Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
bublleklein.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234636
Numar de utilizatori inregistrati: 2847
Cel mai nou utilizator inregistrat: Andrei7766
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Review binoclu Lacerta Prime ED 10x42

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Cristian Kata
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018

MesajTrimis: 14 Iun 2025 19:51 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Va pun poza cu surubul pt ca e singura pe care am facut-o atunci. Priviti diametrul la capul surubului si faptul ca are locasul pt surubelnita retezat, era mult mai mic si avea alt pas la filet. De aici aflam nu doar ca a fost "reparat" dar mai ales ce reparatori avem, puteau sa ii bata un cui, fara probleme, poate chiar un cui de lemn ca sa nu rugineasca. Asta e service de la telescop-expert sau sursa, exclus sa iasa asa din fabrica, exclus. Imi pare foarte rau ca trebuie sa spun acest lucru, repet faptul ca doamna de la magazin pare foarte amabila, dar daca nu tragem un semnal de alarma cu repercusiuni asupra vanzatorului, nu se poate stopa acest obice, pt ca deja e obicei, a mai avut (il are si acum dar schimbat) un prieten Lacerta Explorer 8x45 care a venit asamblat gresit, cica era nou, atunci am facut un pic de scandal si binoclul a fost schimbat cu unul in care chiar nu a fost umblat, in service l-au asamblat gresit si asa a fost usor sa demonstrez ca e umblat in el, dar tot a durat.

IMG_20250610_123608~2.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  471.38 kb
 Vizualizat:  de 370 ori

IMG_20250610_123608~2.jpg

Sus
zoth
Membru
Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006

Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ...

MesajTrimis: 14 Iun 2025 21:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mai exista varianta ca aceste "reparatii" sa fie facute afara si ai nostri dealeri sa nici nu stie ce vand. Si e foarte plauzibila varianta asta, la inceput cateva exemplare originale apoi cele cu surprize ... posibil sa fim tratati ca piata de mana a doua, nu stiu ce sa zic ...
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Iun 2025 14:19 Download mesaj
Titlul subiectului:

Sigur suntem tratati ca "fara pretentii', orice e posibil, seria Lacerta si Delta sunt foarte dubioase, unele binocluri foarte bune altele foarte proaste. Eu am luat Delta Extrem direct din Slovacia si era prost optic si cu retusuri pe partea mecanica...ce sa mai zici? Loterie curata.
Sus
CristiB
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008

MesajTrimis: 15 Iun 2025 18:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cristian Kata a scris:
Sigur suntem tratati ca "fara pretentii....

Asa am crezut si eu dar nu e adevarat. E doar gandire romaneasca asupra careia chiar mi s-a atras atentia ca trebuie sa renunt.
In realitate asa vin ele de la mama lor asiatica. Ca si dovada am propria experienta, le-am luat personal direct de la producator , sigilate, desfacute prima data de catre mine, cele produse aici in Europa nu au pus probleme de calitate, cele facute dincolo dupa ceva timp au inceput sa se dezmembreze. Acum nu mai am nici unul de dincolo, sunt doar obligat sa mai primesc un 82mm/45° la schimb pentru 82mm/90° , serie ce a venit cu ceva probleme(cum altfel 🙂)si au vandut-o cu o reducere importanta fata de cea de 45°. Eu am vrut banii inapoi insa nu au mai vrut ei sa-i dea. 🙂
Daca erau niste superproduse asa cum e si pretul, 2500 €, mai aveau motive sa nu returneze banii?! Dar asa, pentru ca nu sunt superproduse, cine cade in plasa e mancat de paianjenul sef.
Bineinteles ca exista si exceptii in cazul rebuturilor, cum ar fi reparatiile facute la retururi, reparatii ce pot avea loc atat la depozitul central cat si in tara distribuitoare.
La fel cum exista exceptii si la cele produse in China, sunt (mai rar) si firme ce isi respecta blazonul calitatii.
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Iun 2025 20:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu ai cum sa crezi ca un binoclu vine din fabrica cu surub ca in poza, e mult mai mic si practic nu era infiletat pt ca nu se putea infileta avand alt pas, era fortat un filet si gata, doar ca sa umple gaura, nu stiu cum poti se crezi asa ceva, ai impresia ca nu au suruburi si surubelnite adecvate in fabrica? Hai sa fim seriosi si cu picioarele pe pamant, e clar ca fost mesterit pe urma.
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 15 Iun 2025 21:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

Se intampla si prin Anglia.
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Iun 2025 23:07 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cu siguranta si producatorul are o vina mare, nu ajunge in service un binoclu fara probleme, dar stii cum e...intra cu o problema si iese cu mai multe, un lant al slabiciunilor, sunt probleme clare din fabrica si altele din "service", dar acum e chiar loterie cu firmele astea, loterie inseamna ca poti castiga dar....cel mai sigur e ca o sa pierzi. Trebuie sa iti asumi si atunci totul e ok. Sa vad daca imi asum un APM 8x32 in vara asta....va anunt daca nu rezist tentatiei Smile.
Sus
zoth
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Iun 2025 14:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bun, intrebarea care se pune e daca mai avem vreo alternativa ..
Pentru cineva care doreste un binoclu micut de mana cu 6-10x si deschiderea de 30-42mm ce recomandari ati avea? Ce variante ar fi mai putin riscante?

Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Iun 2025 14:47 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cele ce ofera mai mult decat garantia obligatorie minima legala.
Sunt care dau 10 ani, altii 30, stiu ei de ce!
Sus
zoth
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Iun 2025 15:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

Oare asa sa fie? Am avut:

Citat:
Endeavor ED IV 8x42 Waterproof/Fogproof Binocular with Lifetime Warranty

Si la ce mi-a folosit? Parghia de cuplaj cu pistonul flencanea (capatul filetat rupt sau filetare incorecta) din fabrica. Un defect pe care l-am localizat destul de greu si care a necesitat interventie distructiva pentru remediere. Daca va mai aduceti aminte ...

Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Iun 2025 15:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

Macar exista posibilitatea de a fi reparat toata viata daca tot are garantie pe viata!
Sus
zoth
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Iun 2025 15:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

E o varianta Laughing Laughing
Dar intrebarea ramane ...

Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Iun 2025 17:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

O varianta foarte buna pentru tine ar fi Auriol. Imi aduc aminte ca ai fost foarte incantat de achizitia colegului, chiar ai dat si un exemplu negativ ce era in total contrast cu Auriolul, cineva investise mult mai mult in alt binoclu si se pare ca amandoua ofereau cam aceleasi rezultate.
Din cate stiu colegul ce a luat Auriol nu a raportat nici un defect, deci ti s-ar potrivi.
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Iun 2025 19:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Zoth, grea intrebare, nu cred ca se poate merge pe ceva la sigur din doua motive: am putea merge oarecum la sigur pe partea mecanica de ex pe Olympus, eu am un 10x42 , nu am mai vazut asa mecanica la nici un roof, e perfect, reglaje fine si extrem de precise, colimare ideala, tot ce vrei, dar optic nu e zmeu, deci poate fie bun mecanic si optic mediu, sau poate fi optic wow dar slab mecanic.... Numai pe probate merge....asta implica si pierderi la retur. Sau daca luam de la cristib cu plata in rate Smile.
Sus
Daniel Simion
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012

MesajTrimis: 16 Iun 2025 20:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

zoth a scris:
Bun, intrebarea care se pune e daca mai avem vreo alternativa ..
Pentru cineva care doreste un binoclu micut de mana cu 6-10x si deschiderea de 30-42mm ce recomandari ati avea? Ce variante ar fi mai putin riscante?

Swarovski Habicht 10x40 sau 7x42. Modelele noi, de preferat. Si mai adaug Celestron Trailseeker ED 8x42, dar nu pot garanta pentru constanta calitatii. Eu am avut un Celestron din asta si mi-a placut foarte mult, chiar si in comparatie cu binocluri mult mai scumpe.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4  Urmatoare

Download topic
Pagina 3 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact