Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 25 Feb 2008 15:09 Download mesaj |
Titlul subiectului: First contact |
|
|
|
Buna ziua la toti,
Numele meu este Marian-Lucian Achim, sunt din Targu Jiu, lucrez pentru Allianz-Tiriac Asigurari si in asociere pentru Universitatea Titu Maiorescu.
Pasiunea pentru astronomie o am din copilarie si am redescoperit acum, pe acest forum, acele vechi senzatii.
Instrumentele sunt in curs de achizitie (Dobson 254 mm + ....), dar nu sunt documentat complet asupra functionarii intregului sistem.
Ma bucur sa vad atata activitate in cadrul acestei comunitati, lucru care ma face sa-mi scot palaria in fata domniilor voastre.
Va doresc "cer senin" si sper sa mai fie cineva din Targu Jiu cu pasiuni similare.
Cu stima,
Marian-Lucian Achim |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 25 Feb 2008 15:23 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut Marian
si bine venit aici pe Forum.
Temele noastre astronomice pot sa-ti ajute a achizitiona un instrument optimal pentru tine.
Totusi un Dobson cu 254 mm este o alegere foarte buna, care nu numai pentru inceput o sa ramane o apertura mare.
Robert _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9514
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 01 Mar 2008 18:09 Download mesaj |
|
|
|
Salut Achy1978
Bun venit in lumea astronomilor amatori.
La Simpozioanele Nationale ale astronomilor amatori tinute la Arad in'89 si'90 a participat un astronom amator din Tg. Jiu ,foarte pasionat, pe nume Jinca Marcel.El a inceput sa faca observatii cu un teodolit de 40mm ,prima sa realizare a fost o harta selenara proprie pe care avea reprezentate cateva mii de detalii de relief.Se ocupa si cu Astronomia Teoretica efectuand calcule de efemeride pentru corpuri ale Sistemului Solar.Apoi a achizitionat un telescop Newton de 90mm cu primara slefuita de Csillag Attila.Apoi am pierdut legatura.Poate reusesti sa afli date despre el.Salut,Mircea |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 03 Mar 2008 12:04 Download mesaj |
|
|
|
Salut Mircea,
Multumesc pentru informatie si cu siguranta o sa incerc sa-l gasesec.
O zi buna! |
|
Sus |
|
 |
alex2corvis Membru

Data inscrierii: 17 Mai 2008 Mesaje: 1
|
Trimis: 17 Mai 2008 08:27 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: First contact |
|
|
|
achy1978 a scris: | Buna ziua la toti,
Numele meu este Marian-Lucian Achim, sunt din Targu Jiu, lucrez pentru Allianz-Tiriac Asigurari si in asociere pentru Universitatea Titu Maiorescu.
Pasiunea pentru astronomie o am din copilarie si am redescoperit acum, pe acest forum, acele vechi senzatii.
Instrumentele sunt in curs de achizitie (Dobson 254 mm + ....), dar nu sunt documentat complet asupra functionarii intregului sistem.
Ma bucur sa vad atata activitate in cadrul acestei comunitati, lucru care ma face sa-mi scot palaria in fata domniilor voastre.
Va doresc "cer senin" si sper sa mai fie cineva din Targu Jiu cu pasiuni similare.
Cu stima,
Marian-Lucian Achim |
salut lucian,ma numesc si eu tot lucian si sunt in clasa a 11-a la spiru haret,mi-am luat si eu un skywatcher de curand si sunt novice intr-ale astronomiei,daca ti-ai luat telescopu ala contacteaza-ma si pe mine,poate iesim intr-o seara,descoperim ceva,o nebuloasa:D _________________ do we need it?no.do we want it?hell yeah |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 20 Mai 2008 19:52 Download mesaj |
|
|
|
salut lucian,
Am luat demult acel telescop si deja am multe iesiri cu el.
Lasa-mi un telefon si ne auzim.
Numai bine si cer senin!
PS: daca mai cunosti ceva amatori prin Tg Jiu, hai sa ne vedeme cu totii! _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
|