Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
rupes_recta2.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234968
Numar de utilizatori inregistrati: 2858
Cel mai nou utilizator inregistrat: Wombattiger
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Pietre terestre si/sau posibili meteoriti II

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Comete, Asteroizi, Meteoriti si Meteori

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Quasar
Membru
Membru

Data inscrierii: 17 Sep 2024

Motto: "nu renunta niciodata" privind in timp ar putea fi interesant.

MesajTrimis: 28 Iun 2025 18:20 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Incerc sa fiu serios .... dar ma faci sa rid . Tu crezi ce spui ?. E ce spun eu , nu ce ti se pare tie . Mostra e descrisa , e un meteorit chiar rar si se vede ca nu vezi nimic , nu ai viziune . Doar pietre ...daca incepi iarasi cu betoane ...
Sus
Stanescu Octavian
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 28 Iun 2025 19:56 Download mesaj
Titlul subiectului:

nici o piatra din pozele de aici nu sunt cazute prin atmosfera
Sus
Quasar
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Iun 2025 20:13 Download mesaj
Titlul subiectului:

La cita experienta cu recuperari am , si mostre in colectie , iti pot spune ca gresesti . De aia nu exista meteoriti RECUPERATI in ultimi zeci de ani , ca nu se cauta ce trebuie . De lunari nici nu mai amintesc . Unii cauta meteoriti si altii cauta bolizi , e diferenta . Cind nu stii , zici ca e tot aia , aici apare experienta . Toti meteoritii sint de calitate si normal trecuti prin atmosfera . E usor sa arunci o parere , greu e sa ai si dreptate .
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 28 Iun 2025 22:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

Quasar a scris:
, aici apare experienta . .
Si totusi tu nu ai nicio dovada ca e meteorit lunar. Tot ce stii e ca sunt pietre, au o culoare maroniu cafenie si o forma oarecare predominant rotunjita cu accente lunguiete. Dar dovada concreta, obiectiva nu ai. In sensul ca pot fi pietre care par meteoriti si totusi sa nu fie.
Adica: o piatra este de pe Luna daca ea a fost pe Luna, dar daca o piatra are crusta nu inseamna decat ca are crusta si nimic mai mult. Iar acea crusta nu e nici ea dovedita, poate e doar culoare dobandita aici pe pamant.
Eu nu pot sa contest experienta ta, dar nici tu nu ai aratat ca ce se afla in interiorul acelor pietre este intr-adevar de pe Luna. Poate sunt pietre terestre desprinse si care au cazut inapoi.
Pe de o parte experienta, siguranta ta, si pe de alta parte incapatanarea de a nu face un test obiectiv, sunt ciudate. Ai motivat lipsa posibilitatilor financiare, dar asta nu cred ca e un motiv valid, cheltui mult efort, timp, poze, postari, cu putin efort poti testa poate chiar cu costuri zero, zgarie suprafata, inventeaza un microscop din lentile gratis, nu stiu, dar sunt solutii practice.
Sus
Quasar
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Iun 2025 23:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sa presupunem ca vrei sa cumperi lunari de la cei din Asia /Africa . Nu sint clasificati si unul costa . Ce faci renunti sa risti neavind act de clasificare , sau mergi pe ce stii tu si increderea in omul cu 200-500 meteoriti de diverse clase ? Se pare ca vorbesc dar nu se intelege . Ala ce gaseste , vinde , e expert si el spune ce e .
Meteorii aproape toti au o parte care e mai afectata , expusa la ablatie , asta nu se produce pe Terra .
De aici pleaca forma . Sint alte minerale . Sigur nu ai analiza de laborator , poti spune ca sint doar pietre , necunoscind si nefiind interesat . Dar eu am multe , ce facem ...eu postez si altii dezmint sau ? revin cu detalii iar si iar ? Trebuie inteles ca sint chiar meteoriti si cind spun detalii chiar sint . Par multi de pe luna , dar e bine ca nu sint chondrite cu kg .
Daca as dovedi ca o mostra este lunara , multi ar spune ...da ma una dar nu zeci , asta e mecanismul Rolling Eyes eu chiar cred ca ce am eu sint mult mai fotogenici si mai naturali , si astia se taie pentru vinzare fiind scumpi , daca ai colectie nu are rost taierea stiind cum i-ai gasit . La taiere pierzi niste bucati de care nimeni nu e interesat .

Ultima modificare efectuata de catre Quasar la 28 Iun 2025 23:54, modificat de 1 data in total
Sus
Stanescu Octavian
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006

MesajTrimis: 28 Iun 2025 23:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am vazut meteoriti la cineva un colectionar din Timisoara fost director la Observatoul astronomic din anii 65 70 80 . avea multe dobandite si pe cai oficiale . am vazut zeci de kile la el . am dus o mostra a mea gasita in munti si a confirmat ca e autentic. este clar necesar sa aiba urma de topire inalta cu crusta lucioasa . mai sunt confuzii cu anumite bucati de la furnale zgura sau alte resturi vitrificate . am si acum pietroi negru greu si cu urma de topire clara poate proveni si de la un vulcan stins
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 28 Iun 2025 23:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

Quasar a scris:
Sa presupunem ca vrei sa cumperi lunari de la cei din Asia /Africa . Nu sint clasificati si unul costa . Ce faci renunti sa risti neavind act de clasificare , sau mergi pe ce stii tu si increderea in omul cu 200-500 .

Vinzi?
Sus
Quasar
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Iun 2025 00:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

Am repetat de n ori NU VIND!!!
Sus
valy
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Iun 2025 00:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Quasar a scris:
Am repetat de n ori NU VIND!!!
Donezi?
Sus
Quasar
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Iun 2025 00:57 Download mesaj
Titlul subiectului:

Acesta e o poveste a unui meteorit mare , si al unuia mic gasiti impreuna . Ambii sint lunari si gasiti in 2018 . In anii 40-50 securitatea actiona la cel mai mic incident . Sa spunem ca amindoi au fost gasiti intr-un colt al unei curti mari . Erau defapt ascunsi de niste locatari care nu aveau cunostiinte despre origine sau valoare , dar se pare ca urmareau curent fenomenul meteoric . Acum ce motiv aveau sa ii ascunda in afara casei , NU PREA DEPARTE si pe ambii , si de cine ? . Am ajuns la concluzia ca in curtea respectiva erau multi locatari . Se pare ca de frica securitatii , care probabil a aflat de aceste caderi prin cine stie ce surse , si care ar fi facut o vizita ...si daca omul era vazut ca sapa o groapa sa ii ascunda , restul locatarilor ar fi intrat la banuieli . Asa omul in speranta unor zile mai bune i-a ascuns integrindu-i in ce era in jurul casei . Se pare ca omul de frica nu a mai vrut sa ii recupereze si asa au trecut 70ani pina sa dau de ei . Si acum care sa il tai primul , ? e cam mult Exclamation
https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.p...mp;start=0
sint primi 2 de pe pagina .
Si daca nu aveam ochiul format erau pierduti definitiv Question pai daca sint pietre nu sint pierduti ? Asa mai bine ma ascultati . Nu tot ce e NWA/NEA E METEORIT si RESTUL PIETRE .
Sus
Quasar
Membru
Membru

MesajTrimis: 29 Iun 2025 18:51 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cei doi meteoriti au fost gasiti in curtea unde stateau cei doi , IONEL DRIMBA PRIMUL CAMPION OLIMPIC LA SCRIMA AL ROMANIEI si BELA KAMOCSA , FONDATOR AL TRUPEI PHOENIX ...IN ANII 40-50 . Ceva inspiratie /forta ?! Primul e var primar cu mama mea . Deci cunosc din 70...' locatia ce a fost .
https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.p...mp;start=0
primi doi in pagina .
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Comete, Asteroizi, Meteoriti si Meteori Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6

Download topic
Pagina 6 din 6

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact