Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 237154 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2888 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Claudiu Simion |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1320 la data de Joi Oct 09, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1920
|
Trimis: 12 Oct 2025 10:50 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
nobody a scris: |
Se pot face comparatii si prin foto la anumite aspecte, dar nu ca aia de pe yuturb. |
👍
|
|
Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024 Mesaje: 164
Motto: a fi prost e o arta! Localitate: BUCURESTI
|
Trimis: 12 Oct 2025 11:15 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | adica Pluto, e captura capturata de captura capturii, si inca arata bine, captura redata de LG-ul meu ce are o rezolutie incredibila si care in acelasi timp e mai subtire decat sticla ce o am la balcon. Asa de departe s-a ajuns cu electronica asta. ⁷ | pozele postate de tine sunt niste mizerii sinistre, o manjeala colorata.
Nu foloseste la nimic rezolutia aia imensa pe acel ecranas minuscul de LG.
...Dar atunci cand judecam poze pe telefon ne aflam intr-o alta lume, una imaginara. Daca zice "neica-nimeni" mai sus ca si ochiul compenseaza (mai ales ochii de melc), si imaginatia compenseaza mica poza pe micul ecranas de telefon ca o mica sorcova cu un numar imens si colosal de pixeli (inutili).
Deci daca ochii ne pot juca feste (am vazut in real life oameni incantati de imaginea grav decolimata pintr-un binoclu mizer), mintea ne joaca feste si mai grave.
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11431
|
Trimis: 12 Oct 2025 11:23 Download mesaj |
|
|
|
sorin georgescu a scris: | (am vazut in real life oameni incantati de imaginea grav decolimata pintr-un binoclu mizer), mintea ne joaca feste si mai grave. | Sigur nu era ca la alba neagra pe vremuri cand 2-3 asazisi habarnisti jucau si castigau, inghiteai momeala, pariai si pierdeai? De obicei asta se intampla cand te vedeau ezitant, indecis.
|
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2954
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 12 Oct 2025 13:06 Download mesaj |
|
|
|
În 2020 sau 2021 am dus în talcioc acel binoclu "Ersde " 30x80 , încă nemodificat , să arăt panarama unui amic pasionat de binoacle. Un vechi cunoscut (electrician auto) l-a pus la ochi și a exclamat acel 'uau' plin de satisfacție .
Am rămas cu gura căscată , acel binoclu în forma lui originală arătând o imagine mizerabilă , neclară dar cu afov mare și ortoscopicitate perfectă . Probabil l-a păcălit câmpul ăla de vreo 70 de grade , că altfel nu înțeleg reacția tipului .
_________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6047
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 12 Oct 2025 16:45 Download mesaj |
|
|
|
Pai de ce ,,in curand" daca vecina ,,deja il are"!?🙂
Scuze ca am stricat topicul, asta nu e chinezarie.
AX Visio https://share.google/P5lbMQxka2jGMZMz2
Descriere: |
|
Marime fisier: |
72.76 kb |
Vizualizat: |
de 279 ori |

|
Descriere: |
|
Marime fisier: |
79.8 kb |
Vizualizat: |
de 279 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 12 Oct 2025 17:49 Download mesaj |
|
|
|
Pai nu se pune, acolo la austria, elvetia, germania, sunt bogari, castiga 2-3000 E pe luna, isi permit sa ia odata un Swaro. Aici la noi e problema, sunt o groaza castiga milioane, ioc taxe, deci brutu=netu, si vor ieftin si bun, de pe temu, trendiol, alibaba.
Deci asteptam teste cu binoclurile chinezesti bune si relativ ieftine, cine se incumeta?
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 12 Oct 2025 17:58 Download mesaj |
|
|
|
valy a scris: | ...Aici la noi e problema, sunt o groaza castiga milioane, ioc taxe, deci brutu=netu, si vor ieftin si bun, de pe temu, trendiol, alibaba... |
😅 gura pacatosului adevar graieste! Persoanele de fata se exclud.
,,Teste cu binocluri chinezesti ieftine si bune" este acelasi lucru ca si cautarea taramului unde curge lapte si miere. Din fericire pentru chinezi mierea curge doar spre ei.
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9696
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 12 Oct 2025 19:01 Download mesaj |
|
|
|
Sa nu fie cu suparare dar sunteti comici tare de tot cu topicul acesta. Era vorba sa fie despre binoclurile chinezesti dar cumva tinde sa se extinda la toate produselel lor. Inclusiv telescoapele, ca pe mine acelea ma intereseaza.
Apoi dragilor, eu vin cu Masina Timpului de la o distanta mai maricica, nu de la primul colt. Ma credeti daca vreti dar, daca nu era boom-ul telescoapelor chinezesti, la ora actuala astronomii amatori romani - incomparabil mai putini ca acum - si-ar fi numarat banutii cu manusile de box si ar fi considerat ca daca isi cumpara al treilea telescop si trec de la 70mm la 114mm, fac un pas urias inainte. Ca primul telescop accesibil ar fi fost rezultatul unui profund studiu de marketing: 52mm sau 56mm.
Inca imi amintesc foarte bine de vremurile in care un ocular mai ca lumea costa cat un salar mediu pe economie. Pret din care, cu toate bubele din capul lor, chinezii au demonstrat ca majoritatea erau ceruti pentru aburi, vanturi si infuzii.
In alta ordine de idei, in alte tari nu exista numai zabalosi ca CTP ci inca mai exista jurnalisti de investigatie adevarati. Uite asa am vazut, filmate sub acoperire, negocieri cu chinezii. Procentul de rahat din chinezarii, dragii lui moshu', este stabilit de rahatii care cica va reprezinta. Chinezii executa comanda, conform negocierilor. Ticalosii din Europa care scriu pe produse '' calitate germana produsa in RPC'' sau ''conform normele CE'' sunt autorii morali ai chinezariilor.
Cu asta inchei: linia celor putini care mai produc in UE dar fac numai produse scumpe este fundamental gresita. O buna parte din profit ar trebui sa o intoarca spre cel putin un produs popular, accesibil si vizibil mai bun decat chinezariile. Altfel n-au viitor.
Mircea left the building
_________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 12 Oct 2025 20:36 Download mesaj |
|
|
|
Mircea Pteancu a scris: | [..] dar, daca nu era boom-ul telescoapelor chinezesti, la ora actuala astronomii amatori romani .. | ar/am/as fi avut Takahashi acum. Daca stau sa ma gandesc parca as fi preferat sa nu se fi inventat Skywatcher...zic..
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9696
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 13 Oct 2025 11:41 Download mesaj |
|
|
|
Mda, poate ca am fost cam dur cu Skywatcher, dar intrebarea este legitima.
In fine, e de observat un lucru la Skywatcher, nu s-au bagat sa faca binocluri, nu au dat tepe, si au o istorie lunga, cel putin din 2005-6 de cand am luat eu newtonul. Calitate ok, nu extraordinara dar nici jalnica, consistenta excelenta as putea zice, n-au sarit calul si n-au coborat stacheta, nu s-au aventurat in afara zonei lor de experienta. Si totusi nu au binocluri, oare dece?
|
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3189
|
Trimis: 13 Oct 2025 12:09 Download mesaj |
|
|
|
Skywatcher se axeaza pe telescoape cu un raport calitate pret exceptional. Au reusit aceasta ramanand concentrati doar pe un palier, cel al telescoapelor si al accesoriilor acestora. Si e foarte bine ca fac acest lucru, ca altfel s-ar imprastia si ar intra cu productia in prea multe zone de produse in detrimentul calitatii! Totusi nu s-au putut abtine si si-au pus numele si ei pe niste binocluri binoclul Skywatcher 2.1x54 si 2.1x42
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 612
|
Trimis: 13 Oct 2025 14:02 Download mesaj |
|
|
|
"Dar eu un singur lucru nu inteleg, chiar daca am acelasi sange, in Romania exista cultul masinii, trebuie sa fie cea mai deosebita, sa impresioneze la maxim...chiar daca dau si ultimul ban din buzunar. Dar cand vine vorba de optica cu aceleasi calitati impresionante ca si masina...nu, nu se poate, trebuie sa fie buna calitatea, dar va rog cat mai ieftina, daca se poate chiar gratis.
Daca s-ar aplica cultul masinii si in cazul opticii, Romania ar avea cele mai bune scule optice din lume."
Cultul masinii nu este altceva decat incultul masinii, adica sa ai cultul masinii inseamna sa nu ai habar despre masina, doar sa observi numarul de priviri atrase, in rest habar nu ai ce e sub capota, nici nu are rost sa vorbim despre raportul calitate pret, vorbim doar de raportul efect/pret, mai exact masina are un alt scop, nu cel firesc ci mai degraba unul asemanator podoabelor, adica pur vizual; si trecand la orice alt cult de acest fel, putem include si cultul binoclului care se pliaza perfect pe cultul masinii.
Asa ca e nevoie de o corectie:
"Daca s-ar aplica cultul masinii si in cazul opticii, Romania ar avea cele mai ARATOASE scule optice din lume."
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 13 Oct 2025 14:35 Download mesaj |
|
|
|
Cristian Kata a scris: | ".. in rest habar nu ai ce e sub capota.." | Pai de cand astept sa vedem ce e sub capota unui binoclu, si dece, ce implicatii are fiecare solutie, ce avantaje/dezavantaje are, ca sa decidem singuri cand vrem un binoclu, dupa ce sa ne uitam, altceva decat pret si brand. Cine arunca primul piatra?
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|