta in cadrul Universitatii din Craiova! (orasul meu natal si facultatea unde am absolvit si eu matematica).
Mulțumiri dr. Marcel Popescu pentru colaborările anterioare și pentru co-coordonarea informală a doctorandului!
Cateva poze de la si de dupa fericita sustinere!
Astfel, probabil Radu devine primul astronom amator din Romania doctor (formal in fizica) cu un subiect de astronomie!
(daca cumva mai stiti pe altcineva inainte, va rog sa anuntati aici).
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
98.2 kb |
| Vizualizat: |
de 149 ori |

|
|
79.51 kb |
de 147 ori |

|
|
64.28 kb |
de 147 ori |

|
|
78.45 kb |
de 147 ori |

|
|
60.26 kb |
de 147 ori |

|
_________________ Cer senin!
Ovidiu |
|
| Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9936
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Iul 2026 22:37 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Felicitări, Radu și mulțumiri lui Ovidiu pentru efortul neobosit în a promova Astronomia în România!
Dintre cei care au fost întâi amatori și au devenit profesioniști ulterior, dar înainte de a face doctoratul îl știu pe dr. Simon Angel și încă un doctorand cu lucrarea terminată, probabil susținerea va fi în toamna acestui an: Cristian Omăt, membru fondator al Astroclubului Urania și actualmente angajat la Institutul Astronomic dar nu pe un post de astronom. D-na Ruxandra Toma a fost și ea amatoare înainte de a face doctoratul în Armagh iar acum este angajată la Institut. Cred că și Marcel Popescu a fost întâi amator, l-am cunoscut într-o tabără Astromania, dacă țin bine minte.
Ceea ce contează de fapt nu este parcursul profesional anterior ci pasiunea cu care acești oameni s-au dedicat studiului Astronomiei.
Mulțumim pe această cale și pentru atribuirea numelor de asteroizi unor astroamatori români.
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6, 72mm F/10
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 10205
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 29 Iul 2026 10:53 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Cele mai sincere si prietenesti astro-amatoricesti felicitari lui Radu pentru obtinerea titlului de doctor!
(Nu spun ''calduroase'' ca si asa suferim din cauza caniculei).
Am placerea sa-l felicit si pe Ovidiu pentru indrumarea cu succes a noului nostru doctor in stiinte, in Astronomie. Ne mandrim cu voi si asezati un exemplu atat de vrednic de urmat de catre tinerii pasionati de Astronomie.
Multumesc si lui Erwin pentru detaliile foarte interesante. Timpul va sterge batjocura adusa de politicieni si sinecuristii lor titlului de ''doctor'' si vor ramane doar cei adevarati. Ma bucura mult sa-i vad printre cei adevarati pe astronomii amatori. Cu vointa, dorinta si sarguinta, renasterea spirituala a romanilor este inca posibila. Doamne ajuta !
Mircea
_________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|