Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
moon_registax5.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 234586
Numar de utilizatori inregistrati: 2845
Cel mai nou utilizator inregistrat: Liviu144
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

De la ZWO AM5/AM3 la SW Wave 150i

Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Monturi/Trepiede

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
MariusP
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007

MesajTrimis: 17 Mai 2025 20:48 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Bivanus a scris:
Daca se poate,poate ma ajuta un moderator sa schimb titul thread-ului in "De la ZWO AM5/AM3 la SW Wave 150i"

S-a putut...
Sus
Bivanus
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2023

Motto: Dintre sute de catarge intrebarea nu e cate se vor sparge ci cate au asigurarea la zi...

MesajTrimis: 17 Mai 2025 21:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

@MariusP , mersi.
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010

Motto: [descopera lumina]

MesajTrimis: 18 Mai 2025 01:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bravo! Sa o stapanesti cu drag! Este o montura excelenta!
Eu o folosesc la modul intensiv pe a mea de circa 2 luni, cu aproape 18 kg de echipamente pe ea si merge brici - nici un sughitz. Pentru alinierea polara am lipit cu banda dublu-adeziva camera Polemaster chiar pe centrul capacului monturii, de pe axa RA. A fost un pic complicat, dar a iesit la micron, dovada si alinierea polara perfecta care mi-a iesit de fiecare data dupa ce puneam echipamentele inapoi dupa vreun reglaj mai serios. Si o chestie importanta, observata cu aceasta ocazie - cand strang suruburile de blocare ale axelor, polara ramane absolut nemiscata (era imposibila chestia asta cand aveam EQ6-le).
Este magarusul meu carat telescoape acum si sunt foarte incantat de ea.

Membru
Membru

Motto: Dintre sute de catarge intrebarea nu e cate se vor sparge ci cate au asigurarea la zi...

MesajTrimis: 18 Mai 2025 07:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mersi @jimao22 , de abia astept sa vina concediul sa am timp sa o pun la treaba , pana atunci am de invatat. In cazul meu alinierea cu Nordul va fi clar prin metode indirecte ,casoiu lu vecinu inca e pe pozitie Neutral O intrebare - tu te-ai lamurit cu clipoceala codata?
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 18 Mai 2025 21:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

Probabil sub 12V este considerat 'low voltage', eventual incearca cu 11V dintr-o sursa reglabila/o baterie mai descarcata.

P.S.
Citat:
Power Switch: Turn power On/Off, with the light indicating the following status:
1. Single flashing with short On time: Wireless module is ready for connection.
2. Double flashing: Wireless connection established.
3. Steady On: Wireless module is turned off due to long idle.
4. Single slow flashing with equal On/Off time: Power voltage is low.
5. Single quick flashing: Power voltage is extremely low, stop using the mount immediately.
6. Triple flashing: Firmware update is not finished.
Sus
jimao22
Moderator
Moderator

MesajTrimis: 19 Mai 2025 23:09 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bivanus a scris:
... O intrebare - tu te-ai lamurit cu clipoceala codata?

Nu m-a preocupat absolut deloc clipoceala din LED. Chiar nu am bagat-o deloc in seama. Singurul lucru care mi se pare important acolo este sa vad daca nu cumva tensiunea de alimentare nu e prea joasa, ca sa nu stric montura. Dar la mine nu e cazul, sursa este un EAGLE 3, care scoate tensiunea perfect, deci nu am griji din astea.

Ultima modificare efectuata de catre jimao22 la 19 Mai 2025 23:22, modificat de 1 data in total
Sus
jimao22
Moderator
Moderator

MesajTrimis: 19 Mai 2025 23:21 Download mesaj
Titlul subiectului:

Zilele astea am sa supun montura (pe termen nedefinit) la un efort suplimentar care sa o faca sa isi merite banii. Am un Mak de 90 mm, care sta cam nefolosit. Chiar acum imprimantele mele 3D lucreaza de zor la o sina Vixen cu capetele adaptate pentru Cas/RC, pe care sa o montez pe generatoarea RC-ului opusa celei unde este montata sina Vixen pe care sta telescopul catre montura. Pe aceasta a doua sina Vixen am sa prind Mak-ul impreuna cu al doilea spectroscop (Sol'EX), ca sa pot face pe timp de zi si spectroheliografie. Pana acum foloseam pentru asta Equinox-ul care acum este in tandem cu RC-ul.
In fine, ce mai tura-vura, o sa am in mod permanent pe montura asta 3 telescoape cu 3 camere, 2 spectroscoape, un computer astro dedicat (EAGLE), o roata de filtre, un OAG si un rotator de camp manual. Cand e gata (sper maine), am sa pun si niste poze, ca sa vedem de ce este in stare. Noptile urmatoare se anunta senine, deci o sa pot sa fac si tracking pe timp de noapte cu toata incarcatura, sa vedem cum arata graficul de ghidaj. De cantarit totul nu o sa pot face asta prea curand - am nevoie de o mare acuratete in ceea ce priveste alinierea perfecta a tuturor telescoapelor si este un mare chin sa fac asta usor, repede si bine (2 din 3). Dar cred ca se va apropia in mod semnificativ de 20 kg sarcina utila.

Membru
Membru

MesajTrimis: 20 Mai 2025 08:01 Download mesaj
Titlul subiectului:

Wow ! Ceea ce descrii tu depășește conceptul de 'echipament' și intră la categoria 'instalatie' Smile

Legat de Mak, gândul meu către unul în gama 150-180mm a constituit una din cauzele care m-a făcut să optez pentru 150i in loc de 100i.

Moderator
Moderator

MesajTrimis: 20 Mai 2025 14:29 Download mesaj
Titlul subiectului:

Da, poti sa ii zici si asa - "instalatie de extras fotoni" Very Happy

Iata si pozele.

1.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  932.34 kb
 Vizualizat:  de 1600 ori

1.jpg

2.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  733.49 kb

2.jpg

3.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  231.4 kb

3.jpg

Membru
Membru

MesajTrimis: 21 Mai 2025 14:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

Clar instalație de extras si disecat fotonii Very Happy Imi place stâlpul pe care ai pus montura , producție proprie sau achiziționat ? Ma tentează si pe mine o soluție semipermanenta gen 'stâlp-in-gradina' Nu am loc de restul pereților dar de un pilon cred ca as găsi.

Ar fi interesant daca ar da o părere si un confrate cu un SW Wave 100i in uz , am ramas cu gândul la ea ca era mai micuța si drăguța Rolling Eyes

Membru
Membru

MesajTrimis: 21 Mai 2025 19:32 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pentru pasionatii de surubareala : AM5 facut bucati in mod ordonat si frumos coafat.

https://www.cloudynights.com/topic/853364-am5-teardown/

Membru
Membru

Data inscrierii: 29 Mar 2011

Motto: tata si sot in primul rand...restul neesentiale... :-)

MesajTrimis: 22 Mai 2025 10:17 Download mesaj
Titlul subiectului:

Wave100i am eu de cateva luni, dar il folosesc ptr vizual, cu Intes MN57, am apucat vreo 5 iesiri la cer doar. Am montat si a a2a prindere de telescop, dar rareori folosesc ambele prinderi simultan.

Cateva remarci:
- e usurel, silentios, grab&go, mai ales cu trepiedul de carbon.
- aplicatia e ok sa te conectezi pe WiFi, dar pe BT nu e asa stabila conexiunea, pare ne-optimizata ptr asa ceva. Pe cablu serial inca nu am testat-o.
- nu imi place pozitia mufei de alimentare (in "varful" monturii) deoarece, mai ales in mod AZ, cand rotesti pe AZ montura cablul se poate infasura in jurul corpului si prinderilor de telescop. Motoarele/reductia e suficient de puternica si suficient de silentios incat sa NU AUZI practic cand iti sectioneaza cablul de alimentare (nu auzi nici o variatie de zgomot care sa te duca cu gandul ca montura "s-a intepenit" in ceva). Pur si simplu mi s-a oprit si nu intelegeam de ce... firul era forfecat mai jos undeva unde s-a infasurat intre clama de prindere a sinei Vixen si corpul monturii. Noroc ca era un prelungitor (un cablu Y cu 4 terminale...practic unul dintre terminale a fost taiat).

o sa incerc si cu luneta de 150F5 (aia are vreo 9kg) si cu C8HD sa vad cum se simte , dar nu am emotii prea mari, pare bine inchegata. Cel putin vizual sigur e ok. Fotografic, nu ma pronunt ca nu am incercat.

Membru
Membru

MesajTrimis: 22 Mai 2025 10:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mersi StarChild, si pe mine ma atrăgea tot partea cu ușorul la montura.
Ceea ce spui tu legat de poziționarea mufei de alimentare e una din bubițele de care s-au plans si ații pe meleaguri streine, mai ales combinata cu forța monturii care rupe . SI la 150i au descoperit niste oameni ca in cel mai rau caz poate turti efectiv pana si mufe destul de zdravenele.
Nici nu m-am gândit sa încerc pe BT, a mers din prima pe WiFi asa ca nu mi-am bătut capul.
Cablul serial care il am eu este o vechitura si nu vrea sa stea de vorba cu montura, o sa iau un EQmod mai nou, as vrea sa încerc si o varianta de rig non-Asiair. O sa vanez un adaptor RJ45 in unghi , de preferat un extender cable ca au mufele mai joase.
Probabil o sa fac EVA cu OTA de 80mm si vizual cu OTA 102mm, oricum mai e pana sa pot ieși , intre vreme si vremuri timpul parca se evapora.

Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Mai 2025 19:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

In continuarea discutiei cu alimentarea din postul de mai sus, cautand o solutie la acea mica dar extrem de enervanta incurcatura cu mufele de diferite dimensiuni , am gasit 3 solutii si jumatate:

1. Aia aproape profi - cablul AL0014 de la Pierro Astro care are exact mufele tata necesare 5.5x2.1mm si 5.5x2.5mm alimentate de la o mufa mama de 5.5x2.1mm la care se poate pune cablu extensie de ce lungime e nevoie. Spun "aproape" pentru ca in dulcele stil frantuzesc mufele NU SUNT IN UNGHI ! Asa ca tot nu scapi de cautat coturi . Ma purqoi mai vere !!!

2. Aia romaneasca - de pe Conectica.ro luat cablu 1.2m cu mufa tata 5.5x2.1 si inca una la fel cu mufa tata 5.5x2.5mm si o mufa tip bricheta auto. Folosind echipamente de lipire specifice aka letcon a iesit o matzocareala belea care functioneaza fara gres DAR cablurile celea e facute in mama China si au cam 98.5% plastic si restul cupru , asa ca increderea mea de a le folosi long term nesupravegeate e cam tot 1.5% deci nu. Foarte ok in schimb pt teste rapide si daca cumva calci pe ele si le rupi (se rup repede , ia ghiciti cum de stiu ...) se si repara rapid.

3. Aia de pe Amazon - prima varianta aici ar fi sa luati niste coturi cu trecere de la 5.5x2.5mm la 5.5x2.1mm si gataaaaa....aaaar fi daca nu ar fi facute tot in Mama China si trebuie sa iei cam 100 de bucati sa gasesti vreo doua trei care chiar fac trecerea.Macar sunt cinstiti si te avertizeaza ca "item often returned" si cand citesti de ce iti trece cumparatul. Daca careva gaseste undeva unele bune sa ia mai multe ca vreau si eu.

3.5 Tot pe Amazon - Avand o baterie Talentcell care a venit cu un superb cablu cu mufe in unghi 5.5x2.1mm la 5.5x2.5mm si colorate diferit sa nu le incurci , am cautat de curiozitate daca au si vabluri separate. MIRACOL , CHIAR AU ! Evident ca sa fie treaba oabla au un kit de trei cabluri diferite dar asta e , am luat ca e bun : https://www.amazon.com/TalentCell-Adapter-...B0BTBQJBSF

Acum ma gandesc daca sa tai unul din cele doua cabluri talentate si un cablu de la Pegasusastro si sa le lipesc ca sa am un cablu continuu fara mufe intermediare , sau sa folosesc o trecere mama/mama pe 5.5x2.1mm si sa le inadesc fara sa le tai.

Tot de pe Amazon am impuscat si o pereche de cabluri scurte USB 2.0 tata tip A la tata tip B ca sa fac trecerea de la mufa de control tip B de pe montura la mufa tip A de pe clema via hub USB intern si sa pot comanda montura de la ASIAIR montat pe telescop si conectat la clema. Suna mai complicat ca explicatie decat a fost ca executie Very Happy

Membru
Membru

MesajTrimis: 27 Mai 2025 19:31 Download mesaj
Titlul subiectului:

O poza face cat multe cuvinte. Am lasat hartia alba prinsa pe cablu ca sa stiu care e mufa de 5.5x2.5mm Very Happy

Vedere camere.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  104.04 kb
 Vizualizat:  de 1085 ori

Vedere camere.jpg

Vedere clema si ASIAIR.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  84.57 kb

Vedere clema si ASIAIR.jpg

Detaliu mufe clema .jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  122.98 kb

Detaliu mufe clema .jpg

Detaliu mufe baza montura.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  151.68 kb

Detaliu mufe baza montura.jpg

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Monturi/Trepiede Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Download topic
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact