Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234009 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 23 Apr 2008 09:29 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut,
exact la asta ma refer, poti folosi inelele de fixare a telescopului montand astfel o placa metalica RIGIDA pe care poti astfel monta un cap de la un stativ foto pentru a putea astfel monta si demonta rapid camera.
Ideal ar fi o placa de aluminiu pentru ca are o greutare relativ mica in raport cu otelul sau fierul. Eu asa am facut si e OK ideea de a fixa cu sarma cum am citit prin forum poti sa o uiti nu este fiabila.
Numai bine
Emil |
|
Sus |
|
 |
toriqo Membru

Data inscrierii: 21 Apr 2008 Mesaje: 263
|
Trimis: 24 Apr 2008 09:49 Download mesaj |
|
|
|
deci, sa recapitulam. pentru astrofoto deepsky am nevoie de:
1. montura EQ5 cu motorizare pe ambele axe + o telecomanda cu control foarte fin;
2. placa (de preferat din aluminiu) pentru montarea DSLR-ului "piggy-back";
3. luneta/telescop pentru ghidaj.
mai este altceva ce mi-a scapat?
P.S. am vazut in foarte multe locuri, camere (EOS in special) modificate Baader. la ce se refera acest lucru?
multumesc. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11253
|
Trimis: 24 Apr 2008 11:46 Download mesaj |
|
|
|
Tamron-ul 18-300, desi teoretic are o focala excelenta, practic s-ar putea sa nu fie chiar asa de bun: aberatii cromatice, destul de intunecos. Ca sa iasa imaginea sharp trebuie sa il pui la o diafragma mai inchisa, f/8 de ex. Asta iti creste timpii de expunere destul de mult pt. deep sky. Daca vrei sa iasa ceva frumos poate ar trebui pus pe lista si un tele mai bun, poate si second hand, nu neaparat zoom, 100 - 200mm, f/2.8, fara aberatii cromatice prea mari. Dar asta dupa ce faci ceva teste sa vezi cum se comporta actualele obiective. |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 24 Apr 2008 12:57 Download mesaj |
|
|
|
Salut,
modificarea Baader se refera la faptul ca filtrul IR (contra radiatiei luminoase in domeniul infrarosu) a fost indepartat pentru cresterea sensibilitatii camerei. EOS-urile sunt un pic mai putin sensibile, din aceasta cauza, la radiatia de culoare rosie.
Prin aceasta modificare ajungi la nivelul unui EOS 20Da (circa). Pentru fotografia pe timp de ziua ai nevoie de un filtru extern (in fata obiectivului) care sa blocheze radiatia IR sau de un custom white balance facut in camera.
Pe ansamblu lista ta este completa daca faci ghidaj manual. Iti mai trebuie un ocular cu cruce colimatoare dubla pentru a avea o pozitie de reper a stelei de ghidaj in campul vizual.
O sa ai cam mult de furca cu astrofotografia asa ca sunt sigur ca o sa ne mai auzim.
Numai bine
Emil
P.S. Scuze ca sunt asa succint insa stress la munca...
P.P.S. Placa de aluminiu nu trebuie sa fie mare, trebuie sa fie suficienta pentru a folosi gaurile de la inelele de fixare ale telescopului si suficient de lata pentru a monta un cap de stativ pe ea. Grosime, suficienta pentru a nu avea vibratii sau torsiuni. |
|
Sus |
|
 |
toriqo Membru

Data inscrierii: 21 Apr 2008 Mesaje: 263
|
Trimis: 25 Apr 2008 11:38 Download mesaj |
|
|
|
cum era de asteptat, m-am razgandit. din nou. asa ca voi impusca 2 iepuri odata prin achizitionarea acestui newton-ian:
http://www.skywatcher.ro/Cel/c8ngt.htm
pri urmare, il voi folosi pe acesta atat pentru observatii, cat si pentru astrofotografiere, folosind actuala mea luneta 70/700 pentru ghidaj.
emil, nu-i nicio problema ca esti succint, eu iti multumesc pentru timpul acordat ti-am dat add pe YM insa pentru a te trage de limba mai des. char ma intereseaza modificarea respectiva si as vrea mai multe detalii. o pot face singur? sau trebuie sa ma duc cu camera undeva? costa mult, in cazul acesta?
valy,
cum imi pot da seama ce aberatii cromatice are un obiectiv, fara sa-l folosesc? sunt datele astea scrise pe undeva? desi fac fotografie de ceva vreme, pe asta chiar n-o stiu
de timpul de expunere nu-mi fac griji, ma pregatesc de expuneri de 6-12 ore, deci iti dai seama. sper sa ma tina montura aia, CG-5.
multumesc,
Flavius |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|