Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
luna0010%2B0011%2B0012%2B0013_09-11-29.png
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 235311
Numar de utilizatori inregistrati: 2859
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Binoclu/ri Swarovski

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Binocluri / Spottingscope

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Dbird
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012

MesajTrimis: 13 Iul 2025 13:10 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Aveți grijã la modelul Bosma. La 2000 lei sunt doar ED, doar la peste 4000 lei sunt și ED și APO. Mare atenție la descrieri amplu documentate dar doar în chinezã!!! Acolo mereu este ascuns ceva. Studiați mereu toate ofertele nu doar cele trunchiate Aici linkul complet:
https://a.aliexpress.com/_EIoQwns
Sus
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 13 Iul 2025 13:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ati fost aici?
https://b365.ro/mergem-sa-ne-uitam-la-stel...ow-571577/
Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 13 Iul 2025 13:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

CristiB a scris:
Concluzia asta am citit-o doar pe forumul romanesc, pe cel american si cel german nu.

Boss, te rog nu te infierbanta prea tare pentru ca nu vreau sa ajungem si noi in postura colegilor de pe topicurile adiacente care mai aveau nitel si isi spargeau tartacutele dupa ce initial s-au porcait consistent.
Concluzia citata de tine este una spusa in contextul tarii in care traiesc, asta e realitatea fie ca iti place sau nu.
In ce ma priveste, cand m-am retras din activitate, am facut-o cu sufletul impacat si cu peste 40 de ani de munca in spate, munca si mai usoara si mai grea si mai placuta si mai putin placuta si cu un numar consistent(nu-l spun ca sa nu va speriati) de inovatii certificate de statul roman. Acum daca acest stat le-a certificat dar nu le-a folosit, nu mai e vina mea. Ma opresc aici pentru ca nu-mi place atmosfera conflictuala.

Membru
Membru

MesajTrimis: 13 Iul 2025 13:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pai chiar nu e nici un conflict! 🙂
De unde si pana unde?!
Doar am privit situatia obiectiv.
Stiati ca in Austria muncitorii au salarii mai mari decat cei de la birou? Nu e nici o anomalie, asa sunt contractele colective de munca, cine vrea la birou trebuie sa se multumeasca cu ceea ce e deja stabilit, cine duce greul primeste corespunzator.
Dar vorbesc prostii, scuze, caci daca ma iau dupa stirile din ultima vreme din Romania exista o categorie babana ce poate sa-si cumpere in fiecare luna cate un Swarovski + un Zeiss si-i mai raman bani si de un Leica si de ratele la vila si masina. In Occident e mai greu.

Ultima modificare efectuata de catre CristiB la 13 Iul 2025 14:31, modificat de 1 data in total
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 13 Iul 2025 14:21 Download mesaj
Titlul subiectului:

Discutia nu e daca pretul e mic sau mare, ci mai curand daca merita acel pret adica daca pretul este justificat sau nu.
Doi la mana, sunt doar cativa care au salariile alea de 10k+. Si oricum el nu vine gratis, sigur sigur presteaza pentru aia care l-au numit "prin concurs". Sincer n-as dori nici macar dusmanilor un astfel de post. Dar, recunosc, la o pensie speciala la 45 de ani m-as cam baga....
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 13 Iul 2025 14:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Stati un pic, ca eu tocmai am venit de pe "frontul" despre care vorbea Zoth...tulai Veta Smile)).

"Trebuie Swarovski, Zeiss, Leica sa-si adapteze preturile dupa puterea de cumparare a altor tari si nu a tarilor unde isi au fabrica , muncitorii si productia sau ar trebui ca tarile ce considera ca preturile acestor firme sunt neprietenoase sa se uite de fapt spre alte cauze?"

Sigur ca nu trebuie. Pretul unui binoclu include multe costuri, adica profit firma, salar angajat, cost materiale etc. Aici cred ca putem lucra noi romanii, sa lucram cu capul, un binoclu fabricat in Austria din start include sume mari la salar muncitori si profit firma, aceste costuri nu se reflecta neaparat in calitatea binoclului, poate din 10.000 lei, 6.000 sunt doar salarii si profit firma. Un alt producator poate face un binoclu aproape identic, sau chiar mai bun cheltuind tot 4.000 pe costul materiei, ca sa zic asa, dar numai 2.500 pe salar si profit nu 6.000. E drept ca nu o sa scrie Swarovski pe el, acum depinde cat de mult conteaza ce scrie. Sigur ca de aici putem incepe iar sa facem teoria teoriilor, ca nu se compara ce e facut in China cu ce e facut in Austria si etc, astea deja sunt mai mult vrajeli. Cine a luat un binoclu china care costa jumate dintr-un Swarovski??? Sa vedem atunci daca lucrurile mai stau asa sau ramanem cu gura inchisa. Noi luam un binoclu pana in 1.500 lei si vrem sa fie Swarovski, normal ca nu o sa fie, dar si daca se apropie nu e normal pt ca asta inseamna ca Swarovski e ireal de scump. Sunt absolut convins ca exista binocluri chinezesti la preturi mai mari, de ce nu chiar 1000 sau 2000 de euro care il pune pe Swarovski pe banca de rezerva, si nu e corect sa zic ca doar pe Swarovski ci si pe Zeiss si etc. Prea mult pret se pune pe fabricant, prea mult. Daca as face doua binocluri cu exterior identic, si as pune optica din Meade Masterclass si optica din Zeiss Conquest, sunt absolut sigur ca lumea ar alege Meade, vorbesc de persoane care nu ar sti deloc ce presupune experimentul, nimeni nu o sa verifice daca nu cumva unu are rezolutia fff putin mai mare pe centru, nimeni, o sa vada diferenta izbitoare de clar pana in margine, culoare mai naturala, si o sa aleaga Meade fara sa stea pe ganduri, acum o sa ziceti ca exista si exceptii, foarte bine, accept si exceptiile care o sa ramana exceptii deci nu intra la calcul, cat costa Meade si cat costa Zeiss, sa nu uitam ca Meade are nota 10 la mecanica pe cand Conquest....cam slab la cat costa (focalizare defazata de ex). Tot asa sta treaba si cu Swarovski ca doar nu e cel mai zmeu dintre zmei Smile. Concluzia:cine are bani de Swarovski isi ia Swarovski si sta linisit ca e bun, ca e prea scump ca nu e....nu mai conteaza, iar cine nu are, sau chiar daca are considera ca pretul e prea mare pt ce ofera, are cu siguranta alternativa spre China cu oarecare retinere dar si la sume mici comparativ cu europeanul Smile.

Ar mai fi ceva important, vorbesc la general: cati posesori de binocluri stiu ce vad cand se uita prin binoclu? Eu ma tem ca prea putini. Cand nu stii ce te determina sa alegi un binoclu sau sa il refuzi pe altul....atunci poti schimba la infinit binoclurile pt ca de fapt nu cauti nimic, nu stii nici tu ce vrei, cum vezi ca unu e laudat undeva....vrei si tu, cum apare o idee undeva ....hop si tu, nu cumva sa nu fii in pas cu moda. In mod normal, parerea mea, cand ai un binoclu care te multumeste, stai linistit, dar pt asta trebuie sa stii ce vezi prin binoclu, nu pe toti ii intereseaza acelasi lucru, ce e bun pt mine, poate pt altul nu e bun, are alte prioritati a parametrilor, unul vrea multa lumina, eu de ex nu vreau, etc etc. Recent cred ca a scris Zoth (daca nu ma insel) pe undeva, ca binoclul bun este cel care corespunde cerintelor lui, exact asa cred si eu, poate scrie ce vrea pe el, daca ma multumeste e perfect.
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 13 Iul 2025 14:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

valy a scris:
Discutia nu e daca pretul e mic sau mare, ci mai curand daca merita acel pret adica daca pretul este justificat sau nu.

Avand in vedere ca am utilizat si din cele chinezesti cat si din cele europene, ca am platit si din unele si din celelalte,
ca am ajuns sa simt din experienta pe propria piele calitatea ambelor categorii si mai ales ca urmarea acestui ultim aspect a fost ca cele chinezesti sau volatilizat iar cele europene inca dainuie si vor mai dainui mult timp, la care se adauga calitatea optica excelenta...eu zic ca se merita! 🙂
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 13 Iul 2025 14:53 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pai da.

Ps: la costul cu salar sau materiale, de adaugat si cercetarea, knowhow-ul, stiinta de a produce imaginea corecta la ochi.

Ultima modificare efectuata de catre valy la 13 Iul 2025 15:00, modificat de 1 data in total
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 13 Iul 2025 14:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cristian Kata a scris:
...In mod normal, parerea mea, cand ai un binoclu care te multumeste, stai linistit, dar pt asta trebuie sa stii ce vezi prin binoclu....

Mare adevar grãita-i!🙂
De cand am Swarovski-urile 8x56 si 15x56 m-am linistit in privinta binoclurilor de mana, nu mai exista nici o cautare pentru ca ceva mai bun nu am cum sa gasesc.
Daca mai exista vreo ,,neliniste" , asta se afla la cealalta categorie, binoclurile de putere mare sau telescoapele binoculare, depinde cum vrea fiecare sa le spuna, e tot aia. Poate o sa se rezolve si asta candva! 🙂
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 13 Iul 2025 15:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cristian Kata a scris:
....Sunt absolut convins ca exista binocluri chinezesti la preturi mai mari, de ce nu chiar 1000 sau 2000 de euro care il pune pe Swarovski pe banca de rezerva, si nu e corect sa zic ca doar pe Swarovski ci si pe Zeiss si etc...

Se pare ca detii unele informatii ce noua celorlalti ne lipsesc. De ce le tii secrete?
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 13 Iul 2025 16:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu te identifica acuma chiar cu toti Smile, lumea stie, chiar daca nu scrie. Am dat un exemplu mai sus, un video, acum daca cineva a auzit ca nu e bun....eu ce sa zic? Asa o fi, doar ca in video e bun, am gasit review pe net foarte amanuntit, daca intereseaza pe cineva poate cauta, daca nu, nu.

PS Cristib, tu ce zici, exista binocluri mai bune decat Swarovski? Sau nu exista? (Ma refer clar la binocluri din aceeasi clasa, nu la comparatii tampite de genul 10x25 vs 20x110.)
Care e parerea ta personala?
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 13 Iul 2025 18:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cristian Kata a scris:
... Cristib, tu ce zici, exista binocluri mai bune decat Swarovski? Sau nu exista? (Ma refer clar la binocluri din aceeasi clasa, nu la comparatii tampite de genul 10x25 vs 20x110.)
Care e parerea ta personala?

Parerea mea e in ceea ce vad cu un binoclu Swarovski. Impartasesc cu tine cateva mostre. Very Happy
unele sunt cropuri din fotografiile originale, analizeaza rezolutia.
...si chiar dumneata ai spus/scris ca se vede mult mai bine in realitate decat in fotografii, In cazul asta sa ne uitam la fotografii si sa ne imaginam cum ar fi in realitate. Smile

Compress_20230717_184754_4026.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  932.09 kb
 Vizualizat:  de 115 ori

Compress_20230717_184754_4026.jpg

Compress_20230717_184754_4789.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  948.39 kb

Compress_20230717_184754_4789.jpg

Compress_20230717_184755_5665.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  970.78 kb

Compress_20230717_184755_5665.jpg

Compress_20230717_184756_6329.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  974.44 kb

Compress_20230717_184756_6329.jpg

Compress_20230717_184757_7010.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  902.86 kb

Compress_20230717_184757_7010.jpg

Compress_20230717_184757_7656.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  921.82 kb

Compress_20230717_184757_7656.jpg

Compress_20230717_184758_8468.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  952.72 kb

Compress_20230717_184758_8468.jpg

Compress_20230717_184759_9244.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  891.43 kb

Compress_20230717_184759_9244.jpg

Compress_20230717_184800_0031.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  931.18 kb

Compress_20230717_184800_0031.jpg

Compress_20230717_184800_0981.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  962.87 kb

Compress_20230717_184800_0981.jpg

Compress_20230717_184801_1630.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  959.74 kb

Compress_20230717_184801_1630.jpg

Compress_20230717_184802_2380.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  886.42 kb

Compress_20230717_184802_2380.jpg

Compress_20230717_184803_3918.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  934.51 kb

Compress_20230717_184803_3918.jpg

Ultima modificare efectuata de catre CristiB la 13 Iul 2025 20:10, modificat de 1 data in total
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 13 Iul 2025 18:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

