Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
mobutu Membru

Data inscrierii: 06 Iun 2008 Mesaje: 23
Motto: "The Universe contains no anomalies. The appearance
of an anomaly is a warning that our understanding
is inadequate." Localitate: Galati, Jud. Galati
|
Trimis: 09 Iun 2008 17:07 Download mesaj |
Titlul subiectului: Transformare Lorentz |
|
|
|
E destul de cunoscut ca in teoria relativitatii speciale, se folosesc transformarile lorentz pentru lungime, timp si masa in doua sisteme de referinta care se deplaseaza cu o viteza relativista unul fata de celalalt. Numai ca facand aceste transformari transformam odata cu aceasta si ceilalti parametri care ar mai putea intra in calcul. Problema apare cand incercam sa aplicam transformarile lui Lorentz pentru viteza. Viteza este distanta impartit la timpul necesar parcurgerii distantei respective. Numai ca nu prea cred ca putem determina transformarea lorentz pentru viteza impartind transformarea lorentz pentru distanta la transformarea lorentz pentru distanta. Daca ar fi asa atunci transformarea pentru viteza ar fi in conflict cu ceea ce spune TRS. Sau poate am inteles eu gresit? |
|
Sus |
|
 |
Serban Membru

Data inscrierii: 08 Feb 2008 Mesaje: 144
|
Trimis: 09 Iun 2008 19:18 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
cand faceam de astea pt olimpiada, profu zicea ca-s ceva artificii, si ca trebuie sa te cam invarti in jurul parametrilor... poate mai gasesti o ecuatie care te scapa de unul dintre ei... |
|
Sus |
|
 |
mobutu Membru

|
Trimis: 09 Iun 2008 19:59 Download mesaj |
|
|
|
Pai dupa transformare rezulta ca viteza este 1/(1-V^2/C^2). Aici am doar timp si distanta... Ce sa mai transform? Si orice ecuatie as incerca sa bag ar trebui sa o supun unei transformari Lorentz. Deci va contine intr-un final, distanta, timp si/sau masa. Nu e nici o problema de fizica gasita in vreun manual, ci doar o contradictie (cel putin aparent) in TRS. |
|
Sus |
|
 |
Alexandru Rautu Membru

Data inscrierii: 15 Sep 2006 Mesaje: 748
Motto: "Imagination without knowledge is ignorance waiting to happen" Localitate: Anglia
|
Trimis: 10 Iun 2008 00:03 Download mesaj |
|
|
|
Pentru a afla compunerea vitezelor relativistice trebuie doar sa diferentiezi transformariile lui Lorentz... _________________ It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it. |
|
Sus |
|
 |
mobutu Membru

|
Trimis: 10 Iun 2008 11:31 Download mesaj |