| 

| Index |  			
			|  Index forum |  			
			|  Autentificare |  			
			|  Inregistrare |   		
			|  Cine este online |   
			|  Galerie imagini |  
			|  Calendar evenim. |  
			|  Cautare detaliata |  
			|  Ghid forum |  
		Colaboratori
		Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre. 

| Statistici forum |  | 

|  | Numar total de mesaje in forum: 237476 |   	
	  	|  | Numar de utilizatori inregistrati: 2892 |   						
	  	|  | Cel mai nou utilizator inregistrat: tmm2012 |   						
	  	|  |  |   						
		|  | Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025 |   						
		|  |  |  
	  	|  | Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat 
 |  
		|  | Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |  |  

| Legenda |  | 

|  | Mesaje noi |  
			|  | Nu sunt mesaje noi |  		  
			|  | Forumul este inchis |  |  | 

| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |   
		|  |  
		| Autor | Mesaj |   
		| zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

| 

|  Trimis: 28 Oct 2025 12:02 Download mesaj |  	
				| Titlul subiectului: |  
				|   |  |   
				| 
 |  
				| Am citit ultima parte a topicului, cea care imi lipsea din lectura si sincer va spun ca am pierdut sirul destul de repede. Am dat peste niste referiri la persoana care nu mi se par ok, peste un clasament in care mi-am regasit numele dar nu stiu la ce se refera, peste marci auto dar si de binocluri. In concluzie, confuzie totala, nu inteleg care e problema si unde se vrea a se ajunge ... poate ma lamureste cineva binevoitor... Nu ar fi mai sanatos si mai util sa vorbim doar despre binocluri?
		|  |   
		| Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006

| 

|  Trimis: 28 Oct 2025 12:52 Download mesaj |  	
				|   |  |   
				| 
 |  
				| ar fi mai sanatoasa preocuparea pentru astronomie cu instrumentele potrivite nu  gargara pe teme de productie  tari  preturi vanzari axate pe binoclu si iar binoclurile  cele mai mici pt gradinita si soimii patriei copii mici ai astronomilor . se pot recomanda 3-4 sa ai in dotare  pt incepatori -avansati si ajunge . |  |   
		| Sus |  |   
		|  |   
		| CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

| 

|  Trimis: 28 Oct 2025 13:15 Download mesaj |  	
				|   |  |   
				| 
 |  
				| 🔭 
 Ultima modificare efectuata de catre CristiB la 28 Oct 2025 13:43, modificat de 1 data in total
 |  |   
		| Sus |  |   
		|  |   
		| zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

| 

|  Trimis: 28 Oct 2025 13:30 Download mesaj |  	
				|   |  |   
				| 
 |  
				| Avea dreptate Sorin, nu suntem atat de diferiti dar in lumea virtuala nu ne intelegem neam ... _________________
 Fujinon 10x50FMTR SX; TSky 70ED; AR 80F15; TS 102SD
 |  |   
		| Sus |  |   
		|  |   
		| CristiB Membru

| 

|  Trimis: 28 Oct 2025 16:14 Download mesaj |  	
				|   |  |   
				| 
 |  
				| Daca tăceai filozof ramaneai Sunt activ pe acest site,  dar daca Adminul isi va respecta atributiile...Nu e nici o pierdere.  Chinezariile......oare de ce ma complic eu atat?
 ,,

Î-hâ! Dacă îmi permit o singură mașină, garantat o să cumpăr una în care cu greu încap doi adulți cu înălțimea peste medie, cu un motor însetat și zgomotos, cu garda la sol de 2,5cm și un portbagaj în care cu greu încap două topuri de hârtie de scris... Mai las-o-n sânge"

O las ca nu am ce face.
 In sange.
 In sangele gurului.
 Marin, nu ai nici o vina ca esti roman, si eu sunt,  suntem lași, fricoși si căcăcioși ..
 Si asa vom muri.
 |  |   
		| Sus |  |   
		|  |   
		| Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

| 

|  Trimis: 28 Oct 2025 22:33 Download mesaj |  	
				|   |  |   
				| 
 |  
				| Stanescu are din nou dreptate. Si Silviu. Topicul acesta e deraiat, nu are nici o finalitate. Daca discutia ar fi fost corecta si utila, deja dupa atatea pagini si pareri, ar fi trebuit sa existe, exact cum s-a spus: 3/4 recomandari de binocluri si o lista de lucruri la care sa fim atenti, sa le verificam atunci cand vrem sa cumparam binocluri chinezesti.
 In loc de asta, avem un talmes-balmes asezonat din plin cu kaka de maka.

