Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233923 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
R7TheEngineer Membru

Data inscrierii: 25 Ian 2025 Mesaje: 7
|
Trimis: 25 Ian 2025 17:46 Download mesaj |
Titlul subiectului: Bine v-am gasit |
|
|
|
Mă numesc Răzvan și locuiesc în Cluj-Napoca.
Pasiunea mea pentru astronomie a început într-un mod neașteptat, în noiembrie 2022, când am trecut prin Piața Oser. Am văzut un telescop refractor mic, un Bresser 50/600, pe care vânzătorul dorea să-l dea cât mai repede. L-am luat cu 80 de lei, mai mult din curiozitate. Prima oară când l-am folosit, într-un parc de pe Bulevardul Aurel Vlaicu, am țintit Luna. Deși telescopul tremura la fiecare mișcare, imaginea ei m-a fascinat. Am știut în acel moment că vreau să explorez mai mult.
Două zile mai târziu, am găsit pe OLX un Celestron NexStar 90GT și am plecat spre un sătuc de lângă Cluj ca să-l cumpăr. Câteva zile după, am ieșit să-l testez. După ce am reușit alinierea SkyAlign, am selectat Luna din controller, iar telescopul s-a mișcat spre ea cu precizie. Imaginea prin ocular era uimitoare, mai clară decât orice văzusem vreodată. A fost primul moment în care am simțit cât de incredibil poate fi acest hobby.
Am decis să merg mai departe și să explorez alte obiecte cerești. Am selectat Jupiter. Nu-l puteam identifica pe cer cu ochiul liber, dar telescopul a făcut totul pentru mine. Când am privit prin ocular și am văzut planeta cu benzile sale subtile și sateliții galileeni, am simțit o bucurie intensă. Am fost atât de impresionat, încât aproape că am sărit în aer de entuziasm!
Următoarea oprire a fost Saturn. Când telescopul a ajuns la el și am privit pentru prima dată inelele acelea perfecte, am fost copleșit. O căldură inexplicabilă mi-a cuprins spatele, iar o lacrimă mi-a apărut în colțul ochiului. A fost un moment pur, plin de emoție. În acel moment, am știut că astronomie va fi mai mult decât un simplu hobby pentru mine – va deveni o pasiune.
Au urmat săptămâni si luni de documentare, de încercări și erori. Am comandat câteva oculare mai accesibile (chiar ieftine) și un Barlow, dar am avut și mici ghinioane – tubul ocularului de K10mm a rămas blocat în Barlow de la prima utilizare! Cu toate acestea, nu m-am lăsat descurajat. Telescopul a devenit un companion constant, fie pe lângă bloc, fie pe Feleac sau chiar în alte colțuri ale țării când mergeam la rude. Am reușit să văd Andromeda, clustere stelare și alte câteva obiecte Messier.
Între timp, am început să mă alătur comunităților de astronomie și să particip la observații alături de alți pasionați. Experiențele acestea m-au ajutat enorm, oferindu-mi încredere și șansa de a învăța de la alții.
Recent, am făcut un upgrade important – un Celestron NexStar 6SE. Prima dată când am privit prin el Nebuloasa Orion, M1 sau Saturn a fost ca o revelație. Acum îmi construiesc treptat un set de oculare versatil și mă gândesc serios să încerc astrofotografia. Mi-ar plăcea să capturez nebuloase și galaxii, să duc această pasiune la următorul nivel.
Sunt încântat să fac parte din această comunitate și abia aștept să învăț de la voi și să împărtășim împreună bucuria cerului înstelat!
Cer senin tuturor! 🌌 |
|
Sus |
|
 |
iosif Membru

Data inscrierii: 17 Oct 2012 Mesaje: 620
|
Trimis: 25 Ian 2025 18:33 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit pe forum.
Cer senin, si observatii placute. _________________ AZ EQ5 PRO, TAK FSQ-85ED, Esprit 80 ED, ASI 183 MCPro, ASI 294 MMPro, Astrodon LRGB Ha OIII SII 3nm. |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 26 Ian 2025 01:02 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit pe forum si in Astronomie, Razvan !
Cu noul telescop de 150mm te vei distra strasnic. Mi-a placut mult scurta ta prezentare despre cum ai devenit pasionat de Astronomie. Ai venit la locul potrivit si iti urez succes in realizarea proiectelor tale.
Dupa cum zice prietenul nostru Armand: ''Avem cel mai frumos hobby din lume !''.
Te invit sa scrii despre observatiile tale la rubricile de observatii.Si despre intrebarile si problemele pe care le vei intampina. Nu baga in seama tampenia cu ''incepator'' si ''avansat''. Scrie unde doresti. Eu de o viata sunt doar cu ceva deasupra lunetei tale de 50mm si nu mai vreau sa plec, e nemaipomenit sa fii mereu incepator si sa descoperi lucruri uimitoare, asa cum ai descris si tu asa de frumos.
Cer senin, spor la observatii, Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|