Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233993 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
RMI($ Membru

Data inscrierii: 04 Ian 2025 Mesaje: 12
|
Trimis: 06 Ian 2025 11:09 Download mesaj |
Titlul subiectului: Salutare tuturor |
|
|
|
Fiind un nou membru pe acest site doresc sa ma prezint.
Am inceput acum aproape doi ani sa faac astrofotografie si de la un nivel evident de incepator am ajuns la un stadiu multumitor. Un exemplu este in acest link:
https://skyandtelescope.org/online-gallery/great-orion-nebula-5/
Pentru ca m-a prins acest hobby, am devenit membru in Astroclubul Bucuresti, urmez cursul organizat de acest club si sunt integrat in unul din proiectele lor stiintifice.
Ma intereseaza dezvoltarea abilitatilor astrofoto si aprofundarea cunostintelor din domeniu.
Ca pregatire sunt inginer IT, promotia 1990 Automatica UPB, specializare CyberSecurity (C|EH) si audit sisteme IT (CISA). |
|
Sus |
|
 |
Night Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2024 Mesaje: 450
|
Trimis: 10 Ian 2025 21:39 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bun venit! Ceea ce m-a făcut să răspund la acest mesaj este faptul că în mod paradoxal aveți un nume, anti pre-destinat !
Photographer:
razvan.orbu
Mult succes în continuare!
p.s. Astroclubul București este un club foarte select, cu rădăcini din anii 60, și care atunci a continuat o tradiție a astronomilor amatori, ce datează de pe la 1907! |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 10 Ian 2025 23:23 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai venit pe forum RMI, iti urez succes !
Asa este Night, ai dreptate. Astroclubul a fost fondat din initiativa lui Ion Corvin Sangeorzan si s-a numit , pentru scurta vreme, ''Prietenii Cosmosului''. Apoi a devenit ''Astroclubul Bucuresti'', pe scurt AB.
In 1981 am participat la o actiune foarte faina a lui AB, numita ''Serbarea echinoxului de primavara''. Inca mai aveau un membru care facea legatura cu epoca 1900 si care ne-a povestit despre fenomenele care au fost vizibile pe cerul Bucurestiului dupa Evenimentul Tunguska.
Cu toate acestea, atunci cand in urma cu vreo trei - patru ani, astroclubul a avut intentia sa se reorganizeze in Societatea Astronomica Romana, sa vezi ce cor de urlete si ragete si constestatii din partea celor care se tavalesc pe jos, in presa si pe internet, din prea mare iubire fata de Astronomia romaneasca.
Rusinea rusinilor ! Albania si Sri Lanka au organizatii astronomice port-drapel. Societatea stronomica ucrainiana l-a avut ca oaspete pe John Dobson care le-a predat lectii de ATM etc etc etc
.
Ma opresc aici, indignarea mea nu are limite. Romania este coorul astronomiei mondiale, nu stiu daca si in domeniul profesionist dar este cu siguranta printre amatori. ''Multumim'' celor care-si aroga titlul de lideri in acest domeniu. Numai tafne si aere de ''hyperioritate'' cu gandul numai la ''cum sa fac sa-mi trag un nume de asteroid'' ... Da, avem un politruc, unul care nu gaseste Luna fara Stellarium dar pentru ca este coordonator de buget are doi asteroizi care-i poarta numele.
Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
Night Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2024 Mesaje: 450
|
Trimis: 11 Ian 2025 10:49 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Inca mai aveau un membru care facea legatura cu epoca 1900 si care ne-a povestit despre fenomenele care au fost vizibile pe cerul Bucurestiului dupa Evenimentul Tunguska.
|
Domnul Boico?
Cât privește situația astronomiei românești, popularizarea în exces pentru copii care nu știu cum să își elimine deficitul energetic (să nu zic altfel), face mult rău.
Eu unul văd acest forum ca pe o societate astronomică română, deși nu se intitulează ca atare. Este de facto!,
Cât privește Academia, vai de ei, din ce am înțeles România nu prețuiește Știința în general, și Astronomia în particular! Aviz conducătorilor. Bulgarii ne întrec cu ochii închiși! Ce PIB are Bulgaria?
Apropo de astronomii profesioniști, .. desigur că nu te poți aștepta ca ei să fie ca noi. Unii poate au nevoie de Stellarium să găsească Luna, însă sunt experți pe felia lor (o zic în cunoștință de cauză), și fac treabă bună, la ce buget minuscul au (de îți trebuie un microscop să-l vezi).
Cât despre noi.. mă bucur că există acest forum, o adevărată Societate Astronomică Română, însă fără o instituționalizare anume, tipic la noi, capra și varza. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|