Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233859 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
renclod Membru

Data inscrierii: 10 Apr 2021 Mesaje: 26
|
Trimis: 02 Apr 2025 23:07 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Quasar a scris: |
Salut , ce ar urma , taiere si clasificare ? |
Salut!
Primul pas este achizitia.
Vorbesc despre ceea ce se numeste "complete individual" adica un meteorit complet acoperit de crusta de fuziune primara si eventual partial crusta secundara.
Vorbesc despre specimene intregi sau fragmentate natural, nu ma intereseaza felii si nici meteoriti taiati in orice fel de mana omului.
Achizitia de meteoriti neclasificati se poate face in multe feluri.
Este o mare diferenta intre pretul per gram ce poate fi negociat cand cumperi cateva sute de grame, sau cateva kilograme - la o singura achizitie. Raportul intre cele doua valori numerice (per gram) poate fi de 3:1, de unde si interesul meu pentru o posibila asociere.
Mie nu imi plac meteoritii taiati , mai ales cei valorosi |
Ceea ce se cheama "gusturi costisitoare" dar numai atunci cand ai vitrina populata cu asa ceva. Daca meteoritul rar, valoros, netaiat nu e in vitrina... hmmm.
Meteoritul meu cel mai valoros (ca pret platit per gram dar si per specimen) a rezistat ca si "complete individual" timp de fix un an. Ti se pare pacat sa-l tai, pana cand nu ti se mai pare. Devine mai important sa vezi ce este inauntru.
Si unde se poate face ?, trebuie laborator special recunoscut , care sa aiba autoritate de a denumi mostrele . Nu prea e ieftin si nu au timp, refuza analize condrite , sint prea asaltati cu mostre de meteoriti banali . |
Pe bani nu cred ca refuza, doar ca se da prioritate meteoritilor exceptionali (achondrite planetare sau achondrite primitive, o Doamne!)
Primul pas este, totusi, achizitia.
Si chiar daca detii un meteorit care ramane neclasificat, nu e putin lucru. Cand ma uit cu lupa si vad chondrule si metal pe o suprafata taiata de mine, slefuita de mine, satisfactia este intensa.
De exemplu:
https://photos.app.goo.gl/upZuMMumDJbwuWHJ7
Chondritele par banale, comune, da. Dar sunt cele mai vechi materiale din sistemul solar si singurele specimene minerale care contin graunte extrasolare - compozitie de izotopi diferita, nu se vede cu ochiul liber si nici la microscop, dar e acolo si poti s-o atingi cu degetul.
Intr-un fel fundamental, chondritele sunt mai importante decat meteoritii martieni, lunari sau alte raritati.
Intr-un alt fel esential, chondritele sunt mult mai abordabile ca pret.
Oricum ai continua colectia , ce ai acumulat sint chiar meteoriti , nu micro meteoriti . Bafta |
Multumesc mult, apreciez comentariul!
Cornel Dumitru |
|
Sus |
|
 |
Quasar Membru

Data inscrierii: 17 Sep 2024 Mesaje: 82
Motto: "nu renunta niciodata" privind in timp ar putea fi interesant. Localitate: Timisoara
|
Trimis: 03 Apr 2025 22:08 Download mesaj |
|
|
|
Cu cit mai multi observatori si recuperatori , colectii , Rominia avanseaza . Sint meteoriti , nu aur banal , se formeaza o breasla , aparte de febra aurului . Polonia e printre cele mai interesate tari din Europa ca si tranzactii de meteoriti . Laborator apropiat este in Turcia , cine vrea sa incerce marea cu degetul , mai sint Italia , Germania , UK , aproape sigur SPANIA . Daca retin una din acestea , cred Italia , nu percepe bani , doar cota parte din mostra daca merita . Deci se pun conditii.
Ce te faci cu NASA care cauta identificare pentru ceea ce cumpara ieftin , din n surse. |
|
Sus |
|
 |
renclod Membru

|
|
Sus |
|
 |
Quasar Membru

Data inscrierii: 17 Sep 2024 Mesaje: 82
Motto: "nu renunta niciodata" privind in timp ar putea fi interesant. Localitate: Timisoara
|
Trimis: 05 Apr 2025 12:16 Download mesaj |
|
|
|
Fain meteorit , cu ce l-ai taiat ? Circular fix cu disc special? A iesit bine . Am vazut pe yt scule special construite . |
|
Sus |
|
 |
renclod Membru

|
Trimis: 06 Apr 2025 18:42 Download mesaj |
|
|
|
Observand lipsa de interes pentru a discuta, macar, propunerea mea de asociere;
va rog, pe toti cei care cititi aceasta postare, sa raspundeti urmatorului sondaj selectand una din cifre:
1. Nu ma intereseaza sa cumpar meteoriti neclasificati
2. Am alte surse de unde pot sa cumpar meteoriti neclasificati
3. Nu sunt hotarat sa investesc cateva zeci, pana la cateva sute, de euro in meteoriti neclasificati. Ma mai gandesc
4. Nu am incredere intr-o asociere pentru achizitia de meteoriti neclasificati, pare a fi o teapa
5. Poate m-ar interesa ceva mai special, dar nu Ordinary Chondrites. |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4202
|
Trimis: 06 Apr 2025 19:39 Download mesaj |
|
|
|
Poți crea un topic nou de tip Chestionar, cu opțiuni unice sau multiple, cum ți se pare mai potrivit.
În respectivul topic, pe lângă votarea corespunzătoare poți solicita și câte un mesaj din partea fiecărui coleg...
Oricum, dacă rămâi pe topicul ăsta, opțiunea mea este:
1. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|