Dar Astronomie ... ioc. Nici macar cu binoclul. Jalnic. Doar comentarii din ce in ce mai tampite, tot mai departate de Astronomie.

Asa ca ori va intoarceti la sentimente si comportament civilizat si prietenos si conlucrati la formarea unui punct de vedere agreat de majoritate, la recomandari de cateva binocluri chinezesti, ori eu ii scriu lui Admin despre ce se intampla aici si ii cer sa blocheze aceasta rusine nationala.

Mircea
 |  |   
		| Sus |  |   
		|  |   
		| nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

| 

|  Trimis: 29 Oct 2025 03:39 Download mesaj |  	
				|   |  |   
				| 
 |  
				| Din tot topicul, daca-mi permiteti sa-l numesc asa, din 17 pagini de sa nu zic ce, asta merita atentia, trebuie sa fie tare fain mai ales daca il poti prinde de cap ca la casca. 

| Descriere: |  |  
		| Marime fisier: | 78.2 kb |  
		| Vizualizat: | de 236 ori |  
		| 

|  
 |  |   
		| Sus |  |   
		|  |   
		| sorin georgescu Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024

Motto: a fi prost e o arta!

| 

|  Trimis: 29 Oct 2025 10:13 Download mesaj |  	
				|   |  |   
				| 
 |  
				| deci, sa incerc o revenire pe sine dupa deraiere. Intrebari: 
 Cine pe aici mai pune la cale o achiztie chinezeasca ? (ieftin si bun)

Ce ati recomanda acum de la SvBony pe 8x (.... in afara de "Swaro"
      ) 
 Marturisesc ca a trecut ceva vreme de cand nu am mai cumparat un binoclu..... si asta ma roade. Dependenta obsesisv-compulsiva se manifesta din cand in cand. Culmea este ca eu cu aceste obiecte nici nu ma uit la stele. Ca in minunatul meu oras (amplasat langa Sintesti) nici nu exista.... In fine, pot vedea doar stele verzi cateodata!

Cum putirintza mea financiara nu duce catre "suprema achizitie" (adica "Swaro"
      ) raman la obiceiul (nesanatos, traiasca RETUR-ul!..... cand exista...) de a cauta "ieftin si bun". 
 De aceea ma uit pe la SvBony cu speranta ca in realitate nu e ceea ce pare acum pe net, adica faptul ca si-au bagat picioarele in ultima vreme. Adica le-au usurat, scurtat, plasticat, uratit si ieftinit, invers proportional cu marketingul si povestile cu marmota care invelea.... etc.
 |  |   
		| Sus |  |   
		|  |   
		| CristiB Membru

| 

|  Trimis: 29 Oct 2025 10:29 Download mesaj |  	
				|   |  |   
				| 
 |  
				|  	  | sorin georgescu a scris: |  	  | ..."suprema achizitie" (adica "Swaro"      ) ... | 
 Cineva spunea ca toate drumurile duc spre Roma...
 Jumatate din paginile despre binoclurile chinezesti duc spre Swarovski.
 In realitate chiar asa si e, pe drumul catre  ,,binoclurile chinezesti " o sa va stea intotdeauna in cale fabrica Swarowski.
 Mandra de calitatea sa, fara sa faca compromisuri....si mai ales sa nu tina cont de un individ ce da 20- 30 de mii pe un ruginibil,  dar se caca pe el cand e vorba de optica superlativa.
 |  |   
		| Sus |  |   
		|  |   
		| sorin georgescu Membru

| 

|  Trimis: 29 Oct 2025 10:32 Download mesaj |  	
				|   |  |   
				| 
 |  
				| Apropos, CrisB tu care esti obsesiv-compulsiv cu Swaro (eu fiind cu "ieftin si bun"), desi e foarte offtopic nu ma pot abtine sa nu citez o afirmatie de-a ta cu care sunt 100% de acord si care sintetizeaza perfect ceea ce suntem cu adevarat din punct de vedere MAJORITAR in timpurile actuale: 

| Citat: |  	  | CristiB: Marin, nu ai nici o vina ca esti roman, si eu sunt, suntem lași, fricoși si căcăcioși .. Si asa vom muri.
 | 
 |  |   
		| Sus |  |   
		|  |   
		| valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

| 

|  Trimis: 29 Oct 2025 10:40 Download mesaj |  	
				|   |  |   
				| 
 |  
				| O alta concluzie a acestui topic este ca esti pe cont propriu. Nu cere si nu te astepta la garantii sau pareri 100% corecte din partea nimanui. 	  | sorin georgescu a scris: |  	  | ..o achiztie chinezeasca .. | 
 Forta sa fie alaturi de tine!...aa, si norocul!
 |  |   
		| Sus |  |   
		|  |   
		| CristiB Membru

| 

|  Trimis: 29 Oct 2025 10:47 Download mesaj |  	
				|   |  |   
				| 
 |  
				| Apropos Sorin, obsesiv nu sunt,  doar incerc sa va apar pasiunea si banii. In rest ce sa zic....ma mir ca ai replicat la acea afirmatie.
 E adevarată, oricat ne-am suci,  dar mare cinste nu ne face.
 Dovada forumul asta.
 Marius spune ca suntem de vanzare...si toata lumea sta drepti. Nici cea mai mica reactie.  Pai unde esti tu Stefan cel Mare,  Tudor, Zoth, Mircea Pteancu, MMarin..chiar si Octavian.
 De rasu curcilor.
 |  |   
		| Sus |  |   
		|  |   
		| catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010

Motto: telescopul scuza mijloacele

| 

|  Trimis: 29 Oct 2025 11:51 Download mesaj |  	
				|   |  |   
				| 
 |  
				| Acest topic mă amuză grozav , sper să o țineți așa muuulți ani . Poate o să citească chinezu' și i se va face rușine . Să vezi după , calitate nene ... 
 Apropo de calitate  "gălbejească" , în vara asta am închipuit o struțo-cămilă , prin plantarea la corpul unui bpc 8x30 , a unor tuburi de la un chinez zoom de 50 mm . Cred că era o praștie de la Lidl , marca "Tronic" , acum am văzut baterii cu numele ăsta . Aștept cu nerăbdare bateriile "Auriol" !!
 În fine, degeaba am centrat "de puta madre" la strung acele tuburi de obiectiv , pentru îndepărtarea filetului original , după plantarea pe corpul binoclului , a urmat chinul naibii ca să fac ceva colimare . La ambele tuburi , conurile alea de plastic erau injectate destul de excentric /aiurea în jurul piesei de aluminiu sau ce o fi ăla de se pupa cu restul binoclului .

Or fi făcut asta intenționat , ca să ajute la colimare prin rotirea (de fapt înfiletarea sau desfiletarea) tuburilor cu obiective ?

Ciudat e că obiectivele sunt chiar bunicele, mai bune decât unele de la binocluri sovietice . (Afirmație bazată pe testare la grosismente de 30 , 40 sau chiar peste 50 x ).
		|  |   
		| Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

| 

|  Trimis: 29 Oct 2025 22:12 Download mesaj |  	
				|   |  |   
				| 
 |  
				|  	  | catalin dumitru a scris: |  	  | Or fi făcut asta intenționat , ca să ajute la colimare prin rotirea (de fapt înfiletarea sau desfiletarea) tuburilor cu obiective ?.
 | 

Nu are nici o legatura cu colimarea, le colimeaza din prisme, chiar si la obiective cu excentrice colimarea principala e tot din prisme iar din excentrice reglaj final...
 |  |   
		| Sus |  |   
		|  |   
		| sorin georgescu Membru

|  |   
		| Sus |  |   
		|  |   
		|  |  

|  |  
  	|  |  	  
	| Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
 Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
 Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
 Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
 Nu puteti atasa fisiere in acest forum
 Puteti descarca fisiere in acest forum

|  |