Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
jupiter02_02_2016.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 237393
Numar de utilizatori inregistrati: 2890
Cel mai nou utilizator inregistrat: popraul
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Discutii despre binocluri chinezesti

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... , 15, 16, 17  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Binocluri / Spottingscope

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
sorin georgescu
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024

Motto: a fi prost e o arta!

MesajTrimis: 26 Oct 2025 20:43 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Tudor, multumesc! Intr-o zi frumoasa o sa-ti aduc toate jucariile mele sa le evaluezi. As fi curios ce parere ai.

Copii, domnul CristiB este entuziast si isi manifesta entuziasmul si incantarea aici pe forum iar pe voi va roade pizma. De unde si tot felul de impunsaturi. Dar sustin ce am mai scris, sunteti mult mai asemanatori decat credeti. In real life v-ati intelege de minune, desi dusmani aici.

Mediul asta virtual poate fi extrem de inselator, il face pe om sa para altfel de cum este in realitate, si in bune si mai ales in cele rele. Eu observ de la o vreme efectul grav de tampire si inraire a oamenilor datorita mediului virtual, retelelor sociale, iluziei asteia in care credem ca "traim".
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 26 Oct 2025 23:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da, eu mor de ciuda Smile)), ca nu am swarovski...ba, stai ca am si eu unu da ii primit si nu am dat bani pe el in plus e numai vreo 1000 lei second...deci nu se pune, musai sa iau unu nou, da as lua unu peste SLC, poate EL, NL Pure.....daca le-ar fi la toti ciuda cum imi este mie...ar fi treaba super buna. Stiu ca ai glumit Sorin, dar duc si eu gluma mai departe.

Acum sa revenim la binocluri chinezesti, adevarul este undeva la mijloc, adica ele nu o sa ofere (poate) ce ofera un binoclu a unei firme cu traditie, dar ofera suficient pentru un amator de rand, iar nu toate binoclurile chinezesti sunt ieftine, cuvantul ieftin este atat de subiectiv ca nu se poate mai subiectiv. Aici suntem cativa loviti in cap cu patima binoclurilor, eu nu glumesc cand zic asta, in 99,9% din familii exista altceva mult mai important decat achizitia unui binoclu care costa sa zicem 200 euro, un pret care poate parea enorm pt cineva care ia binoclul in mana o data sau de doua ori pe an cand merge in concedii, si e logic sa fie asa. Eu va spun ca majoritatea persoanelor la care le place sau le-ar placea sa se uite cu binoclu nu ar da 100 euro pe un binoclu, eu vorbesc din viata reala, oameni cu care ma intalnesc, care cumpara, etc...deci discutiile noastre au logica doar pentru un grup foarte restrans de persoane, ori daca nu constientizam acest lucru traim in lumea noastra, eu imi permit doar aici pe forum sa critic ba un binoclu ba altul dar in viata reala nu fac asa ceva decat cu persoane chiar pasionate, in rest daca un binoclu e colimat si nu e un pericol pt ochi, eu nu il fac praf doar pt ca sa arat ca eu am ceva mai parfumat, dar nici aici pe forum nu toata lumea isi permite sa dea multi bani, iar daca iti permiti nu esti cu nimic mai presus decat unul care nu isi permite, fiecare cu problemele si prioritatile lui, exact cum pt mine sa zicem hainele sunt bune daca nu sunt rupte, pt altul trebuie sa fie de firma, eu ma zgarcesc sa dau bani pe haine scumpe dar dau pe binocluri scumpe...fiecare cu pasaricile lui. Apoi, depinde cum si ce sacrificii presupune achizitia unui binoclu scump, la unii presupune sa stranga cureaua un pic, la altii mai mult iar la altii poate ramane doar o dorinta pt ca efectiv nu se poate. As da un exemplu acum, Lacerta Explorer 10x50 / 8x45 este un binoclu foarte bun, sa fim totusi obiectivi, acest model bate multe modele scumpe si de marca de acum 30ani, nu exista sa nu iti faci treaba cu asa ceva, ca gasim noi si puncte slabe e altceva, dar sunt bune pentru un utilizator de rand. Aici am vrut sa ajung, degeaba tot strigam Swarovski in sus si in jos, swarovski NU se adreseaza muritorilor de rand din RO, trebuie sa fim cu picioarele pe pamant, trebuie sa te pui in randul celorlalti si asa sa gandesti. Prietenii mei nu stiu ce binocluri am, si ma refer la prieteni foarte buni, fiecare a vazut la mine binoclul pe care el si-l poate permite, unii au vazut cel mult pe Lacerta Explorer si inca ezita sa si-l cumpere din cauza pretului, ce sens are sa ii arat altceva? doar ca sa ii fac ciuda? non sens, eu vreau ca si ei sa isi cumpere binocluri sa iesim impreuna. Cand am iesit cu binocluri mai scumpe au fost doua situatii, ori am fost doar cu cei din familie ori am fost cu prieteni total dezinteresati de binocluri. Si uite asa merg la binoclat cu binocluri japoneze bk7, cu BPT 7x50 de care multi sunt foarte incantati...oricum, pana in 150euro maxim, si toata lumea e incantata, poate le mai arat si cz 7x50B ca sa ii hipnotizez un pic dar le spun ca oricum nu este de cumparat...etc, deci nu ii afecteaza, iti poti face prieteni pe care sa ii bagi in randul binoclistilor cu binocluri bune si ieftine, sa nu uit de BPT5 8x30 care mi-e drag (chestii pur subiective, cu asa ceva am crescut) sau poti sa ii sperii cu un binoclu de 200 euro sau mai mult si efectul este exact cel nedorit, iar sa te prezinti in general cu fujinoane, conquest..mai stiu eu ce in astfel de situatii e total ne inspirat, chiar nu are sens. Se poate detalia pagini intregi subiectul, tot nu se termina, depinde cum vede fiecare lucrurile, dar cred ca e mult mai relaxant daca mai ai cativa prieteni cu care sa binoclezi decat sa stai singur cu fuji de ex. si sa salivezi singur, sigur ca mai sunt si astfel de momente Smile, dar parca tot mai frumos e cand sunt mai multi chiar daca nu mai mergi cu "parfumuri" Smile. Haideti sa fim realisti, una este a vrea si alta a putea.
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 27 Oct 2025 15:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cristian Kata a scris:
.. Haideti sa fim realisti, una este a vrea si alta a putea.
E suficient sa vrei! Fiecare problema are cel putin trei solutii, important e sa definesti cerinta, sa evaluezi corect solutiile si sa te decizi. Restul e istorie.

Sunt oameni care vor neaparat Swaro, au ei un pitic pe creier, tot cotesc in stanga si in dreapta "uite binoclul X e aproape lafel de bun ca Swaro, ia-l pe ala!!", dupa ani de incercari si bani cheltuiti tot la Swaro ajung. Nu era mai bine sa fie cinstiti cu ei insisi si sa fi zis din prima "Asta e, costa dar vad eu cum fac si iau"?
Alti oameni habar nu au de Swaro, si folosesc linistiti toata viata "vechiul binoclu luat de la Lidl acum 10 ani", nu ca ar conta daca ar stii de Swaro.
Altii se uita, compara, schimba, si la final raman cu binoclul cel mai potrivit lor.

PS: "swaro" e un termen generic, orice asemanare cu colegii este pur intamplatoare, poate fi orice produs/marca/firma, ieftina sau scumpa.
Sus
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 27 Oct 2025 17:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

Asa sa fie! Intamplatoare.👍
Vedeti ca tocmai i-ati stricat PIB-ul lui Tudor, personal il vad in Pool-Position pentru un SLC sau un NL.
Pe locul 2 e Silviu.
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Oct 2025 17:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

valy a scris:
.. Nu era mai bine sa fie cinstiti cu ei insisi si sa fi zis din prima "Asta e, costa dar vad eu cum fac si iau"?..

Postarea asta ar trebui sa fie trecuta la alea vesnice.
A se citi lipicios. La propriu.
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Oct 2025 19:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

"E suficient sa vrei!" Mai fals de atat nu se poate!
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Oct 2025 19:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Kata ,esti pe locul 3. .
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Oct 2025 20:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cristian Kata a scris:
"E suficient sa vrei!" Mai fals de atat nu se poate!
Ai ales sa te opresti aici. Preia si continuarea: "...Fiecare problema are cel putin trei solutii, important e sa definesti cerinta, sa evaluezi corect solutiile si sa te decizi. Restul e istorie."
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Oct 2025 20:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

Leica, Zeiss, Swarovski.
Forumurile internationale citesc invers.
E recunoscut mondial.
Auriol.
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Oct 2025 20:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu sunt nicaieri in clasamentul pt Swarovski, si pot spune si in locul lui Tudor ca nici el nu e Smile. Daca vroiam Swarovski aveam, la fel si Tudor. Eu nu sunt in cautarea unui binoclu, de nici un fel, practic 3 binocluri imi acopera toate cerintele ( CZ 7x50B, Conquest 10x42 , Fujinon 10x50), iar restul stau la naftalina, deci sunt foarte ok si nu am nici cea mai mica intentie de a cumpara ceva.

Valy, poate ca vorbim de lucruri diferite, am vrut sa spun ca degeaba vrea cineva un binoclu scump daca nu poate financiar, nu cred ca am gresit spunand asta, chiar nu poate.
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Oct 2025 20:23 Download mesaj
Titlul subiectului:

In seara asta ....ah , dureaza prea mult. Kata, viseaza in continuare.Tudor vrea asta..

Ultima modificare efectuata de catre CristiB la 27 Oct 2025 20:26, modificat de 1 data in total
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Oct 2025 20:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cristian Kata a scris:

Valy, poate ca vorbim de lucruri diferite, am vrut sa spun ca degeaba vrea cineva un binoclu scump daca nu poate financiar, nu cred ca am gresit spunand asta, chiar nu poate.
Nu intru si nu vreau sa discut in zona de lux, unde intr-adevar conteaza doar sa vrei si sa ai bani. Vorbesc de binoclu ca un instrument.
De exemplu, tip de cerinta: "vreau un binolcu cu parametrii X, sa fie rezistent, sa ofere garantie, sa il pot repara, sa aibe mecanica Z...etc..". Si ai variante:
1. iau 3 binocluri chinezesti, se strica unu, il folosesc pe celalalt de rezerva
2. Iau Swaro ca daca e nevoie il trimit si mi-l serviseaza gratis X ani
3. Imi fac eu unul, se strica stiu sa il repar imediat
Fiecare e o solutie, tu decizi.

PS: "swaro" e un termen generic, orice asemanare cu colegii este pur intamplatoare, poate fi orice produs/marca/firma, ieftina sau scumpa.
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Oct 2025 20:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

valy a scris:
..Nu intru si nu vreau sa discut in zona de lux..

Silviu...heeelp.
Sus
mmarin
Membru
Membru

Data inscrierii: 07 Ian 2014

MesajTrimis: 27 Oct 2025 23:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

CristiB a scris:
Leica, Zeiss, Swarovski.
Forumurile internationale citesc invers.
E recunoscut mondial.
Auriol.

Tradus în limba automobilistică ar suna cam așa:
„Daimler Benz, Wolksvagen, BMW.
Forumurile internaționale citesc invers.
E recunoscut mondial.
Tecumseh.”
Credeam că noi încercam să discutăm despre nume ca Renault, Isuzu, Kia, etc... Nu că ar avea vreo importanță, fiecare rămâne la părerea sa...
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Oct 2025 23:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

Doar poza e on-topic. . Dar trebuie sa recunosc ca Marin e foarte inteligent. Fotografia nu are nici o legatura cu personalitatea lui.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Binocluri / Spottingscope Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... , 15, 16, 17  Urmatoare

Download topic
Pagina 16 din 17

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact