Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233857 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Swen Membru

Data inscrierii: 16 Apr 2007 Mesaje: 13
|
Trimis: 10 Mai 2008 16:12 Download mesaj |
Titlul subiectului: Ocularele Plossl Planetary si Hyperion |
|
|
|
Vin si eu cu o intrebare, si anume daca a folosit cineva pana acuma tipurile acestea de oculare Plossl Planetary cu camp vizual aparent de 58 grade si Hyperion cu 68 de grade....Ce parere aveti de acestea? Pe mine ma intereseaza sa achizitionez un ocular cu o distanta focala cat mai mica(5 mm) si sa il folesesc pe un dobson de 254 de mm cu focala la 1200. Diferenta din p.d.v. financiar este destul de mare intre cele 2 si cred ca si la calitate.... dar cer parerea voastra daca intr-adevar se merita investitia pt hyperion.Daca exista vre-o alta solutie in afara de tipurile acestea de oculare si vreti sa mi le spuneti si mie ......v-as fi f recunoscator, Si inca o mica intrebare (nu stiu daca s-a mai discutat pe forum)ma intereseaza sa achizitionez si un filtru UHC-s de la baader.... pt Bucuresti credeti ca este o idee buna?
Multumesc anticipat _________________ Swen |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1203
|
Trimis: 11 Mai 2008 12:35 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
La 1200mm f/4,7 pentru observatii planetare (obtii 240X cu un ocular de 5mm) ambele oculare sunt bune. Singurele diferente sunt: 1) camp vizual aparent mai larg in ocularele Hyperion cu 10 grade, 2) corectia la marginea campului vizual nu este chiar asa buna in ultimii 20% in telescopului tau rapid, insa se compenseaza datorita campului vizual mai larg al ocularului Hyperion, iar observatiile planetare se fac oricum folosind centrului campului vizual, 3) posibilitatea de a folosi ocularul Hyperion pe formatul 2" la o distanta focala mai mare de 22,5mm daca scoti grupul de lentile de 1,25" (ai in felul acesta 2 oculare in 1), 4) poti folosi inele pentru micsorarea distantei focale a ocularului Hyperion si obtii astfel 4mm, 3,2mm si 2,6mm, deci niste puteri de marire putin mai mari pentru cand atmosfera permite, 5) campul vizual aparent mai mare al ocularului Hyperion face sa dureze putin mai mult timp pana iese obiectul observat din campul vizual, ceea ce e un avantaj in cazul dobsonului tau.
Deci daca iti permiti eu sugerez un ocular Hyperion pentru micile avantaje pe care le aduce. Pentru detalii poti consulta manualul ocularelor Hyperion: http://www.skywatcher.ro/Baader/hyperion.htm (pe la sfarsitul paginii este un link).
Si daca esti in Bucuresti un filtru UHC-S e absolut necesar pentru nebuloase. Diferentele sunt mari cu un UHC-S: de multe ori face diferenta dintre a vedea nebuloasa si a nu o vedea, ca sa nu mai vorbim de cresterea de contrast. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|