Clar ca in realitate este mult mai frumos, incomparabil de fapt. Nimeni nu pune la indoiala ca nu ar fi foarte frumos, dar intrebarea este ce facem cei care nu putem sa avem asa ceva? Eu cred ca totusi exista alternative, sigur ca la inceput exista o incertitudine cand comanzi un binoclu mai putin cunoscut. Totusi, revin la o idee de mai sus, daca nu gasim un binoclu care sa ne multumeasca la un pret mai mic decat un Swarovski...ma tem ca nici Swarovski nu o sa fie o rezolvare, si nu glumesc si nici nu exagerez, si Swarovski e facut tot de pamanteni, tot cu un singur creier si etc, iar cum mult inainte de Swarovski au existat binocluri excelente, lucru indubitabil.
Sus
CristiB
Membru
Membru

MesajTrimis: 13 Iul 2025 18:54 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cristian Kata a scris:
...Totusi, revin la o idee de mai sus, daca nu gasim un binoclu care sa ne multumeasca la un pret mai mic decat un Swarovski..

Mult succes, sincer, din toata inima!
La mine nu a functionat si doar se stie cate mi-au trecut prin mana.
Din cate vad nici altor colegi nu le-a mers mai bine, inca mai cauta ceva in genul ideii de mai sus. Daca ei o sa gaseasca asa ceva poate iau si eu unul ca sa-l compar cu Swarovski.
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 13 Iul 2025 21:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

Stai un pic ca nu m-ai inteles, cand am zis "daca nu gasim" a fost o expresie referindu-ma la noi toti in general. Personal am ajuns la binoclurile care ma multumesc si nu sunt in cautare, ca am niste curiozitati este adevarat dar nu sunt in cautare. Si ca sa dau si exemple: la 7x ma multumeste total Zeiss 7x50B la care nu am absolut nimic sa ii reprosez, 8x nu am ceva special si nici nu ii simt nevoia pt ca am 7x cu care vad ce nu vad cu 8x mediu, la 7x un binoclu excelent si la un pret de nimic este BPT 7x50 dar nu toate variantele, este concuretul lui Habicht 7x42, mai rar asa binoclu la rusi. La 10x Fujinon e perfect iar daca e prea greu sa zicem optez pt Meade masterclass pro 10x42 ed care iar e perfect pt mine, ar mai fi Conquest 10x42 care dpmdv nu isi merita pretul sub nici o forma, asa ca il prefer pe Meade din mai multe motive, chiar daca definitia lui Conquest este peste Meade pe centru, dar nu am nevoie personal de o rezolutie traznet si imagine rece ca la Conquest care chiar ma enerveaza, asta nu inseamna ca Conquest nu e bun, e bun pt altii cu alte cerinte (mai mari decat ale mele). Deci sunt multumit cu ce am, sigur nu as face schimb cu Swarovski, stiu ca nu ma crezi dar iti spun si de ce: eu il folosesc preponderent din mana inclusiv Fujinon, un roof cu obiective de 56 mm este un binoclu cu centru de greutate mult in fata, mie mi se par foarte incomode, deci din start eu nu vreau roof cu 56 mm la obiectiv indiferent de calitate, nu vreau. Alta persoana o sa aibe alte cerinte. Poti sa imi dai un contracandidat la Fujinon din gama Swarovski care sa aiba acelasi efect 3D sau mai bun, si aceeasi imersie sau peste? Eu ma tem ca nici un roof Swarovski nu face fata la cerinta asta. Exemplele pot continua, in functie de cerintele fiecaruia, unu vrea lumina multa dar eu nu vreau pt ca ma oboseste ziua etc etc... Fiecare cu fluturii lui Smile. Vezi, am zis ca nu imi place prea tare Conquest, asta deja suna a mofturi in mod normal, atunci ce curaj mai au altii de pe forum sa se alature noua vazand ce "standarde" avem, tocmai de asta am pomenit de BPT 7x50 care concureaza cu binocluri foarte scumpe, deci pretul mare nu rezolva cerintele doar pt ca e scump. (Fac o paranteza aici pt ca eu am mai pomenit de CZ 7x50B, mare atentie pt ca sunt si emisii care vad galben ca ior 7x40, spun asta pt ca se gasesc si pe site de vanzari...nu zic care, dar este alt binoclu ca optica, nu imi explic nici eu de ce dar e galben rau de tot, spun asta ca sa nu va aruncati la achizitie pt ca nu merita, am impresia ca versiunile mai vechi sunt cu galben, dar asta e alta poveste)
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Binocluri / Spottingscope Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Urmatoare

Download topic
Pagina 13 din 14

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact