Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233877 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Dumitru Pop Membru

Data inscrierii: 27 Feb 2025 Mesaje: 8
|
Trimis: 08 Mar 2025 10:35 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Revin cu un scurt update.Mi-a sosit APM-ul si surpriza... a venit si Svbony-ul.Ma vad nevoit sa-mi pun cenusa-n cap,privind indoielile avute fata de seriozitatea celor de la Svbony....sunt OK,doar ca trebe intrebat de stok,inainte de a comanda.Despre binoclul APM ce sa zic,a fost ceva uau,l-am indragit din prima....chiar de cand l-am pus la ochi m-a surprins claritatea lui si.... robustetea, senzatia de lucru bine inchegat....mie greu sa-l descriu, fiind primul meu binoclu....dar e exact cum l-a descris sorin georgescu.
Culoare lentilelor e un rosu cu tenta spre mov.Singura diferenta asa ochiometric ar fi inelele colorate de la obiective,la al meu fiind albastre fata de rosii cum erau la al lui....habar n-am daca asta presupune si altceva,probabil ca e asa cum spuneti voi despre APM,ca fata de descrierea de pe site,vezi real doar cand deschizi coletul.
Ce nu are APM-ul fata de Svbony si mi-ar fi placut sa aibe,e mecanismul de la cupele ocularelor(nu stiu cum se numeste),dar care prin rotire se ajusteaza fata/spate,foarte mishto si util pentru cei care poarta ochelari....insa per ansamblu sunt foarte multumit.
Cel de la Svbony nu arata rau deloc si se vede chiar foarte bine prin el,inca nu am finetea necesara de a surprinde diferentele dintre ele.....nu regret ca l-am luat,oricum va ramane in familie,va fi daruit cuiva indragostit de drumetii montane...eu voi ramane cu APM-ul....e exact ce aveam nevoie.
Ganduri bune tuturor. |
|
Sus |
|
 |
romh Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2023 Mesaje: 238
Motto: Dupa suisuri urmeaza coborasuri
|
Trimis: 08 Mar 2025 11:17 Download mesaj |
|
|
|
Mi se pare ca orice articol de mecanica fina, optica are un suflet, o poveste a lui care merita descoperita, chiar daca cineva s a chinuit sa il proiecteze cu buget redus si deadlineuri stranse. _________________ Mak 70, binoclu 2x54
Ochiul drept |
|
Sus |
|
 |
sorin georgescu Membru

Data inscrierii: 13 Feb 2024 Mesaje: 143
Motto: a fi prost e o arta! Localitate: BUCURESTI
|
Trimis: 09 Mar 2025 11:37 Download mesaj |
|
|
|
Dumitru Pop, sa le folosesti sanatos! Ai vazut ca nici Svbony nu-s chiar de aruncat la pretul lor mic. Am o intrebare, cum a fost cu taxele vamale (TVA) ? Prin ce metoda au trimis ? Ce curier, sau cumva Posta Nationala ? (daca au trimis din UE e simplu, nu exista taxe. Dar site-ul lor e din China si acolo preturile sunt fara TVA. Am vazut ca pe Aliexpress e chiar mult mai scump decat direct de la ei).
Din ce am patit eu cumparand direct din China, daca ei trimit prin Fedex sau DHL esti fript. Primesti email de la DHL sau Fedex si iti cer toate cele ca sa te vamuiasca, adica factura (daca o ai) sau poza/dovada anunt, declaratie scrisa de tine, act identitate, numar EORI, extras bancar al platii..... etc. Cand am primit cu Posta Nationala a fost mai simplu, nu m-a cautat nimeni, am primit la Oficiul Postal coletul la care era atasata "nota de plata" tip "crede si nu cerceta" insa oleaca mai ieftina decat in cazul companiilor private gen DHL si Fedex care doar numar la pantofi nu mi-au cerut si aplica legea la sange! (pana iti iese borsul pe nas - si asa m-am lecuit de astia! - statul are nevoie de bani, colecteaza taxe, pun mujicul la fum de ardei cu capul in jos ca are de platit pensii speciale de 10 ori mai mari ca in America, sporuri de stres, de PC, spor de gandire, de munca 1 ora pe zi, al 14-lea salariu, sport de concedii in Dubai si Monaco, sume de protocol pentru golf, etc, etc precum si salarii de 11.000 euro pe luna la stat pentru sefii numiti politic, adica ginecolog la agricultura, electronist la ape si paduri, etc, etc). |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5151
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 09 Mar 2025 13:54 Download mesaj |
|
|
|
De pe aliexpress:
European Union VAT
From 1 July 2021, AliExpress generally will need to collect VAT on sales of goods delivered to EU consumers, including circumstances where goods are delivered from outside of the EU with order value of up to 150 EUR, or where goods are shipped from within EU where the seller is established outside the EU.
For all goods shipped from outside of EU and VAT-collected by AliExpress, our sellers and their logistics operators will need to include the Import One Stop Shop (IOSS) number of AliExpress in their import declaration into EU, this is to ensure that the goods can then be released for free circulation and delivered to you without being charged with VAT or any additional handling fees at the customs.
P.S. Cam aceeasi regula se aplica si in UK doar cu o limita de £135 la care in general nu se aplica taxe vamale (cu exceptii). Taxele vamale (nu TVA) se platesc la cei fac formele vamale (curierul international). |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5151
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 09 Mar 2025 14:12 Download mesaj |
|
|
|
Atentie la site-uri:
svbony.com
19H Maxgrand plaza, No.3 Tai Yau Street, San Po Kong, Kowloo; YSAIR HONGKONG HOLDINGS LIMITED
svbony.cc
RM 1512, 15/F, LUCKY CENTRE, NO.165-171, WAN CHAI ROAD, WAN CHAI, HONG KONG |
|
Sus |
|
 |
Dumitru Pop Membru

|
Trimis: 09 Mar 2025 18:19 Download mesaj |
|
|
|
sorin georgescu....multumesc!
Da ai dreptate la "nici Svbony nu-s chiar de aruncat",....placut surprins de claritatea cu care
vezi prin binoclul lor...la fel a fost reactia persoanei care l-a primit in dar.
Iar pretul de pe site-ul lor .svbony.com e sensibil mai jos decat la magazinu lor de pe Ali,de aici si
decizia de a cumpara de acolo,in ideea de a ocoli treaba cu vama(eu stiam ca cei sub 150 euro,nu se vamuieste)....iar toate SV202,sar de suma asta pe Ali.
N-a prea iesit cum am vrut,in sensul ca eu eram chitit pe SV202 8x42ED=119,99$....si m-am ales cu SV202 10x50ED =129.99$, au zis ca fiind greseala lor ca nu au actualizat stocurile mi-l ofera pe 10x50
la acelasi pret.....pret final inclusiv transport a fost 134.19 US$ si am ales cu Economy Shipping.
De venit a venit la mine prin Cargus ,interesant ca in mesajul lor ca urmeaza sa livreze, era acelas numar de tracking,ce a ramas incremenit pe site-ul celor de la DHL....pina ce am primit coletul.....traseul a fost China -Germania-Ro....si nu,nu a fost nici o taxa vamala extra.
Bucuros ca s-a terminat cu bine....am avut un pic de emotii .....la ce nebunie poate incepe cu tarifele astea vamale intre blocurile astea economice SUA,China,Europa...ne putem trezi ca va trebui sa platesti pentru un produs cat nu face,deci cine are de cumparat ceva sa o cam faca .
Cele bune tuturor |
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3102
|
Trimis: 09 Mar 2025 23:51 Download mesaj |
|
|
|
Dumitru Pop,
Să folosești noul binoclu cu plăcere! De acum ai un binoclu foarte bun și nu trebuie sa îți mai faci griji! _________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
Dumitru Pop Membru

|
Trimis: 10 Mar 2025 05:44 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc frumos |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|