Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233845 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2724
|
Trimis: 26 Apr 2025 19:02 Download mesaj |
Titlul subiectului: M83_Southern Pinwheel Galaxy |
|
|
|
Salut!
M83, sau NGC 5236, este o galaxie spirala intermediara (usor barata), aflata la granita dintre constelatiile Hydra si Centaurus. Este una din cele mai luminoase galaxii de pe cerul noptii (magnitudine aparenta +7,6) si una din cele mai mari (marime aparenta 11'x10' ).
Pentru noi, cei din emisfera nordica, este mai dificil de observat si pozat datorita altitudinii sale mici (in zona cu poluare luminoasa si ceata). Eu am pozat-o o singura data in cei 14-15 ani de hobby.
Pentru aceasta poza cadrele sunt de la Telescope Live. Am ales pachetul facut cau camera CCD, desi are o rezolutie mai mica decat cea CMOS, pentru ca avea mai multe ore expunere (15h50m vs. 10h20m).
Telescop (Chile)- CDK24. Camera FLI PL 9000.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
1.06 MB |
Vizualizat: |
de 186 ori |

|
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
GunDALF Membru

Data inscrierii: 23 Apr 2017 Mesaje: 3323
Motto: If only closed minds came with closed mouths.. Localitate: BR
|
Trimis: 26 Apr 2025 20:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Parca nu mai are farmec cu telescoapele altora, dar rezultatul e OK. My 2 cents.
_________________ AZGTi;SAM-WiFi;C6;SW-ED72;ZWO ASI462MC;ZWO ADC;PM 2,5x |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2724
|
Trimis: 26 Apr 2025 20:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Asa ziceam si eu, dar in mare parte mi-am schimbat parerea. Sigur, nu mai este efortul capturii( multe nopti nedormite cu rezultate incerte sau slabe, cu rezolutii prea mici pentru tinta abordata sau prea neclare din cauza seeingului prost), dar cand cascam gura la pozele telescopului Hubble sau JWST, trebuie sa ne gandim ca cei care au procesat pozele nu sunt si cei care facut captura, nici cei care sunt proprietarii telescopului. Si crede-ma, din aceleasi cadre, nu ies doua poze finale la fel, cand sunt procesate de persoane diferite. Unele sunt mai bune, altele mai proaste decat cele facute cu telescopul de acasa.
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|