Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 522
|
Trimis: 14 Iun 2025 19:51 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Va pun poza cu surubul pt ca e singura pe care am facut-o atunci. Priviti diametrul la capul surubului si faptul ca are locasul pt surubelnita retezat, era mult mai mic si avea alt pas la filet. De aici aflam nu doar ca a fost "reparat" dar mai ales ce reparatori avem, puteau sa ii bata un cui, fara probleme, poate chiar un cui de lemn ca sa nu rugineasca. Asta e service de la telescop-expert sau sursa, exclus sa iasa asa din fabrica, exclus. Imi pare foarte rau ca trebuie sa spun acest lucru, repet faptul ca doamna de la magazin pare foarte amabila, dar daca nu tragem un semnal de alarma cu repercusiuni asupra vanzatorului, nu se poate stopa acest obice, pt ca deja e obicei, a mai avut (il are si acum dar schimbat) un prieten Lacerta Explorer 8x45 care a venit asamblat gresit, cica era nou, atunci am facut un pic de scandal si binoclul a fost schimbat cu unul in care chiar nu a fost umblat, in service l-au asamblat gresit si asa a fost usor sa demonstrez ca e umblat in el, dar tot a durat.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
471.38 kb |
Vizualizat: |
de 370 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5915
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 14 Iun 2025 21:02 Download mesaj |
|
|
|
Mai exista varianta ca aceste "reparatii" sa fie facute afara si ai nostri dealeri sa nici nu stie ce vand. Si e foarte plauzibila varianta asta, la inceput cateva exemplare originale apoi cele cu surprize ... posibil sa fim tratati ca piata de mana a doua, nu stiu ce sa zic ...
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 15 Iun 2025 14:19 Download mesaj |
|
|
|
Sigur suntem tratati ca "fara pretentii', orice e posibil, seria Lacerta si Delta sunt foarte dubioase, unele binocluri foarte bune altele foarte proaste. Eu am luat Delta Extrem direct din Slovacia si era prost optic si cu retusuri pe partea mecanica...ce sa mai zici? Loterie curata.
|
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 1735
|
Trimis: 15 Iun 2025 18:42 Download mesaj |
|
|
|
Cristian Kata a scris: | Sigur suntem tratati ca "fara pretentii.... |
Asa am crezut si eu dar nu e adevarat. E doar gandire romaneasca asupra careia chiar mi s-a atras atentia ca trebuie sa renunt.
In realitate asa vin ele de la mama lor asiatica. Ca si dovada am propria experienta, le-am luat personal direct de la producator , sigilate, desfacute prima data de catre mine, cele produse aici in Europa nu au pus probleme de calitate, cele facute dincolo dupa ceva timp au inceput sa se dezmembreze. Acum nu mai am nici unul de dincolo, sunt doar obligat sa mai primesc un 82mm/45° la schimb pentru 82mm/90° , serie ce a venit cu ceva probleme(cum altfel 🙂)si au vandut-o cu o reducere importanta fata de cea de 45°. Eu am vrut banii inapoi insa nu au mai vrut ei sa-i dea. 🙂
Daca erau niste superproduse asa cum e si pretul, 2500 €, mai aveau motive sa nu returneze banii?! Dar asa, pentru ca nu sunt superproduse, cine cade in plasa e mancat de paianjenul sef.
Bineinteles ca exista si exceptii in cazul rebuturilor, cum ar fi reparatiile facute la retururi, reparatii ce pot avea loc atat la depozitul central cat si in tara distribuitoare.
La fel cum exista exceptii si la cele produse in China, sunt (mai rar) si firme ce isi respecta blazonul calitatii.
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 15 Iun 2025 20:01 Download mesaj |
|
|
|
Nu ai cum sa crezi ca un binoclu vine din fabrica cu surub ca in poza, e mult mai mic si practic nu era infiletat pt ca nu se putea infileta avand alt pas, era fortat un filet si gata, doar ca sa umple gaura, nu stiu cum poti se crezi asa ceva, ai impresia ca nu au suruburi si surubelnite adecvate in fabrica? Hai sa fim seriosi si cu picioarele pe pamant, e clar ca fost mesterit pe urma.
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5162
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 15 Iun 2025 21:43 Download mesaj |
|
|
|
Se intampla si prin Anglia.
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 15 Iun 2025 23:07 Download mesaj |
|
|
|
Cu siguranta si producatorul are o vina mare, nu ajunge in service un binoclu fara probleme, dar stii cum e...intra cu o problema si iese cu mai multe, un lant al slabiciunilor, sunt probleme clare din fabrica si altele din "service", dar acum e chiar loterie cu firmele astea, loterie inseamna ca poti castiga dar....cel mai sigur e ca o sa pierzi. Trebuie sa iti asumi si atunci totul e ok. Sa vad daca imi asum un APM 8x32 in vara asta....va anunt daca nu rezist tentatiei .
|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 16 Iun 2025 14:40 Download mesaj |
|
|
|
Bun, intrebarea care se pune e daca mai avem vreo alternativa ..
Pentru cineva care doreste un binoclu micut de mana cu 6-10x si deschiderea de 30-42mm ce recomandari ati avea? Ce variante ar fi mai putin riscante?
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 16 Iun 2025 14:47 Download mesaj |
|
|
|
Cele ce ofera mai mult decat garantia obligatorie minima legala.
Sunt care dau 10 ani, altii 30, stiu ei de ce!
|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 16 Iun 2025 15:12 Download mesaj |
|
|
|
Oare asa sa fie? Am avut:
Citat: | Endeavor ED IV 8x42 Waterproof/Fogproof Binocular with Lifetime Warranty |
Si la ce mi-a folosit? Parghia de cuplaj cu pistonul flencanea (capatul filetat rupt sau filetare incorecta) din fabrica. Un defect pe care l-am localizat destul de greu si care a necesitat interventie distructiva pentru remediere. Daca va mai aduceti aminte ...
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 16 Iun 2025 15:14 Download mesaj |
|
|
|
Macar exista posibilitatea de a fi reparat toata viata daca tot are garantie pe viata!
|
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

|
Trimis: 16 Iun 2025 15:40 Download mesaj |
|
|
|
E o varianta
Dar intrebarea ramane ...
|
Sus |
|
 |
CristiB Membru

|
Trimis: 16 Iun 2025 17:40 Download mesaj |
|
|
|
O varianta foarte buna pentru tine ar fi Auriol. Imi aduc aminte ca ai fost foarte incantat de achizitia colegului, chiar ai dat si un exemplu negativ ce era in total contrast cu Auriolul, cineva investise mult mai mult in alt binoclu si se pare ca amandoua ofereau cam aceleasi rezultate.
Din cate stiu colegul ce a luat Auriol nu a raportat nici un defect, deci ti s-ar potrivi.
|
|
Sus |
|
 |
Cristian Kata Membru

|
Trimis: 16 Iun 2025 19:24 Download mesaj |
|
|
|
Zoth, grea intrebare, nu cred ca se poate merge pe ceva la sigur din doua motive: am putea merge oarecum la sigur pe partea mecanica de ex pe Olympus, eu am un 10x42 , nu am mai vazut asa mecanica la nici un roof, e perfect, reglaje fine si extrem de precise, colimare ideala, tot ce vrei, dar optic nu e zmeu, deci poate fie bun mecanic si optic mediu, sau poate fi optic wow dar slab mecanic.... Numai pe probate merge....asta implica si pierderi la retur. Sau daca luam de la cristib cu plata in rate .
|
|
Sus |
|
 |
Daniel Simion Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012 Mesaje: 439
|
Trimis: 16 Iun 2025 20:11 Download mesaj |
|
|
|
zoth a scris: | Bun, intrebarea care se pune e daca mai avem vreo alternativa ..
Pentru cineva care doreste un binoclu micut de mana cu 6-10x si deschiderea de 30-42mm ce recomandari ati avea? Ce variante ar fi mai putin riscante? |
Swarovski Habicht 10x40 sau 7x42. Modelele noi, de preferat. Si mai adaug Celestron Trailseeker ED 8x42, dar nu pot garanta pentru constanta calitatii. Eu am avut un Celestron din asta si mi-a placut foarte mult, chiar si in comparatie cu binocluri mult mai scumpe.
|
|
Sus |
|
 |
|