Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 235270 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2859 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Savoia |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3129
|
Trimis: 12 Iul 2025 11:29 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Cristib,
Zoth a spus clar ca vrea un binoclu mai mic, mai compact. Asta pentru ca el are deja un binoclu relativ mare si greoi, Fujinon 10x50 care este, fara nici un fel de exagerare, unul dintre cele mai bune binocluri cu diametrul de 50mm din lume.
In seria SLC cum ai tu, se fac doar binocluri mari de 56mm. Deci Zoth dorește un binoclu 8x mult mai portabil cu diametrul lentilelor nu mai mare de 42mm și nu mai mic de 40mm. Acel Nikon MHG 8x42 s-ar încadra bine cât de cât și la preț. Seriile 40mm/42mm de la Zeiss, Swarovski si Leica ies din discutie fiind scumpe. Doar daca SH ar prinde o oferta buna ar cumpăra astfel de binocluri.
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1800
|
Trimis: 12 Iul 2025 11:38 Download mesaj |
|
|
|
valy a scris: | ..Ideea era de reducere indiferent de conditii. |
Un 10% poate fi obtinut, dar probabil ca e prea putin.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 12 Iul 2025 11:39 Download mesaj |
|
|
|
tudor a scris: |
Zoth a spus clar ca vrea un binoclu mai mic, mai compact.
|
Tot la ăsta o sa ajunga.
|
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1560
|
Trimis: 12 Iul 2025 14:27 Download mesaj |
|
|
|
tudor a scris: |
Zoth a spus clar ca vrea un binoclu mai mic, mai compact......Deci Zoth dorește un binoclu 8x mult mai portabil cu diametrul lentilelor nu mai mare de 42mm și nu mai mic de 40mm. |
In locul lui Zoth ...eu personal as risca si as cumpara acest binoclu
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 12 Iul 2025 16:53 Download mesaj |
|
|
|
zoth a scris: | ... Am sa mai incerc totusi un chinez, daca nu iese nici de data asta promit ca nu ma mai ating de ele  |
Esti te rog baiat dragut sa ne spui si noua despre ce e vorba?
De fapt formularea nu e corecta, reformulez.
Stim ca esti baiat dragut, ne spui si noua ce ai luat in vizor?
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 543
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11318
|
Trimis: 12 Iul 2025 22:25 Download mesaj |
|
|
|
Nu luati! Ca face poze cu telefonu prin el!
ps: are test Strehl?! annebunit kinezu!
Descriere: |
|
Marime fisier: |
988.06 kb |
Vizualizat: |
de 162 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 543
|
Trimis: 12 Iul 2025 22:34 Download mesaj |
|
|
|
Da, asta e problema ca face el poze si nu fac eu prin acest binoclu.
|
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

|
Trimis: 12 Iul 2025 23:01 Download mesaj |
|
|
|
Încercati dacă vreți si chinezu' ăsta ca e laudat de mulți!...Dar...dar sunt voci experte care spun ca dezamageste la poziționarea la oculare. Nu este vorba de eyerelief mic, ci de un eyebox extrem de limitat. Are un fel de aberație a pupilelor de iesire care te lasă să vezi doar fix in axa optica. Cum te-ai mișcat un pic apare o degradare suparatoare a clarității imaginii...Asta este motivul pentru care unii l-au returnat imediat, fiind foarte incomod de utilizat!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 12 Iul 2025 23:21 Download mesaj |
|
|
|
Cristian Kata a scris: | Da, asta e problema ca face el poze si nu fac eu prin acest binoclu. | Pai si review-ul e tot cu telefonu'.
In fine. Kinejii astia vin cu un design nou, original? Sau copiaza un modet tip "Zeiss" pe care il fac cu o fractiune de cost?
Desi nu ma pricep, cred ca nu exista shortcut in optica, dar astept proba contrarie.
|
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

|
Trimis: 13 Iul 2025 06:21 Download mesaj |
|
|
|
Se vrea un Swarovski NL Pure al "saracului". Poate da o imagine buna dar, după cum am spus mai sus, greu in realitate sa te bucuri de ea, fiind un binoclu enervant de incomod și pretențios la așezarea in fața ocularelor.
‐------------------
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5944
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 13 Iul 2025 08:20 Download mesaj |
|
|
|
valy a scris: | Kinejii astia vin cu un design nou, original? |
Acuma depinde cum punem sau cum vedem problema... In general binoclurile comerciale au 3 elemente principale referindu-ne doar la optica: sistemul obiectiv, redresorul prismatic si ocularele.
Binoclurile vechi aveau drept obiective in principal dublete lipite clasice iar cele noi de tip roof in special obiective cu 3 sau 4 lentile din care una mobila.
Sistemele redresoare sunt de regula de tip porro sau roof, cele din urma folosind in general 3 designuri principale: Abbe-Konig, Schmidt-Pecan si Uppendahl, ultimul folosit in principal de Leica.
Pana aici lucrurile sunt relativ clare si nu permit mult spatiu de inovatie.
Ajunsi la oculare constatam ca aici varietatea e foarte mare, am intalnit binocluri noi cu oculare dintre cele mai simple (Ramsden) pana la sisteme cu 7-8 lentile ce includ si flattenerul. Pe componenta ocularelor se dezvolta in principal noile tipuri de binocluri sau cel putin asa cred eu.
Niste oculare complexe care cer pozitionare stricta vor naste un binoclu extrem de capricios si dupa mine, bine de evitat.
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 13 Iul 2025 09:34 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc.
Acu' depinde si unde e cost cutting-ul, care e componenta cea mai scumpa la un binoclu: optica, mecanica, controlul de calitate. Si unde e cumparatorul mai sensibil, camp corectat, pozitionare/ergonomie, calitate mecanica, e dispus sau nu sa faca el quality control-ul...pe timpu si banii lui. Pentru producatori orice ciupeala ici si colo inseamna profit.
Plus ca mai e un fenomen, nu doar la binocluri: cineva face un produs ieftin si bun, la un moment dat se suceste brusc, produsul devine prost, dureaza nitel pana se prinde clientul, daca se prinde. Finalitatea: faliment.
|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5944
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 13 Iul 2025 10:04 Download mesaj |
|
|
|
CristiB a scris: | Apropo, daca vrea cineva un 82 mm / 45" SD de la APM il pot ceda pe al meu, apare luna asta in stoc.
Eu mi-am facut plinul la instrumente . |
Cedezi ... adica moka? Sunt interesat
Cu toate ca daca ar fi sa-mi exprim mofturile as fi preferat pentru astro un SA nu un SD ...
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 13 Iul 2025 11:50 Download mesaj |
|
|
|
zoth a scris: | I....doar ca baietii astia de la Swaro nu sunt foarte prietenosi si cu buzunarele mele ... |
Concluzia asta am citit-o doar pe forumul romanesc, pe cel american si cel german nu.
Ce reiese de aici? Trebuie Swarovski, Zeiss, Leica sa-si adapteze preturile dupa puterea de cumparare a altor tari si nu a tarilor unde isi au fabrica , muncitorii si productia sau ar trebui ca tarile ce considera ca preturile acestor firme sunt neprietenoase sa se uite de fapt spre alte cauze?
In ultimele saptamani am fost extrem de indignat (putin spus) de avalansa de ,,descoperiri" ce au avut loc in domeniul salariilor de stat. Mi-a stat mintea in loc! Romania stat sarac? Cum se poate asa ceva cu salarii intre 10-15 mii de euro pe luna? O asa discrepanta nu exista in tarile din vest, cei din varf nu au salarii extraordinar de mari iar asa numita clasa muncitoare nu are salarii extraordinar de mici in comparatie cu ,,sefii".
Si nici nu se iese la pensie la 45 de ani. Toti trag la aceeasi caruta cu toata puterea si toti beneficiaza din plin de pe urma efortului sau. In Romania sistemul seamana cu o ramificatie de lipitori, fiecare cautand sa suga cat mai mult dar stand pe loc, adica nefacand nimic. Vampirism total! Cand poporul o sa aiba curaj sa faca cu adevarat ordine in propria ograda, de la mic la mare, atunci va observa ca printre multele beneficii vor aparea si acelea ale preturilor prietenoase. Ca in Occident. Dar nu le pica din cer, fac ceva pentru lucrul ala, si chiar din greu.
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|