Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
4581astksm.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 236591
Numar de utilizatori inregistrati: 2880
Cel mai nou utilizator inregistrat: alex7
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Binoclu/ri Swarovski

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 19, 20, 21, 22, 23  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Binocluri / Spottingscope

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 31 Aug 2025 21:31 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

https://www.allbinos.com/112-binoculars_re...x40_W.html

Diverse detalii referitoare la Habicht 10X40 NU modelul vechi, zona de clar etc...punctaje..
Sus
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 31 Aug 2025 21:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

,,Whiteness of the image Perfect!"
Kata, ce vrei de fapt?
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 31 Aug 2025 22:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

"Calitate" la pret simbolic, binocluri pt trepied, sau tinut in dulap, nu pt tinut in mana, imaginile vorbesc singure nu au nevoie de "traducator autorizat swarovski":

https://www.facebook.com/groups/4549364313...786411293/

Ultima modificare efectuata de catre Cristian Kata la 31 Aug 2025 22:32, modificat de 1 data in total
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 31 Aug 2025 22:32 Download mesaj
Titlul subiectului:

Esti in lumea ta! 🙂
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 31 Aug 2025 22:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

https://www.birdforum.net/threads/poll-try...es.442453/

"performante" atinse si in mai putin de 6 luni, raport calitate/pret foarte bun, merita fiecare banut! procentul celor cu probleme este chiar "infim" si absolut normal avand in vedere pretul modest, si cand ma gandesc ca am ratat oferta/ocazia sa pun si eu mana pe ceva bioDEGRADABIL...adica...scump dar BIO, nu China, Austria Smile))))
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 31 Aug 2025 22:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ti-as recomanda un psiholog, dar nici el nu ar sti de unde sa inceapa.
Kata, tinem la tine, la omul din tine, dar lasa omule firma asta in pace ca se descurca si fara tine.
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 01 Sep 2025 11:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

Din cele semnalate de colegul Cristian Kata, rezulta ca toata lumea cumpara in necunostinta de cauza Habicht 10X40, fie el nou sau vintigi, astfel ca acest model este atat prost optic, transmisie varza si pret nejustificat de mare, fie el nou sau SH. In plus se deduce ca lucrul asta s-ar aplica si la celelalte serii, in special problema legata de cauciucul de pe binocluri. Iar singurul model exceptat de la aceste probleme este 7x42-ul.
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Sep 2025 11:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

https://www.facebook.com/groups/4549364313...946088308/

Controlul calitatii la cel mai scump binoclu...si cel mai chipes Smile)), probabil e varianta de top care "trage" cu ochiul si vrajeste pe cunoscatori.
Sus
Cornel
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Feb 2022

MesajTrimis: 01 Sep 2025 12:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Hai sa mai detensionam putin situatia.
Eu am fost cel care s-a intalnit cu Cristian Kata. Eu si cu al meu Habicht 10x40 fabricat in 1990.
In cele ce urmeaza as vrea sa descriu, cum au vazut ochii mei prin gramada de binocluri de la acel moment.
In primul rand tin sa precizez ca Habicht 10x40 cred ca e cel mai bun binoclu pe care il am. E mic, usor si vede foarte bine. La banii dati pe el pot zice ca l-am furat. Ca sa va faceti o idee, celelalte ar mai fi Zeiss 8x30 mc, IOR 7x40, 7x50, 12x40 si 20x60 rusesti, 10x50 Steiner.
In al doilea rand sa nu uitam ca Swarovski eate un brand/afacere care trebuie sa produca bani. Se pare ca, clasicele porro ale lor au avut asa mare trecere la public incat le-au mentinut pe piata. S-au schimbat doar aliajele metalice, sticla si antireflexul, formula optica ramanand aceeasi. E ca si cum VW Golf este fabricat azi cu motor biturbo.
La intalnire au mai participat Meade 10x42, Zeiss Conquest 10x42, Fujinon 10x50 si altele,
Al meu 10x40 are ceva galben. Nu asa deranjant pentru mine. Comparat cu cele de mai sus, galbenul e vizibil. Si se pare ca acest galben si intuneca putin imaginea. M-am uitat la distanta foarte mare si pot spune ca nu are o asa patrundere prin atmosfera.
Ca si luminozitate nu se compara cu niciunul din cele de mai sus. Posibil ca varianta noua de Habicht sa fie mai luminoasa.
Ca si camp si zona de clar ce sa mai vorbim, ca asta cauta lumea acum. Cele doua sa fie cat mai mari. Si 10x40 nu le are.
Daca nu ai cu ce sa-l compari Swarovski Habicht 10x40 este excelent. Daca il compari cu altele, nu prea mai e asa de excelent.
Revenind la partea financiara, toata gama porro Swarovski este cam piperata la pret. De ce sa dai 6000 lei cand poti gasi calitate mai buna la bani mai putini?
Inainte sa ajung la Oradea, am facut o oprire la cineva care are binocluri mai vechi. A zis ca Svarovski i-a redefinit standardele. Acum pot spune eu ca exista si alte binocluri care pot redefini standardele.
Sper sa nu va fi plictisit cu povestea mea.

Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Sep 2025 12:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cornel a scris:
Hai sa mai detensionam putin situatia.
[...]
Sper sa nu va fi plictisit cu povestea mea.

Cornel, bine ai facut! Ai demonstrat ca ai sange in instalatie, iar asta spune multe.
Sus
Cornel
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Sep 2025 14:10 Download mesaj
Titlul subiectului:

A nu se intelege ca m-am dus la Oradea cu scopul de a confrunta niste binocluri. Altul a fost scopul.
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 01 Sep 2025 14:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cornel a scris:
. De ce sa dai 6000 lei cand poti gasi calitate mai buna la bani mai putini?
Dilema e ancestrala. Dece sa dai 6000 pe Swaro cand poti da 4000 pe Fuji. Dece sa dai 4000 pe fuji cand poti da 3000 pe Nikon. Dece poti da 3000 pe Nikon cand poti da 2000 pe Lacerta. Dece lacerta cand poti da 89,90 pe Auriol. Si uite asa viata e ciclica, pentru ca urmeaza discutia cu Zeiss, dupaia Leica...etc..samd.
6000 e pretul de nou, ca SH e mai mic.
Sus
Cornel
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Sep 2025 14:33 Download mesaj
Titlul subiectului:

Visul meu este sa iau un NL Pure 10x42. Am avut unul pe mana ani in urma cand nu ma apucasem de binocluri. Nu stiam ce sa caut la el, camp, zona de clar, aberatii cromatice sau geometrice. Atat mai retin la el ca era un binoclu cu tuburi relativ subtiri si reglajul era usor. Daca e cum il lauda lumea, pe ala as da banii.
Toata zarva asta a plecat de la nenorocitul asta de Habicht 10x40. Nimeni nu zice ca nu e bun. E bun. Dar e cam supraapreciat. Chiar si sh. Chiar sunt curios cum vede si unul de asta nou. Are cineva? Poate are un efect wow.

Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012

MesajTrimis: 01 Sep 2025 20:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut, Cornel! Daca binoclul Habicht 10x40 este cel de la utilizatorul yo3hsr, este fabricat in 1983 si are tratamentul antireflex Transmax care reda o imagine in mod evident galbena, un lucru nu neaparat rau, depinde daca iti place sau nu. Intrinsec, da, este un lucru rau acest galben pentru ca nu iti reda imaginea conform cu realitatea.

Ca o mica paranteaza, mie imi place foarte mult sa privesc prin IOR 7x40. Stiu ca este vechi, romanesc, intunecat, imagine foarte galbena, bla, bla, bla, etc., mie imi place.

Comparat cu ultimul model de Habicht, pe care il detin, la acest model nou imaginea NU este galbena, NU are nicio tenta de culoare si este MULT mai luminos. In rest totul este identic, la fel de prost corectat pe margini, eyerelief la fel de mic, este aproape la fel de incomod de privit prin el, este la fel de sharp in centrul campului(sharp care nu ma da pe spate), la fel de putin astigmatism(foarte bine corectate amandoua, aproape perfect), etc..

Am decis sa pastrez Habichtul nou pentru ca este mic, are focus central, si noaptea, la stele, nu am vazut mari diferente fata de Fujinon 10x50.

Onest vorbind, din punctul meu de vedere, nu merita pretul cerut de nou.(5700-6000 de lei)
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 01 Sep 2025 20:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

Preturile sunt ok daca le comparam cu cele ale altor producatori.

Ultima modificare efectuata de catre CristiB la 02 Sep 2025 13:04, modificat de 1 data in total
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Binocluri / Spottingscope Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 19, 20, 21, 22, 23  Urmatoare

Download topic
Pagina 20 din 23

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact