Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
pleiadepsd.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239407
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Swarovski CL Pocket 8X25

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 18 Feb 2026 13:55 Download mesaj
Titlul subiectului: Swarovski CL Pocket 8X25
Raspunde cu citat (quote)

Swarovski CL Pocket 8X25

Greutate 345g
Acoperire antireflex completă, multiplă
Pupilă de ieșire 3,1 mm
Material sticlă sticlă fluorit
Cupe ocular rotativ
Distanță interpupilară 50-74 mm
Sistem de focalizare Focalizare centrală
Câmp vizual aparent 52 grade
Câmp vizual real 6,8 grade
Câmp vizual la 1.000 m 119 m
Limita de focalizare în apropiere 2.5 m
Intensitate luminoasă 88
Factor de întunecare 14.2
Culoare Verde
Lungime 110 mm
Tip constructiv Roof
Compensare dioptrii +/-5
Lățime 98 mm
Înălțime 46 mm
Eye relief (mm) 17,0
Material suprafata Armura de cauciuc
Putere de marire binoclu 8x
Diametru obiectiv binoclu 25mm

Un binoclu mic, usor si mai ales foarte dragalas as zice eu. Nu sunt un admirator al binoclurilor super compacte dar acest binoclu m-a determinat totusi sa las cateva pareri...

Prima senzatie pe care am avut-o atunci cand l-am luat in mana a fost aceea de lucru “bine indesat” (cu densitate mare), ceva foarte calitativ, cauciucul se simte foarte placut, mecanica e foarte ferma, cele doua tuburi opun o rezistenta semnificativa la reglarea DIP lucru care iti spune ca ai in mana ceva zdravan, nu e o jucarie chiar daca pare.

Reglajul la focus este central inspre oculare iar reglajul dioptriei este central inspre obiective accesibil din partea de jos, mecanismul de focus lucreaza perfect, miscari precise fara nimic reprosabil.
Cupele ocularelor sunt cauciucate dar nu orice cauciuc, da impresia de “crud”/natural/aderent, cu o grosime foarte mica, lucru care ajuta la evitarea unui eventual efect de tunel.
Odata pus la ochi intregul camp vizual este cuprins instant iar trecerea de la imagine la zona neagra este foarte stridenta, parca incepe sa iti placa si zona neagra atat de profund este negrul, de precizat faptul ca zona de negru este ca un cerc ingust strident, dand un oarecare efect wide dar in nici un caz nu se poate confunda cu unul de hublou care este altceva si pe care nu il are.
Trecand la partea optica...ramai cu gura cascata, clarul pana in marginea campului e ceva special....am sa revin la acest aspect.
Stabilitatea in mana ar fi o posibila problema, cel putin la mine, fiind mic si usor nu e chiar simplu de stabilizat daca nu esti obisnuit cu asa ceva (eu nu sunt).
Culoarea este naturala, frumoasa. Definitie, contrast, luminozitate pe timp de zi toate sunt fara repros.
Revenind la campul plat, initial nu am observat efectul de rolling ball, au preferat sa taie din camp incat sa nu observi acest efect decat daca il cauti intentionat, in rest nici o sansa. Momentan sunt mai multe binocluri cu camp plat in ceea ce priveste geometria (pe timp de zi), adica linii drepte pana la marginea campului si in focus, dar testate noaptea pe surse de lumina lucrurile o dau in bara, aici m-a uimit micutul acesta, daca focalizezi central pe un bec, in marginea campului o sa il vezi EXACT la fel, fara nici cea mai mica distorsiune, lucru pe care nu l-am mai intalnit (facand acest test), se vede ca au “taiat” din camp incat sa fie totul bine corectat.
In cazul surselor de lumina puternice (becuri stradale) apar reflexii in anumite pozitii ale binoclului dar se pot evita prin gasirea unei pozitii in care nu apar, pt ca atunci cand apar sunt foarte multe si strica tot.
Nu are coma/astigmatism.
Aberatiile cromatice sunt la ele acasa, de toate culorile... ( eu nu sunt afectat de asa ceva decat in cazuri insuportabile, nu e cazul aici).
Chiar daca are o transmisie foarte buna a luminii, nu poate face fata in regim astro, lucru absolut normal, e mult prea intunecat.
De comparat nu am avut cu ce, eu am doar un Leitz 10x25 (in acest segment) cu care nu se compara la nimic, Leitz fiind de domeniul istoriei...infinit sub nivelul lui Swarovski.

Avand in vedere ca e un binolcu pt regim terestru (nu vreau sa ii zic binoclu de ocazie pt ca este prea bun ca sa ii zic asa), inafara de prezenta aberatiilor cromatice care pe unii ii pot deranja, este un binoclu superb daca e utilizat in scopul pt care a fost facut, pentru cine nu a testat (cum am fost si eu), calitatea este peste orice asteptari, atat optic cat si mecanic.
Nu stiu daca am uitat ceva...
Concluzie: E mai frumos decat va imaginati Smile

1.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  341.44 kb
 Vizualizat:  de 112 ori

1.jpg

2.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  343.42 kb

2.jpg

3.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  269.77 kb

3.jpg

Sus
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 18 Feb 2026 15:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Incet dar sigur ne indreptam spre directia cea buna. 🙂
Multumim frumos!
Sus
sorin georgescu
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024

Motto: a fi prost e o arta!

MesajTrimis: 18 Feb 2026 15:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

Se vede si din poze ca e ceva de calitate. Partea cea mai grozava la asa ceva..... e micut si usor! In timp mi-am dat seama ca e mare lucru! Cand o iau la picior conteaza orice greutate de carat. Practic marile mele APM au ramas acasa de fiecare data si am luat cu mine numai pe cele mici. Care ar fi fost minunat sa fie ....si mai mici, si mai usoare!
Abia dupa ceva vreme am inceput sa apreciez chestia asta. La inceput era ultima mea grija.... Pana mi-am dat seama ca daca bag de exemplu in bicicleta toate cele 3 APM mari ale mele, am senzatia ca am plecat cu butelia plina la tzara.
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 18 Feb 2026 15:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

CristiB a scris:
Incet dar sigur ne indreptam spre directia cea buna. 🙂
Multumim frumos!

Da....directia e buna, doar ca drumul e cam greu, e tot la deal si la vale deloc Smile)).
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum