Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233856 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
David Marica Membru

Data inscrierii: 17 Ian 2023 Mesaje: 142
|
Trimis: 16 Feb 2025 12:30 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Multumesc pentru sfat! Trebuie sa verific daca pot dezactiva 3DNR (fiind o camera plug&play). Din video parca e dezactivata, se vede la meteori urme/zgomot, dar trebuie sa experimentez "pe viu". Mi se pare interesant si "starlight", cred ca e pe infrarosu, nu color.
Update: am gasit specifiicatiile complete, se pare ca are si 3D DNR:
https://www.tapo.com/ro/product/smart-came...oduct-spec
Cer senin!
_________________ Binoclu Lacerta Explorer 10x50
Telescop Dobson 200/1220
Luneta Celestron 70AZ |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2724
|
Trimis: 17 Feb 2025 10:51 Download mesaj |
|
|
|
O gramada de specificatii dar nu si un meniu desfasurat, in care sa vezi daca ai acces sa dezactivezi 3DNR, daca poti schimba gradul de sens-up (daca are), de castig (sa nu fie setat automat), de stralucire, balans de alb, mod alb-negru/color. Sunt setari care diferentiaza o camera o camera pentru vedere nocturna (fara iluminare IR! ), buna pentru detectare meteori, si o camera de supraveghere terestra (na-i nevoie de "face detection", "plate detection" sau alte dotari inutile pentru acest domeniu). Am vazut filmuletul cu meteori, e dragut dar nu "wow", se vede ca este activ 3DNR in latenta imaginilor.
Dar la pretul de 350lei poti face o incercare (eu am bagat in camere cctv de 20 ori mai mult).
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
RobertG Membru

Data inscrierii: 25 Dec 2009 Mesaje: 750
|
Trimis: 05 Mar 2025 19:45 Download mesaj |
|
|
|
Un bolid mare azi dimineata la 06:08. Pe AllSky, care era deja cam suprasaturat de crepuscul nu il am, dar, a fost prins de ambele camere Wyze Est si Nord, live.
https://youtu.be/QmPaVE3Pxc0
|
|
Sus |
|
 |
David Marica Membru

|
Trimis: 05 Mar 2025 19:54 Download mesaj |
|
|
|
Acelasi bolid, la 06:08, dar din Fizesu Gherlii, jud Cluj! Prins cu noua camera Tp-Link Tapo C325WB!
Ii multumesc lui RobertG ca ne-a anuntat, acesta este primul meu bolid capturat!
https://youtu.be/z8P8qTGl9cM
Telescop Dobson 200/1220
Luneta Celestron 70AZ |
|
Sus |
|
 |
Quasar Membru

Data inscrierii: 17 Sep 2024 Mesaje: 82
Motto: "nu renunta niciodata" privind in timp ar putea fi interesant. Localitate: Timisoara
|
Trimis: 05 Mar 2025 22:34 Download mesaj |
|
|
|
David Marica vad ca ai prins doi meteori in acelasi timp , bolidul si unul mai mic , ceva mai sus cu traseu scurt , cel putin asa se vede. Dupa ora ce apare pe filmarea ta , am verificat DVR-ul si la 06:07:30 , am avut si eu un meteor mare din directia WSW-ENE. Deci e posibil sa fie ceva pe orbita in aceasta perioada . Meteorii par cam lenti si nu apare fragmentare . Din pacate nu pot sa il postez , am salvat fisierele si nu apare cel util
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11248
|
Trimis: 05 Mar 2025 23:49 Download mesaj |
|
|
|
Pare mai curand o reflexie parazita. Doi meteori si avion simultan ar fi fost prea detot
|
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 06 Mar 2025 10:42 Download mesaj |
|
|
|
L-am cautat si eu in DVR (am ramas in urma cu scanarea, am un stick de 64GB plin, de luna trecuta).
Inregistrarea este partiala, luminozitatea crescuta a cerului din zori a modificat expunerea (shutter-ul) camerelor (automata), dar DVR-ul a inregistrat in continuare cu 1fps, asa ca apar intreruperi pe traseu (nu mi s-a mai intamplat). Ora DVR-ului nu este actualizata, e cu vreo 5 minute inainte.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
100.47 kb |
Vizualizat: |
de 6900 ori |

|
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 06 Mar 2025 12:56 Download mesaj |
|
|
|
Un bolid de aseara, pe la ora 03:12, directie N-S.
|
839.49 kb |
de 6855 ori |

|
|
Sus |
|
 |
David Marica Membru

|
|
Sus |
|
 |
David Marica Membru

|
|
Sus |
|
 |
romh Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2023 Mesaje: 238
Motto: Dupa suisuri urmeaza coborasuri
|
Trimis: 08 Mar 2025 18:17 Download mesaj |
|
|
|
Felicitari. A trebuit sa rulez imaginea pe astrometry ca sa am ceva repere. Cele doua stele din dreapta sus par sa fie Algieba si mai jos Regulus din Leo. La stanga este Virgo. Meteorul pare sa origineze din Crater sau Sextant, asta daca nu este de fapt din curentul quadrantide... Spor la vanat!
PS: Conform kstars, in campul vizual al camerei la ora 00:37, adica al doilea filmulet, ar trebui sa se afle si asteroidul 428P/Gibs ... Nu stiu ce magnitudine, dar undeva langa cele 2 stele impreunate din stanga sextantului. Dar imi place ca sau ai aplicat tu un efect sau are camera un camp larg cu distorsiuni mai mici, cel putin nu vad efectul ala de fish eye.
PPS: Se pare ca e cometa nu asteroid si are magnitudinea 25... aoleu...sigur nu se vede pe camera...
_________________ Mak 70, binoclu 2x54
Ochiul drept |
|
Sus |
|
 |
David Marica Membru

|
Trimis: 08 Mar 2025 21:12 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc frumos si ma bucur foarte mult ca ai analizat videoclipurile @romh!
Da, in filmari se vad acele constelatii mentionate, dar meteorul nu stiu daca face parte din curentul quadrantide in luna martie, nu prea cred! De regula, feb. si mart. sunt cam "secetoase", dar asteptam Lyridele din Aprilie!
Kstars si Astrometry sunt niste programe interesante, trebuie sa incerc si eu candva! De fapt am folosit astrometry.net in trecut, dar de fiecare data cand atasam o fotografie sa analizeze, nu-mi aparea rezultatul si asteptam mult, probabil trebuia cont!
La camera Tp-Link Tapo C325WB nu i-am pus niciun efect, are din fabrica un camp vizual mare intre 127-131°, deci daca camera e pozitionata spre Sud, prind putin si SE & SV, daca nu cumva mai mult!
La video-uri doar uneori modific saturatia, contrastul si "sharpness-ul" inainte de postare, daca nu se vede clar!
Cer senin!
David
Telescop Dobson 200/1220
Luneta Celestron 70AZ |
|
Sus |
|
 |
David Marica Membru

|
|
Sus |
|
 |
David Marica Membru

|
|
Sus |
|
 |
David Marica Membru

|
Trimis: 22 Apr 2025 09:29 Download mesaj |
|
|
|
Un bolid Lyrida de aseara!
Fizesu Gherlii, CJ; 22.04.2025, 05:01:07 odv
Video: https://youtu.be/mlCe8QOhtoA?si=8Rtn1qXizTETnL6K
A ramas pentru cateva secunde o urma persistenta!
Felicitari lui Gabriel Herea pentru identificare!
L-a detectat si RobertG.
|
1.39 MB |
de 563 ori |

|
|
1.43 MB |
de 563 ori |

|
Telescop Dobson 200/1220
Luneta Celestron 70AZ |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|