Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233896 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Mig71 Membru

Data inscrierii: 18 Mar 2020 Mesaje: 191
|
Trimis: 06 Oct 2024 10:34 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
In ultimii ani am cumparat diverse oculare cu camp mai larg de la magazilele online din Romania de care sunt multumit dar cand la un moment dat a aparut la sectiunea Bazar un plossl GSO 25 mm la pretul de 100 lei l-am cumparat imediat si sta cuminte in sertar ca rezerva .Iar acum am gasit pe Temu la 15 euro plossl 32 mm /1.25 inch pe care ma gandesc sa-l iau.
Am mai cumparat diverse accesorii astro de la ei folosind cupoane de reduceri . La instalarea aplicatiei primesti cupoane de reduceri , cumperi ceva, dezinstalezi aplicatia si o iei de la inceput.
Mai adaugi pe comanda si un tricou pt sotie si toata lumea este multumita. Partea proasta ca nu gasesti si oculare sau alte chestii astro premium.
|
|
Sus |
|
 |
Alexandru Don Membru

Data inscrierii: 31 Oct 2024 Mesaje: 9
|
Trimis: 11 Noi 2024 06:51 Download mesaj |
|
|
|
Buna dimineața,
Am avut ceva de lucru de cand am fost cu echipa din Arad la observații și zile pline, dar mi-am rezervat parte din cateva seri sa observ Luna și Jupiter și Saturn prin al meu skywatcher (am reușit sa folosesc și lentila Barlow + Hyperion IV) și prin seestar.
Chiar mărește puternic lentila Barlow, am putut sa observ cratere lunare, deși cerul era puțin cu pacla/cetos.
Domnul Mircea, nu am uitat sa vin după carte, dar luna asta noiembrie ma ține in priza bine de tot.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
1.01 MB |
Vizualizat: |
de 8375 ori |

|
|
370.69 kb |
de 8358 ori |

|
|
1.3 MB |
de 8358 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4204
|
Trimis: 11 Noi 2024 09:02 Download mesaj |
|
|
|
Ți-am grupat cele 3 mesaje într-o singură postare.
|
|
Sus |
|
 |
Night Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2024 Mesaje: 450
|
Trimis: 11 Noi 2024 09:45 Download mesaj |
|
|
|
Alan BeckerAnimation vs. Math2023-06-24.mp4
|
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
Sus |
|
 |
Alexandru Don Membru

Data inscrierii: 31 Oct 2024 Mesaje: 9
|
Trimis: 11 Noi 2024 21:14 Download mesaj |
|
|
|
Da, a ajuns, uraa, încă învăț să-l folosesc, dar este foarte intuitiv și interesant.
Nu, mulțumesc pentru link, chiar arătăm bine și ma simt bine ca am fost menționat.
Va contactez eu când pot ajunge la dvs, dar probabil spre finalul lunii.
@Marius, scuze și mulțumesc pentru ajutor.
|
|
Sus |
|
 |
Bonzai Membru

Data inscrierii: 31 Ian 2019 Mesaje: 60
|
Trimis: 06 Mar 2025 16:43 Download mesaj |
|
|
|
Cum norii si-au luat o pauza si atmosfera destul de ok, am avut 2 sesiuni de observatii din gradina. Echipament principal MAK 127 pe montura AZ5 + 15mm sau 32mm, barlow 2x, sau zoom 8-24mm. M-am inarmat cu o armata de cautatoare (9x50 RACI, Red Dot, Stellarium, Protractor digital) pentru a trece de poluarea luminoasa. Am avut o prima incercare sa folosesc si Astrohopper dar nu a fost ok ca precizie; o sa mai testez solutia, imi place ideea de a avea o aplicatie push to.
Pe partea de planete, dezamagitor, Marte aparea doar ca un disc colotrat fara sa reusesc identificarea unor detalii pe suprafata. Jupiter, Venus, Luna deja prea jos, am fost le ele doar in trecere.
- A fost prima observatie a M44 - Beehive cluster; deosebit, nu chiar la nivelul pleiadelor, dar frumos. Cateva culori calde intr-o mare de albastru
- M35, M67 - departe de nivelul M44, dar vizibile
- M65/ M66 in Leu - foarte slab vizibil, spre deloc
- M81 - vizibil slab, M82 nu l-am putut identifica
- Eskimo Nebula - nu am avut succes
Duble:
- Castor
- Alcor
- Tegmine in Rac
- Algieba in Leu
- Companionul lui Polaris abia vizibil
Sper sa mai tina vremea de noapte.
|
|
Sus |
|
 |
Night Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2024 Mesaje: 450
|
Trimis: 09 Mar 2025 20:22 Download mesaj |
|
|
|
Cogito ergo sum.
|
|
Sus |
|
 |
romh Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2023 Mesaje: 241
Motto: Dupa suisuri urmeaza coborasuri
|
Trimis: 01 Mai 2025 14:38 Download mesaj |
|
|
|
Postez aici pt ca am retrogradat de cand nu am mai facut observatii vizuale... Sper ca mai inteleg ceva din notitele luate la inceputul lunii.
04.04.2025 2x54
Conditiile atmosferice nu erau perfecte, un fel de ceata usoara plutea peste mare.
Ursa Mare la zenith. Alcor si Mizar si 81 Uma de mag 5.6 se vedea in apropiere. Am observat ghearele ursei dar si capul exact asa cum se vad ele pe harti. Luna dar si lampile stradale creau mici reflexii in cupele ocularului care apoi imi apareau in campul vizual. Nu ma deranja.
Spre vest vedeam Luna impreuna cu marte, polux si castor deasupra in forma de semicerc. Luna aparea ruginie prin lentile. Gemenii incapeau in totalitate in campul vizual. Mai jos de Polux am distins iota Gem iar in apropiere 64 Gem si 65 Gem de mag 5. Sub luna am gasit talpile gemenilor. Tejat se vedea rosu prin lentile, in comparatie cu Alhena de un albastru deschis. Am distins xi Gem si doua stele in apropiere pe care nu le am notat.... Luna aparea de o culoare ruginie. Marte de un rosu evident.
Orion la fel incape in intregime in camp, se vedea pe jumatate, cam la 15 grade de orizont. Se vedea spada formata din doua stele si capul - un triunghi format de Meissa si phi01 Ori si phi02 Ori. Betelgeuse aparea rosiatica.
Nu am distins nici un satelit din jupiter. M-am uitat destul de mult dar era prea aproape de orizont Am distins o mica aberatie optica/coma la Jupiter - nu era punctiform. Am tot incercat sa refocusez dar nu am distins sateliti. Am distins insa iota Tauri langa jupiter. Mai jos am gasit Aldebaran rosie. Sub Aldebaran, aproape de orizont am distins tet01 Tau si tet02 Tau.
Auriga se vedea bine ca in hartile stelare. Pi Aurigae mic si rosu langa Menkalinan.
Perseu la orizont - am distins Mirfak rosiatic si abia viz 31 Per si 29 Per
Cassiopeia se vedea la dreapta lui Perseu. Atat de multe stele ca nu am recunoscut-o asa ca in hartile stelare.
Leo aproape de zenith. Algieba - se vedeau doua stele. Mai sus Adhafera singura ... dupa mult timp si refocusare am ajuns sa disting 3 stele - Adhafera si doua mici stele una deasupra si una dedesubt f greu vizibile aparand interminent. Cred ca erau 35 Leo si 39 Leo de mag 6. La 23:30 ma durea gatul asa ca am incheiat.
05.04.2025 2x54
Corona borealis toate 7 stele. Cer urat, multa lumina de la felinare. Ultima stea iot Cb mai intai cu ved periferica, apoi clar... Coroana aparea aplecata pe verticala, nu orizontala asa cum apare inspre toamna. In departare se vedea pulsand lumina verde a unui far. Fauna m-a urmarit astazi. Mai intai un licurici a aparut de nicaieri si m-a inconjurat de doua ori. Dupa ce vezi stele in departare, sa vezi asa ceva in apropiere creaza un efect psihologic aparte. Am intrebat "Tu esti marele licurici?"... Nu a raspuns... Apoi ratiunea m-a adus pe pamant, am inchis ecranul telefonului si am plecat. Apoi in drum spre casa o pisica ma astepta in mijlocul drumului. M-am apropiat, m-am uitat bland la ea, apoi am deschis gura si am strigat: "Catz spurcaciune!". Ma gandesc ca sunt multe pisici abandonate in zona...
|
198.9 kb |
de 76 ori |

|
_________________ Mak 70, binoclu 2x54
Ochiul drept |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|