Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235372 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
sorin georgescu Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024 Mesaje: 153
Motto: a fi prost e o arta! Localitate: BUCURESTI
|
Trimis: 13 Iul 2025 21:32 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
CristiB, eu cred ca tu ai fost oleaca cam ghinionist cand ai cumparat chinezisme. E si o chestiune de noroc. Cam in orice....
Am vazut niste filmari in fabrici optice in Shenzhen si mi-a cazut basca din cap, am crezut ca vad filme SF. Un amic care are o casa in Germania si alta in Elvetia, adica e la granita si are cate o vila de fiecare parte a granitei, a fost cu serviciul in vizita in China, Wuhan ala cu covidu. Mi-a zis ca nemtii si elvetienii sunt cu zeci de ani in urma cam la orice a vazut acolo. Nu are treaba cu optica, nu a vazut optica, nici nu stie ce-i aia, dar a vazut altele.
In China se poate fabrica orice si la orice calitate. Evident ca daca vrei calitate, platesti. Deocamdata ei stau prost cu comertul extern, nu stiu sa faca comert si nici marketing. Limba nu-i ajuta, traducerile automate genereaza cu totul altceva decat ce vor ei sa spuna si nici nu prea cunosc limbi straine dar nu va trece mult pana noi o sa le facem pantofii la intrare. In Europa e si complicat cu taxele si importurile. Acum Americanu complica si mai tare globalismul. De care China profita imens.
Eu cred ca adevarul e pe undeva la mijloc. Mai cred ca rumanul majoritar este eminamente un om frustrat cu valori morale defecte si o educatie gresita din start, de mic copil. Cand discutam de educatie, Austria e parca de pe alta planeta. Dar si la voi se duce de rapa, vin ciuciunezii in valuri, omul alb nu se mai impuiaza, e o chestiune de timp pana Europa se va tziganiza complet. Noi suntem deja cam ....tzigani.... Si nu cred ca la noi se va imbunatati educatia. Iar discrepantele astea de salarizare sunt generate de "evul mediu" din capul defect al majoritarului din Romania. Toti sunt cu "hotia" in gurile lor mari de dimineata pana seara dar fiecare de fapt viseaza in sinea lui sa ajunga hotz sef si sa fure la fel de mult ca aia pe care-i infiereaza si ii urasc din gurile lor mari cu care trancane toata ziua dar locul....tara.... pute sub ei de mizerie, paragina si inapoiere. Ca vorba aia celebra, prostul nu e prost destul daca nu e si fudul. Si cu gura mare, ca unul zbiara mai tare ca altul si toti ca broastele oracaie si dau din gurile lor pline de "dreptate" si "revolutie" doar pana ajung in varf la cascaval si apoi intorc foaia si fac fix ca hotii pe care tocmai i-au dat jos in "revolutie". Asa ca avem in jur oameni extrem de frustrati. Iar preturile sunt "nesimtite" pe principiul vulpii care nu ajunge la strugure.
Deci, discutia cu preturile este inutila. Si multi se uita degeaba intr-un binoclu ca nu inteleg nimic din ceea ce vad.
Iar returul este extrem de important la acest capitol! Indiferent ca discutam de marfa scumpa si evident, obligatoriu la marfa ieftina. Si apropos, de la Ali nu prea exista retur decat asa mai teoretic. Nu stiu pe nimeni sa fi avut curajul sa trimita inapoi in China. Aia daca primesc inapoi si nu inapoiaza nimic, le iei boii de la bicicleta. Nu mai spun cat de scump este si cate mii de ani dureaza shipping-ul!
...Deci, trebuie noroc in orice pe lumea asta....
Ultima modificare efectuata de catre sorin georgescu la 13 Iul 2025 21:44, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1563
|
Trimis: 13 Iul 2025 21:34 Download mesaj |
|
|
|
Philips, Grundig, JVC, Sanyo, Tehnics, Panasonic, Aiwa, Pionieer, etc doar câțiva dintre monștrii sacri care au fost deschizători de drumuri, novatori ce păreau invincibili. Toți au dispărut în ultima perioada, prin simpla neadaptabilitate la noile vremuri. Din nefericire cam asta se întâmplă în continuare inclusiv în cazul marilor dar extrem de puțini fabricanți de binocluri. As spune că au mai rămas doar vreo 3? Svaro, CZ, Meopta?...și ei vor urma cel mai probabil sa cadă. Un proces extrem de periculos , căci preturile prietenoase din ziua de azi .... vor avea sigur alta alura când nu vor mai avea nici o concurenta.
