Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Claudiu Membru

Data inscrierii: 16 Noi 2007 Mesaje: 232
Motto: Og say aperture always win and Durk say central obstruction bring contrast demons” Localitate: High Wycombe, UK
|
Trimis: 14 Mai 2008 01:19 Download mesaj |
Titlul subiectului: walking on the moon |
|
|
|
O prima imagine dintr-o aventura care sper sa se finalizeze printr-un mozaic complet de inalta rezolutie a astrului selenar. Ideea consta intr-o suprapunere a cadrelor complete cu fazele lunii distincte si printr-un efect de turn-page sa se treaca de la o faza la alta. Astfel se poate urmari terminatorul si reliefarea pe rind a craterelor.
Mi-a placut comentariul lui Forever si am intitulat-o "Walking on the Moon"
1500 framuri total, stack 1200, 7 sesiuni cu mozaicul lasat vizibil, 640x480 ccd webcam in focar de 1000mm la 5fps.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
611.12 kb |
Vizualizat: |
de 3326 ori |

|
_________________ Science without religion is lame, religion without science is blind. -- Albert Einstein |
|
Sus |
|
 |
Serban Membru

Data inscrierii: 08 Feb 2008 Mesaje: 144
|
Trimis: 14 Mai 2008 07:11 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
imi place foarte multe detalii. E prin omni-xlt?
|
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 14 Mai 2008 07:36 Download mesaj |
|
|
|
Am luat ambele imagini, a ta si a lui Tavi Stanescu si dupa ce-am intors-o pe una ca sa se potriveasca cu cealalta le-am comparat. Luna e facuta cam in acelasi timp asa ca imaginile sunt comparabile. Ar mai ramane poate de discutat calitatea atmosferei. Imaginile sunt calitativ apropiate. L Tavi e un pic marirea mai mare dar asta depinde de mai multi factori. Canon 300D are alt senzor decat camera ta web. N-am inteles ce inseamna "7 sesiuni cu mozaicul lasat vizibil"?!?
|
|
Sus |
|
 |
Claudiu Membru

Motto: Og say aperture always win and Durk say central obstruction bring contrast demons” Localitate: High Wycombe, UK
|
Trimis: 14 Mai 2008 09:57 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc. Atmosfera a fost relativ stabila, probleme am avut numai cu camera care strica multe cadre din cauza problemelor de electronica - imaginile ieseau bruiate, partial arse si uneori apareau pete cu defecte majore. Ce sa-i fac, este o camera veche si proasta, dar pentru moment (si viitor se pare) cu asta va trebui sa lucrez.
Am facut 7 sectiuni de film, in jur de 200 de cadre fiecare si zonele pe care le-am extras din fiecare film le-am lasat figurate, adica in momentul in care am lipit mozaicul nu am sters decit limitele care traversau imaginea, - deci se observa la periferie.
Ideea este ca imaginea mi se pare ok ca si nivel de detaliu, ar mai trebui lucrat la clar pe bucati si sa fi avut o aliniere polara mai buna. In citeva zile am sa incerc sa execut un mozaic complet, daca-mi permite vremea si timpul.
Si mie mi-a placut mult imaginea lui TaviS. Daca as avea un asemenea material de lucru ar fi magnific. Posibilitatile pe care le prezinta un sistem fotografic cu focala de 4500-5000mm pentru luna sunt extraordinare.
_________________ Science without religion is lame, religion without science is blind. -- Albert Einstein |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 14 Mai 2008 12:25 Download mesaj |
|
|
|
Am observat si eu o "campie verde" undeva in partea de sus a imaginii. M-am gandit ca poate-o fi venit si acolo primavara si o fi crescut iarba
|
|
Sus |
|
 |
Claudiu Membru

|
|
Sus |
|
 |
Serban Membru

Data inscrierii: 08 Feb 2008 Mesaje: 144
|
Trimis: 18 Mai 2008 16:03 Download mesaj |
|
|
|
si vizual tot asa frumos se vede?
|
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 18 Mai 2008 18:18 Download mesaj |
|
|
|
La Luna, pentru ca pozele nu necesita timp mari de expunere, ceea ce vezi in poze se vede si vizual. Doar sa poti sa maresti asa de mult.
_________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
Claudiu Membru

|
Trimis: 18 Mai 2008 21:09 Download mesaj |
|
|
|
vizual se vede mai bine dintr-un motiv simplu - numarul de nuante de alb pe care le percepe ochiul (respectiv de gri) este mult mai mare decit adincimea de culoare a camerei. Detaliile care se vad cu ochiul, in conditiile unei atmosfere calme, dau senzatia unei suprafete ireale, infinitezimal conturata care ar suporta mariri enorme... din pacate legile opticii sunt cele care sunt.
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 18 Mai 2008 22:37 Download mesaj |
|
|
|
E voie sa-ntreb ce inseamna mai exact :
''Doar sa poti sa maresti asa de mult.'' ?
Mersi anticipat pentru lamuriri.Mircea
|
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 19 Mai 2008 15:24 Download mesaj |
|
|
|
Sa poti sa maresti ca in poza lui Claudiu. Fireste, cu cat ai oglinda mai mare la telescop, cu atat detaliile vor fi mai multe.
_________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
Claudiu Membru

|
Trimis: 19 Mai 2008 15:37 Download mesaj |
|
|
|
Poti sa maresti la nivelul acela cu ..... orice ! cu conditia sa nu fie de plastic si ca utilizatorul sa aiba degetul mare opozabil ... marirea asta e o chestie cu doua taisuri. Rezolutia este fixata de apertura, calitatea imaginii e legata de optica si atmosfera. Insa oricine s-a uitat la luna stie ca vizual este un deliciu, inclusiv in instrumente pitecantropice.
|
Sus |
|
 |
|