Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233849 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2724
|
Trimis: 06 Noi 2024 16:17 Download mesaj |
Titlul subiectului: Pacman Nebula |
|
|
|
Salut!
NGC 281, IC 11, Sh2-184 din Cassiopeia. La fel ca nebuloasa Vrajitorul si pe aceasta nebuloasa o pozez pentru prima oara. Camera am avut-o in aceeasi pozitie, trecand de la Vrajitor la Pacman si apoi la Monkey Head, dupa disponibilitatea tintelor, apoi seara urmatoare la fel.
Poza este o combinatie SHO, cu stele din HOO. Nu am tras RGB pentru stele(e mai mare tambalaul cu schimbarea filtrelor, cu Flaturi, apoi la urmatoarea tinta la fel, deci nici un moment de odihna). Poate o fac cu camera color sau in alt sezon.
Expunerea totala: 16 ore si 40 minute, fix 1000 minute (62x5m Ha, 63x5m OIII, 75x5m SII). Camera ASI1600MM Pro si newton 8" F4.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
843.61 kb |
Vizualizat: |
de 1516 ori |

|
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 13 Noi 2024 13:25 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
O poza SHO in paleta HST (a taiat din verde, schimband nuanta culorilor), cu stele OSC (cu camera ASI294MC).
Cand am incercat sa aliniez stiva OSC la stiva Ha (StarAlignement) nu a mers cu parametrii initiali, iar dupa ce am fortat-o prin modificarea parametrilor, a facut-o in mod distorsionat.
Dar crearea stivei OSC cu referinta unui cadru Ha, a mers de minune. Doar putin crop a fost necesar, senzorii desi au amandoi 4/3", au raport al laturilor diferit.
-Doar de amorul artei, am finalizat si poza OSC, desi a avut doar o ora expunere (20x3m), fiind facuta numai pentru stele. Nu arata rau.
|
977.44 kb |
de 1410 ori |

|
|
909.29 kb |
de 1410 ori |

|
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 23 Ian 2025 13:58 Download mesaj |
|
|
|
Am mai "bibilit-o" putin inainte sa o pun pe astrobin. Am facut si o versiune Foraxx.
|
943.37 kb |
de 857 ori |

|
|
Sus |
|
 |
iulian90 Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2016 Mesaje: 2796
|
Trimis: 24 Ian 2025 22:22 Download mesaj |
|
|
|
Arata fain tare! Ultima imagine imi place cel mai mult cum a iesit. Spor in continuare si cer senin.
_________________ Gigant 245/1286mm,Seben 150/1400mm ,Sky-Watcher 130/900mm,Atlas Explorer 114/900mm,Optus 76/700mm, Luneta 80/900mm, Spectroheliograf cu retea de difractie 1800 l/mm si apertura de 60mm, Binoclu Bresser Superfocus 10x50. |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5150
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 24 Ian 2025 22:56 Download mesaj |
|
|
|
Da, faina combinatia de culori, parca-i da si volum.
In rest, nu esti normal, ca de obicei ... in sensul bun.
|
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 25 Ian 2025 09:30 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc domnilor. Din pacate nu merge combinatia decat la anumite tinte- trebuie sa ai un nivel bun al semnalului pe canale si o separatie a zonelor corespunzatoare in imagine.
Normalitarea este supra-apreciata. Cei care se cred normali sunt considerati anormali de restul lumii
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|