Trist, ca viitor, așa îl văd ... Cat despre binoclul cel mai bun ... este doar o himera după care alergi ...uitând scopul in sine al echipamentului. La noi in astro e relativ mai simplu...niciodată fie și Svaro și orice altceva...nu va fi finalul....la modelele din ziua de azi decente ... un de exemplu un 10x56 de orice fabricant tapan va vedea mai puține stele decât un modest Celestron 25x100 sau chiar 15x70....Totul este relativ. Discutam atât de mult despre echipamentul in sine încât uitam să îl folosim așa cum trebuie ... la observații...pur și simplu la observații. Partea tehnica încețoșează masiv observațiile in sine, ceea ce totuși denotă fara indoiala, pasiunea în sine pt binocluri. Am inca vreo 20-30 de binocluri rămase în colecția mea, unele probabil pentru multi dintre voi sunt porcarii...și totuși pentru mine ele reprezintă ... fiecare în parte o alta fațetă a termenului binoclu, un feelig special specific...la care țin și nu m am putut despărți de ele. Dar asta nu este bine...am mai zis, și am să repet acest lucru. Pe de altă parte binoclul cel mai bun este cel pe care îl ai și bineînțeles îl și folosești caci valoarea unui binoclu sta in sufletul celui care privește prin el.
Cer senin!
|
|
Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

|
Trimis: 13 Iul 2025 21:59 Download mesaj |
|
|
|
Dbird, am un Svbony 10x42 care nu este ED luat de la Amazon si pe care l-am pastrat deoarece la pretul lui de 400 lei e ....prea bun. Am povestit pe aici ca luasem si un 10x50 care era ED si mult mai scump (peste dublu) pe care l-am returnat. Nu imi place sa returnez dar ala ma enerva ca era mai prost ca modelul non-ED ieftin.
Daca esti curios, vad ca esti din Buc, ne intalnim sa il testezi. In caz ca te intereseaza cumva de curiozitate (nu sunt interesat sa vand, il tin asa de distractie si pentru ca este mic - usor - ieftin - unicul cusur pe care i l-am gasit este ca e..... 10x si cand am fost o data la mare pe vant ma enerva ca la magnificatia asta nu puteam sa-l tin nemiscat pentru un 10x. Asa am cumparat dupa aia APM 8x32, pentru ca voiam un 8x sa nu ma mai enerveze tremuratul pe vant puternic si voiam ceva mic/usor, nu sa ma car cu bolovanul 7x50 care e minunat dar e cat o bordura de trotuar si mai si costa mult, deci problem in conditii de tavaleala).
|
|
Sus |
|
 |
Quasar Membru

Data inscrierii: 17 Sep 2024 Mesaje: 166
Motto: "nu renunta niciodata" privind in timp ar putea fi interesant. Localitate: Timisoara
|
Trimis: 13 Iul 2025 22:57 Download mesaj |
|
|
|
Dbird a scris: | Philips, Grundig, JVC, Sanyo, Tehnics, Panasonic, Aiwa, Pionieer, etc |
Am zis ca nu cobor la binocluri .. dar nici una din firmele mentionate mai sus nu au decedat . Trebuie sa fi prost sa pierzi faima / piata . Dar sistemele de operare si alte mari firme de computere au preluat digitalizarea , iar Toshiba , JVC, SONY , SANYO, GRUNDIG , BLAUPUNKT , SCHNEIDER, ETC SINT LEGENDE si au piata lor ..se imparte 100/100 =1 ai piata de desfacere
Unde e complex de naivitate , inferioritate ? Pai mai judecati pina sa vorbiti ...macar de ati reveni . Ba am gresit , si eu fac la fel ! Bravo CristiB
Nu imi place sectiunea nu mai revin !
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 555
|
Trimis: 14 Iul 2025 10:24 Download mesaj |
|
|
|
Probabil ca nu o sa iti raspunda Dbird....esti prea sus (Am zis ca nu cobor la binocluri .. ) ca sa poata cobora pana la tine.
"Nu imi place sectiunea nu mai revin !" Este cel mai mare bine pe care il poti face pt aceasta sectiune, sper ca esti om de cuvant.
|
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1563
|
Trimis: 14 Iul 2025 15:20 Download mesaj |
|
|
|
Da, firma Sony este singurul colos din vremurile trecute care a rămas în picioare. Probabil a fost confundată cu Sanyo care figurează în lista mea. Sony nu figurează.
Grundig a fost cumpărată de turci .... Și face frigidere. Etc. Pe YouTube găsiți filmulețe unde la toate firmele de mai sus sunt menționate cauzele dispariției lor. La unele dintre ele au fost achiziționate macar pentru nume pentru a se profita de fosta "celebritate". Astfel am .ai văzut aer condiționat Akai...etc.
Scuze pentru off topic.
Când am început pe acest forum o "improspătare" a categoriei binocluri am cerut voie conducerii forumului ... Cam aceeași că și acum. Și am obținut un da ferm. Rezultatul .... O improspătare a domeniului, apariția multor iubitori de astfel de exhipamente. Țelul meu a fost și rămâne cel de a ajuta începătorii să înțeleagă că pot face observații astronomice decente cu bani putini. Daca vreți un test de început de pasiune Astro. Cei cărora le a plăcut, au mers pe drumul firesc înainte spre binocluri mari și apoi spre telescoape, etc devenind membri valoroși ai acestui forum. Ceea ce este frumos este că nici unul dintre ei nu a uitat de unde a plecat și revin cu plăcere coborând la acest ingrat și inferior nivel comentând și aducând un aport substanțial acestui instrument...binoclul.
La ora actuala forumul nostru este, probabil, cel mai complet din punct de vedere al informațiilor privitor la aceste echipamente. Și asta din cauza unor pasionați Astro care își găsesc totuși timp sa coboare aici jos și să împărtășească cunoaștere(...și asta ...gratis...adică fără bani...ceea ce as spune că este o mare inadvertență pentru timpurile pe care le trăim).
@sorin Georgescu
Mulțumesc de invitație. Cunosc bine toată gama Svbony. Mai puțin seria nouă 205...dar urmează și aceasta să aibă ceva review.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1822
|
Trimis: 14 Iul 2025 15:34 Download mesaj |
|
|
|
Se poate face oare un telescop binocular din doua instrumente din astea? E tot de la Swarovski, are 150mm.
Ar fi o scula tare.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
908.14 kb |
Vizualizat: |
de 177 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

|
Trimis: 14 Iul 2025 20:27 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | @sorin Georgescu
Mulțumesc de invitație. Cunosc bine toată gama Svbony. Mai puțin seria nouă 205...dar urmează și aceasta să aibă ceva review. | dupa ce am citit si rascolit pe net (in zone unde nu sunt platiti lautarii sa cante) se pare ca au mari probleme de calitate, se pare ca nici un exemplar nu e la fel cu altul, deci o loterie totala, unii au schimbat mai multe exemplare pe Amazon si nu semana unul cu altul, prezentau defecte diferite, de la cele mecanice (balama prea slaba, etc) pana la defecte optice, un neamt spune ca are aberatii cromatice mai mari ca un Celestron mai ieftin pe care-l detine la comparatie, unii spun ca ocularele sunt mai slabe decat la modelul SV202. Din ce am citit e "ciocu' cu norocu'", adica loterie, adica e cum nimeresti. In general toti spun ca optic e mai bun decat nivelul de pret..... dar ce folos daca e loterie?!
Deci revenim la magia returului si la zicala celebra ca nu exista "ieftin si bun".
Daca nimeresti la review un exemplar "deochiat".... se poate spune ca totul ramane o enigma. Faptul ca nu au nici o constantza in calitate se desprinde clar din toate comentariile de pe net.
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11323
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 14 Iul 2025 20:45 Download mesaj |
|
|
|
zoth a scris: |
Cedezi ... adica moka? Sunt interesat
.. |
Eii, chiar asa de avut nu am ajuns , dar daca imi ies numerele la Loto pana pe 28.07 ....promit ca ti-l fac cadou fara nici o remuscare, din contra m-as bucura. 🙂
In rest, daca nu se intampla ceva pana la data respectiva, mai las 300 € din pretul de pe site.
|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5946
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 14 Iul 2025 21:04 Download mesaj |
|
|
|
Cristi, nu te stresa, a fost o gluma, credeam ca se intelege .. Cum iti inchipui ca as putea accepta un astfel de instrument moka, inseamna ca nu ma cunosti deloc ..
Apropo, vad ca instrumentul postat de tine mai sus este deja binocular. Vrei sa-l faci dublu binocular?
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 14 Iul 2025 21:17 Download mesaj |
|
|
|
Ce ochi ai! 🙂
Da, are doua oculare dar numai un obiectiv.
Cu doua obiective ar fi mai luminos, in forma actuala mi s-a parut cam intunecata imaginea.
Si chiar cu doua obiective si tot ar fi mai ieftin decat Fujinonul de 150. Are si APM un 150 SD, cam 11 mii costa.
|
|
Sus |
|
 |
mmarin Membru

Data inscrierii: 07 Ian 2014 Mesaje: 286
|
Trimis: 14 Iul 2025 21:23 Download mesaj |
|
|
|
Dbird a scris: | ...Când am început pe acest forum o "improspătare" a categoriei binocluri am cerut voie conducerii forumului ... Cam aceeași că și acum. Și am obținut un da ferm. Rezultatul .... O improspătare a domeniului, apariția multor iubitori de astfel de exhipamente. Țelul meu a fost și rămâne cel de a ajuta începătorii să înțeleagă că pot face observații astronomice decente cu bani putini. Daca vreți un test de început de pasiune Astro. Cei cărora le a plăcut, au mers pe drumul firesc înainte spre binocluri mari și apoi spre telescoape, etc... |
O explicație frumoasă și, sunt convins, sinceră. Am însă o problemă cu ultima frază. Drumul firesc ar trebui să fie ceva de genul: începi cu ce ai la îndemână și, dacă îți place, spargi pușculița și cumperi o sculă mai adecvată. În opinia mea, începi cu un binoclu doar dacă îl deții deja, un telescop gen Heritage 130 spală pe jos cu orice binoclu mic, mare, ieftin sau scump. Și țin să precizez asta pentru că pe un alt forum, mai anțărț, un începător a întrebat exact despre acel telescop. Și au tăbărât pe el experții și nu s-au lăsat până nu l-au făcut să cumpere o praștie de Vortex cu 100 de coco mai scumpă iar după aia se umflau în pene ca pionierii din banc după ce au forțat baba să treacă strada.
Alt aspect care îmi displace e insistența cu care sunt recomandate instrumente ridicol de scumpe. Dacă pierd SLC-ul când mă aleargă ursul îmi trimite austriacu' unul nou sau cumpăr altu'? Ca să nu mai spun că la banii ăia cumpăr un dob de 400mm și-mi rămân bani de un corector de comă de calitate și 1 - 2 oculare. Ca să fiu mai precis, cei 300 de coco pe care i-am plătit cel mai scump binoclu din dotare îi consider o sumă ridicol de mare pentru un instrument pe care îl folosesc efectiv mai puțin de 10 ore pe an; eu m-am putut dispensa cu ușurință de ei, cei mai mulți au alte priorități.
@Sorin Georgescu: Eu aș lua review-urile alea cu un grăunte de sare, în general nu tre' să plătești pe nimeni ca să dea cu barda în marfa ieftină, nu trebuie decât să dai tonul.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 14 Iul 2025 22:15 Download mesaj |
|
|
|
Si ce sa facem cu banii?
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 555
|
Trimis: 14 Iul 2025 23:08 Download mesaj |
|
|
|
Esti mai bun la glume decat mi-am imaginat )).
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|