| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 241513 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2933 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Vict0r |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Vict0r Membru

Data inscrierii: 25 Mai 2026 Mesaje: 3
|
Trimis: 25 Mai 2026 15:19 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Salutari |
|
|
|
Buna ziua tuturor.
Numele meu este Victor.
M-a atras intotdeauna spatiul, si tot ceea ce este legat de el. De la documentare despre stele si formarea universului pana la filme sf si chiar jocuri- toate cu tematica spatiu. Am gasit mereu foarte linistitor cerul instelat, iar de mai multi ani incoace mi-am dorit sa vad putin mai mult.
Am achizionat de curand un telescop, iar in prima seara am stat singur cu el pe balcon pana la 4 dimineata. As mai fi stat, dar aveam de mers la munca a 2-a zi.
In concluzie, as zice ca momentan "doar" observatii imi doresc sa fac, desi acest "doar", pentru mine, este extrem de satisfacator.
Sper sa gasesc in aceasta comunitate, atat raspunsuri la intrebarile care vor veni pe parcurs (momentan nici nu stiu ce sa intreb - atat de newb sunt, cat si alti pasionati, cu care sper sa iesim la observatii.
Ps: din cate am vazut, formula de final general acceptata este
Cer senin! |
|
| Sus |
|
 |
iosif Membru

Data inscrierii: 17 Oct 2012 Mesaje: 688
|
Trimis: 25 Mai 2026 15:29 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Bun venit.
Aici o sa gasesti toate informatiile de a deveni un observator, astrofotograf etc.
Daca ai stat pana la 4 dimineata sa observi, inseamna ca s-au activat niste senzori care trebuie activati la capacitate maxima.
Cer senin si plin de stele. _________________ AZ EQ5 PRO, TAK FSQ-85EDX, Esprit 80 ED, ATR2600M, ASI 294 MM PRO, Astrodon LRGB HaOIIISII 3nm. |
|
| Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 10115
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 25 Mai 2026 21:00 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit in Astronomie Victor !
Felicitari pentru prima noapte de observatii, asta da stofa de observator.
Zi-ne cateva cuvinte despre echipament. Te invit sa scrii despre cele vazute, despre impresiile, gandurile si intrebarile care rasar sub cerul instelat, la rubricile de observatii. Poti sa scrii detaliat sau sumar, sec sau mai filozofic, numai cu text sau cu schite, toate dupa placul tau.
Eu te incurajez sa iti faci jurnal de observatii in care sa notezi ce consideri important sau interesant. Poate fi un caiet de desen sau registru de hartie. Sau poate fi digital. Tu decizi.Ai sa vezi cat vei pretui acele jurnale peste ani, cand se vor aduna sute de seri de observatii si mii de obiecte observate.
Cer senin, Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|