Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
PA250003.JPG
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239586
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Raportul de activitate al Astroclubului Galaxis pe anul 2025

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Star Party Banat/Crisana

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Armand Popa
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 30 Mar 2017

MesajTrimis: 09 Feb 2026 17:35 Download mesaj
Titlul subiectului: Raportul de activitate al Astroclubului Galaxis pe anul 2025
Raspunde cu citat (quote)

Încă un an plin de observații astronomice, prezentări, evenimente speciale și momente memorabile sub cerul înstelat!
Vă invităm să descoperiți în raportul nostru câtă pasiune, implicare și energie s-au adunat în jurul Astroclubului Galaxis în 2025.

Citiți articolul aici:

https://www.astroclubgalaxis.ro/2026/02/ra...lubul.html

Cer senin
Armand

T Newton Omegon 203/1000
T Newton Orion 305/1500
L Bresser Skylux 70/700
L Celestron 102/500
B 10x50, 8x40, 8x30, 15x50, 20x80
Sus
tudor
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015

MesajTrimis: 11 Feb 2026 08:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bravo pentru toti cei implicati în aceasta promovare! Asta arata o pasiune puternica și adevarata a organizatorilor pentru astronomia observationala!
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 11 Feb 2026 12:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

Tudor

Multumim pentru aprecierea foarte pozitiva si incurajarile prietenoase, Doamne ajuta !
Suntem deschisi spre colaborare cu alte astrocluburi si cu amatori inividuali. Suntem oricum prea putini.

Ce ai spus tu despre Observatorul Urseanu la alt topic este trist. Asta se intampla cand o asemenea institutie ajunge pe mana birocratilor plictisiti si incompetenti.
Nu stiu despre ceilalti dar despre Adrian Sonka stiu ca este cu adevarat pasionat de astronomie. Mai demult facea si observatii de stele variabile. Dar nu el face regulile. Regulile la institutii sunt stabilite si impuse, in ultima instanta, de Primarie.

Am avut timp de zece ani un presedinte care, cica, este fizician si un primar al Capitalei care, cica, este matematician. Nu a demonstrat nici unul pic de atasament fata de stiinta. Doar birocratie, lehamite si incompetenta fara intrerupere.

De aceea singurul observator popular din Bucuresti, este inchis de Vineri seara pana Luni dimineata ? Si de la ora 17 pana la ora 8 in ziua urmatoare ?

In primul si in primul rand, lacomului stat securist si similarei Primarii a Capitalei: jos labele de pe Observatorul Urseanu. Din punct de vedere moral, acesta apartine Societatii Astronomice Romane.
Care si-ar organiza activitatile asa cum trebuie, cu observatii publice, cu cursuri si conferinte. Soarele, Luna, Jupiter, Saturn, roiurile luminoase si stelele duble stralucitoare se vad chiar si din Manhattan. Darmite din catunul Bucuresti.

Oare pentru aplicarea acestui minunat orar anti-astronomic a fost alungat Astroclubul Bucuresti de la Observatorul Urseanu? Astroclubul Bucuresti, cea mai veche si prestigioasa organizatie de astronomi amatori din Romania si continuatoarea societatii astronomice al carei presedinte a fost Amiralul Urseanu.

Iata dragi astronomi amatori romani la ce aberatii duce spiritul care va stapaneste pe multi: '' eu n-am nevoie de nimeni, nu ma intereseaza ce fac altii''.
Cerul va este furat prin cresterea exponentiala si zilnica a becurilor de iluminat ( nu am nevoie de nimeni) iar putinele observatoare va sunt furate de mafia locativa ( nu ma intereseaza ce fac altii ... ca mie imi place sa-mi frec red-catul singur si in liniste).

Am sa va developez insa ce se intampla. In viitorul nu prea indepartat, va apare un punct pe ordinea de zi a Consiliului Capitalei: inutilitatea Observatorului Urseanu. Concluzia va fi: '' public, observatii, activitate aproape nule. Ce-i de facut ? E timpul sa rentabilizam''.
Observatorul din Timisoara este impins deja pe aceasta traiectorie. Prima decizie a directorului numit dupa decesul lui Laszlo Farkas, a fost suspendarea activitatilor cu publicul.
Exact invers fata de ce facea Laci Farkas, Domnul sa-l odihneasca ! Dar conform cu planurile samsarilor.

Mircea

Sus
Night
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2024

MesajTrimis: 27 Feb 2026 09:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

Citat:
De aceea singurul observator popular din Bucuresti, este inchis de Vineri seara pana Luni dimineata ? Si de la ora 17 pana la ora 8 in ziua urmatoare ?

Am vizitat recent Observatorul (îl frecventez destul de des) și era deschis Sâmbătă seara. Locul era plin de lume ... copii, nepoți, părinți, bunici.

Observatorul este deschis de Marti până Sâmbătă, cu program 14-22, ultima intrare la ora 21. Observațiile se efectuează de pe terasă. Nu știu de unde aveți informația cum că ar fi închis sâmbăta. Din câte știu, cu excepția renovării a fost deschis de Marți până Sâmbătă, zeci de ani neîncetat.
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

MesajTrimis: 27 Feb 2026 11:58 Download mesaj
Titlul subiectului:

De aici de pe forum am informatia.

Mircea

Sus
tudor
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015

MesajTrimis: 28 Feb 2026 07:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Night a scris:
Citat:

Am vizitat recent Observatorul (îl frecventez destul de des) și era deschis Sâmbătă seara. Locul era plin de lume ... copii, nepoți, părinți, bunici.

Observatorul este deschis de Marti până Sâmbătă, cu program 14-22, ultima intrare la ora 21. Observațiile se efectuează de pe terasă. Nu știu de unde aveți informația cum că ar fi închis sâmbăta. Din câte știu, cu excepția renovării a fost deschis de Marți până Sâmbătă, zeci de ani neîncetat.

Da, e deschis și sâmbătă, dar se închide la ora 22 exact când se deschid cluburile. La ora aia ar trebui sa se deschidă observatorul, mai ales ca zici ca e plin de lume, deci lumea ar veni dar e "trimisa in cluburi" la ora 22!
tudor a scris:
Am si eu un exemplu din urbea noastra de "observator abandonat": Observatorul Vasile Urseanu din București "se abandoneaza" (se închide) la ora 22 (de marți până sâmbătă)🤣🤣🤣🤣. De exemplu sâmbătă, la ora 22, observatorul se închide, fix la ora când cluburile se deschid🤣🤣🤣🤣. Asta da "observator"!

Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

MesajTrimis: 28 Feb 2026 12:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

Noa, multumesc Tudor pentru interventie, eu nu te-am turnat ...

Pe de alta parte, Night, nu vreau sa sa te superi pe mine. Am facut un comentariu, daca simti ca-ti aduce atingere, imi cer scuze si il retrag.

Ce ma intereseaza pe mine este ca observatorul Galaxis sa fie deschis. Cum va fi, de pilda, deseara cand vom observa cu ocazia clicbaitului ''Alinierea planetelor'', aliniere care-i de fapt Ecliptica, cunoscuta de cateva mii de ani. Dar nu si de influencerii super-inteligentii asistati de AI din social-media zilelor noastre.
Astept cu nerabdare ziua in care, cu mare uimire si groaza, vor afla ca pamantul nu e plat.

Mircea

image (2).png
 Descriere:
 Marime fisier:  233.29 kb
 Vizualizat:  de 83 ori

image (2).png

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Star Party Banat/Crisana

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la: