| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 239673 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2917 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
mmarin Membru

Data inscrierii: 07 Ian 2014 Mesaje: 314
|
Trimis: 04 Mar 2026 09:21 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| Ar trebui să stau deoparte de discuțiile despre binocluri dar senilitatea mă împiedică să-mi respect deciziile, le uit prea repede. Dane, l-ai auzit pe expert: aruncă chinezăria la coș și du-te în obor să-ți cumperi un Can0n!
|
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 678
|
Trimis: 04 Mar 2026 09:31 Download mesaj |
|
|
|
Tudor a dat raspunsul corect dar incomplet "Ai dat peste o pocnitoare de binoclu!", iar cel complet ar fi cam asa "Ai dat peste o pocnitoare de binoclu!, daca vrei sa dai si peste a doua pocnitoare...mai comanda odata ))".
Radem si glumim dar e enervanta loteria asta cu putine lozuri castigatoare sau mai bine zis cu lozuri castigatoare doar in prima faza si apoi...."pur ghinion". Parca de anul asta era interzisa comercializarea de petarde, vad ca inca se vand dar nu pusca, adica un fel de panoplie ideala. Ar mai trebui doar sa fie date cate o gaura pe fiecare "teava" a binoclului ca sa iasa gazul (incarcatura) ca la pusti cand le da gaura in camera de ardere, apoi il atarni pe perete agatat de un trofeu, sau daca iti permiti...se poate chiar impaia binoclul si tapeta cu pene de fazan.
|
|
| Sus |
|
 |
gpaunescu Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2020 Mesaje: 877
|
Trimis: 04 Mar 2026 09:57 Download mesaj |
|
|
|
Link-ul nu e magazinul lor, e "RetevisDirect"; cine or fi si astia.
Sunt curios daca si cele cumparate direct de pe site-ul lor sunt la fel.
Din cate stiu, Dorin, l-a cumparat direct de pe site-ul svbony.
Eu cred ca trebuie sa avem si grija de unde cumparam.
Ar fi bine sa contactezi svbony, sa le spui de unde l-ai cumparat si sa vezi ce zic si ei; stiu ca raspund foarte repede.
_________________ Reflector: Celestron C6, TS-PHOTON 8" F4 Newton
Refractor: TS-Optics SD Apo 102 mm f/7, TS CF-APO 80mm
Montura: iOptron GEM28, TS-Optics AZ5 Alt-azimuthal
APM Astro and Yachting 10x50 FMC
SAGA ED 15x56
SAGA ED 10x42 |
|
| Sus |
|
 |
gpaunescu Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2020 Mesaje: 877
|
Trimis: 04 Mar 2026 10:03 Download mesaj |
|
|
|
Exact RetevisDirect este vanzatorul.
_________________ Reflector: Celestron C6, TS-PHOTON 8" F4 Newton
Refractor: TS-Optics SD Apo 102 mm f/7, TS CF-APO 80mm
Montura: iOptron GEM28, TS-Optics AZ5 Alt-azimuthal
APM Astro and Yachting 10x50 FMC
SAGA ED 15x56
SAGA ED 10x42 |
|
| Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024 Mesaje: 185
Motto: a fi prost e o arta! Localitate: BUCURESTI
|
Trimis: 04 Mar 2026 17:32 Download mesaj |
|
|
|
de la acelasi RetevisDirect am cumparat SVbony SV47 acum 2 ani cu 400 lei si este mult prea bun la pretul lui, am mai cumparat doua lunete, ambele exceptionale.
Intre timp azi am comparat din balcon dimineata (azi soare, superb) cu SV47 10x42, Delta Titanium 8x42 HD, APM 8x32 (porro) si marele APM 10x50 (porro). Singurul care are o feerie de CA-uri este asta nou, SA205 10x42 (pe care l-am si returnat acum o ora).
Si mai e o diferenta, cu SA205 simteam un disconfort la ochi, parca ma ametea, ma obosea. Cand puneam oricare mentionat mai sus era odihna ochilor, o bucurie.
SV47 desi mult mai ieftin e lucrat cu materiale evident mai bune si mai bine. Intradevar, e inferior ca luminozitate, adica SV47 are mai multa "ceatza" in el, adica lumina e mai palita insa e mai clar si are camp de clar mai mare iar CA-urile sunt foarte mici, decente.
Am mai observat ca SA205 are camp de clar ingust asa cum a scris si dan.smarandoi, adica trebuie reglat tot timpul. Celelalte au camp de clar mult mai mare, chiar si ieftinul SV47. Nu mai spun ca APM 10x50 nici nu trebuie reglat, culmea nici mai micul APM 8x32 care impreuna cu Delta au cele mai mici CA-uri, adica trebuie cautate cu rautate si intens sa poata fi gasite niste chestii minore. In schimb SA205 are dungi mov si verzi peste orice, oriunde, la greu! Dimineata vedeam gardul (metalic zincat) conturat intens mov prin asta! E ceva absolut oribil. Stiu ca multi nu baga in seama CA-urile, dar va asigur si acestia ar fi profund deranjati.
Am remarcat din nou Delta Titanium pentru calitatea sa extraordinara. Am ales sa ma uit la scrisuri mici la distante mari. Cu acest 8x citeam mult mai clar si mai bine decat cu ambele SVbony de 10x...... La ce mai foloseste 10x in cazul asta ?!.......
Ca impresie artistica, SA205 este practic banal, nu ma impresioneaza cu nimic, SV47 este un pic trist, cenusiu, ingust. Delta e o minune, cele mai frumoase culori ever! Urmeaza APM 8x32 mai tehnic si neutru la culoare si marele APM 10x50 care e cel mai corect, liniar in culoare si impresie. Insa cu Delta se petrece un fel de spectacol vizual. Asta fiind si cu cea mai calitativa lucratura si materialele cele mai bune. Va trebui sa-mi fac timp sa-i fac un review aici.
Deci, aventura s-a terminat cu RETUR. Nu sfatuiesc pe nimeni sa mai cumpere chinezarii fara sa aiba sanse de retur.
Cat priveste banuiala voastra ca asta e un vanzator fals/dubios si ca marfa ar fi diferita, eu cred ca va imbatati cu apa rece. Asta e "calitatea" oferita direct de la producator. E loz in plic. Insa exceptand faptul ca al meu era decolimat, totusi ce e cu muntele de CA-uri, ce este cu imaginea searbada si neinteresanta, cu cercul luminos pe margine, cu faptul ca greu am ajuns sa vad un singur cerc si nu doua ingemanate, etc !??! Eu cred ca modelul e pur si simplu branza buna in burduf de caine. Sticla are multa luminozitate, am vazut azi prin comparatie, bietul SV47 parea mai intunecat, dar probabil sunt probleme la constructie..... sau nu stiu ce sa spun.
Sau mai degraba as crede ca zoth a estimat corect problema, e posibil ca la al meu sa fi montat lentile invers. Am vazut aseara in crepuscul si noapte cum pe lumini punctiforme indepartate se imprastiau in directii ciudate functie de butonul de focus, intr-o directie lumina punctiforma se manjea ca spre sud-est si in cealalta se manjea spre sud-vest, adica axele intr-un V cu varful in sus. Nu mai spun ca veneau la pachet cu CA-uri masive (mov). Poate a pus ambele invers sau numai o parte sau ....nu se stie....
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
112.84 kb |
| Vizualizat: |
de 155 ori |

|
|
227.64 kb |
de 155 ori |

|
|
150.75 kb |
de 155 ori |

|
|
144.39 kb |
de 155 ori |

|
|
171.34 kb |
de 155 ori |

|
|
198.63 kb |
de 155 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5246
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 04 Mar 2026 18:28 Download mesaj |
|
|
|
| sorin georgescu a scris: | | Cat priveste banuiala voastra ca asta e un vanzator fals/dubios si ca marfa ar fi diferita, eu cred ca va imbatati cu apa rece. Asta e "calitatea" oferita direct de la producator. E loz in plic. |
Si importatorul (asta pare a fi Retevis pe Europa) face parte din acest lant sau cerc vicios.
Macar Amazon stie cu cine are de-a face, desi vad ca le acopera in parte review-urile negative, macar iti ofera posibilittea reala de retur.
In cazul in care ai primit in mod exceptional un rebut (returnat/"reparat"/nou), alte pareri bazate pe acesta devin irelevante.
|
|
| Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 678
|
Trimis: 04 Mar 2026 20:05 Download mesaj |
|
|
|
| Si mult mai irelevante sunt parerile despre un binoclu fara probleme, daca nu e comparat cu altceva. De ex.: "Carl Zeiss Deltrintem/Jenoptem 8x30 este un binoclu foarte bun." Adevarat sau fals? La vremea lui era adevarat, si azi e adevarat cu conditia sa nu ai ceva mai bun. Treaba asta cu bun/perfect/etc se poate aplica maxim in sensul ca nu are defecte mecanice/e colimat/nu e spart..., restul sunt pareri proprii care depind numai si numai de cel mai bun binoclu pe care l-ai avut la ochi, restul e poveste si nimic mai mult. Azi il vezi ca fiind foarte bun iar maine nu mai este bun deloc pt ca ai pus la ochi ceva mult mai bun.
|
|
| Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024 Mesaje: 185
Motto: a fi prost e o arta! Localitate: BUCURESTI
|
Trimis: 04 Mar 2026 21:03 Download mesaj |
|
|
|
nobody, pe asta (SV202) l-am cumparat in februarie 2024 exact de la aceeasi sursa:
https://www.amazon.de/-/en/dp/B08WZKXQWX?r...e&th=1
Am scris atunci ca l-am returnat deoarece cumparasem anterior si mult mai ieftinul SV47. Motivul de atunci a fost ca mi s-au parut cam mari CA-urile si parca nu era asa contrastant si nici clar pana in margine, de fapt era clar cam vreo treime din mijloc, si parca era mai spalacit insa nu era atat de mizerabil ca aceasta de acum. Ala dpv estetic era si frumos lucrat cu materiale bune, chiar am admirat atunci ca era frumusel la aspect si pipaire, nu ca petarda asta de acum cu plastic turnat la Cooperativa Pionierul. Ala era chiar suportabil, adica era folosibil, nu inducea ameteli insa m-a enervat atunci ca mult mai ieftinul SV47 era mai bun in multe privinte, mai ales avea mai putine CA-uri (la care eu sunt sensibil deoarece am pasiunea culorilor). A mai fost un motiv, asta e de retinut, mi l-au trimis intr-o punga larga sigilata de ei. Anterior ieftinul SV47 venise cu tzipla trasa fest peste cutie. Plus ca SV202 avea o urma de deget jegos cum l-am scos de "nou" din punga sigilata sigur nu de fabrica.
Ulterior am cumparat....trei lunete tot de la astia, adica:
(SV13) https://www.amazon.de/-/en/dp/B073ZW5T3S?r...e&th=1
Primita in cutie trasa in tzipla din fabrica. In martie 2024. Foarte buna dar am returnat-o deoarece mi-am dat seama ca vreau una si mai buna, adica mai scumpa.
Apoi nu stiu de ce am mai cumparat una tot de la ei:
(SV28) https://www.amazon.de/-/en/dp/B01N31DFE0?r...e&th=1
Trasa in tzipla, fara probleme dar nu mai tin minte de ce am returnat-o, probabil pentru upgrade la una scumpa.
Pe care am luat-o, adica a treia, adica SV406 care e cum se vede, alt pret adica de peste 3 ori mai scumpa ca primele doua si cu posibilitate sa bag oculare (asta a fost marele motiv):
https://www.amazon.de/-/en/dp/B08533P3W5?r...e&th=1
Primita si asta trasa noua in tzipla de la fabrica, absolut impecabila, am pastrat-o si e minunata. Adica isi cam depaseste atributiile cu diverse oculare jmechere. Cu asta m-am jucat de-a astronomul sarantoc si biciclist uitandu-ma la Jupiter in direct detectand dungile de pe magaoaie. Oricate poze si filme as vedea, observatia in direct, optic, e altceva, mie mi se pare ceva impresionant cand ma gandesc ca ma uit la ceva care e la o distanta ce mintea mea nu poate sa numere. Nu mai spun ca la pasari le-am numarat penele. In primavara lu 2024 cu asta am urmarit timp de o luna si jumatate in stil National Geographic de Dambovita o pereche de lebede care cloceau 6 oua in mijlocul unei balti la mama naibii unde nu se putea ajunge, din care au iesit 6 puisori si in final au supravietuit 5 desi conditiile climaterice au fost rele. Foarte interesant cum mama si tata isi impart atributiile si puii prefera pe unul si pe altul dintre ei.
Deci pana acum 3 lunete si un binoclu (ala ieftin) trase in tzipla din fabrica, toate ok. Unica exceptie cel mentionat, SV202 venit in punga de chiloti sigilata de Amazon.
Apoi am cumparat o alta luneta Svbony pe sistem Maksutov de la Aliexpress de la un magazin care pare sa fie al lor cu emblema lor. E mica si rea, prea ieftina sa nu ma risc! Nu mai stiu exact dar am dat cam 100 dolari. A venit si asta trasa in tzipla de la Svbony si e buna, fara probleme. Am cumparat dupa aia un adaptor ca sa ii pot baga alte oculare (nu ieftinaciunea zoom cu care a venit) si merge de minune. E tare micuta si practica. Fara nici un defect. Poate ceva care nu e defect, am observat ca daca e foarte frig si o scot de la caldura e un pic afectata. Nu sunt sigur, stiu doar ca voiam sa vad Marte pe -13 grade si am reusit s-o gasesc (e tare greu de gasit cu lunetele astea cotite), dar nu am avut magnificatie suficienta sa zaresc mai mult decat un mic punct rosu-portocaliu.
Deci, morala, astia au obiceiul sa plaseze rebuturile re-sigilate in pungile lor. Daca gasesc un fraier, au scapat de rebuturi. Iar chinezii au muncitori care probabil nu stiu ce fac, am cumparat si alte chestii de pe la Aliexpress si mi-e clar ca jumulitorii de ratze sunt poate harnici dar nu-i duce capul, de exemplu nu le spune nimeni care e faza si nulul la stechere, desi scrie pe ele.... insa in litere europene si sa nu uitam ca ei au alte litere. Oricum, din chestii marunte am observat ca la productie care implica manopera umana (si nu roboti) le ies multe chestii anapoda.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|