Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 234012 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 09 Apr 2008 14:07 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ahoi, deci am sa raspund la fiecare pe rand...
Catalin, camera mea nu este modificata si sa fiu sincer nu ma pricep la electronica suficient de mult pentru a ma baga la modificat, sunt sigur ca dupa aceia o sa am un webcam mort... 900C-ul de la Philips are un chip CCD, ceva mai sensibil ca celelalte modele insa totusi nemodificat nu obtin rezultate cu el...
Daca te intereseaza 900C-ul trimite un mesaj privat si ti-l trimit, platesti numai taxele de transport, eu sincer sa fiu nici nu il utilizez asa ca la mine sta degeaba...mai ales ca la planete nu ma bag pentru ca sunt axat pe DSO-uri...asa ca oferta este facuta spui daca vrei sau nu. Am si adaptorul de 1,25 la el daca te intereseaza. CD-ul cu soft nu stiu daca il mai am dar pentru drivere poti sa faci download de pe website-ul firmei.
Hans,
un OAG pentru Newton-uri am, l-am modificat pentru a accepta camere cu conexiune T2 insa problema care a aparut este ca DSI-ul nu vede nimic...am incercat de cateva ori sa il folosesc... asa ca am ramas la optica separata pentru guiding. Ating puntul de focus cu camera principala insa DSI-ul nu vede nimic... idei? Am remarcat ca oglinda pentru guider din OAG se misca, este normal acest lucru? Doar cateva grade pe axa paralela cu camera...
Din punct de vedere al rigiditatii nu cred ca am probleme pentru ca nu am remarcat shifting intre optica principala si cea de guiding, campul ramane stabil atunci cand guiderul “sta” pe optica principala cat si atunci cand se gaseste lateral sau sub optica principala. Bine, cel putin nu am remarcat eu vreo diferenta insa exista aceasta posibilitate nu neg acest lucru...
Robert,
multam de idee pentru sina dubla, am sa vad ce pot rezolva pe aceasta parte, am o cunostinta la un atelier asa ca nu ar fi o problema, problema ar fi sinele si sistemul de prindere...insa totcmai ca aici importanta este paralelitatea celor doua optici deci cred ca pe aceasta parte o sina de-a gata m-ar scapa de niste bataie de cap... trimite-mi te rog un pret orientativ pentru sina pe adresa emil.kolbert@twin.at multumesc mult si eventual un pret pentru o optica de ghidaj care crezi ca s-ar putea utiliza cu succes in cazul meu, nu ma deranjeaza daca nu este noua, principalul este ca optica sa fie in regula mai ales ca astfel pot sa salvez ceva banuti... (cred ca trebuie sa castig la loto, are cineva vreo formula de aur? He he he)
Numai bine la toti
Emil
|
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 09 Apr 2008 18:06 Download mesaj |
|
|
|
Salut Emil
Citat: | problema ar fi sinele si sistemul de prindere.. |
....aici nu exista nici o problema, cleme pentru telescop se pot cumpara relaiv ieftin, aceas si sina de montaj.
Citat: | insa totcmai ca aici importanta este paralelitatea celor doua optici deci cred ca pe aceasta parte o sina de-a gata m-ar scapa de niste bataie de cap |
paralel nu trebue sa fie, tocmai aici iti trebue cel mai bine niste inele de ghidaj (Leitrohrschellen), la care le poti alinia asa la stea de ghidare cum iti trebue.
Idea lu Hans cu Off-axis-Guider este buna, dar aici este o problema, daca ai in sin sa lucrezi fotografic cu Newton-ul. Exista niste OAG scurte, dar aici depinde cat drum de focusaj ai la Newton. Daca ai 50mm poate ai putea lucra cu 30 - 35 mm ..... dar insa nu este usor.
Hans are multa experienta la fotografie, el are un setup care lucreaza bine si el iti poate zice tie, cum face el ghidajul.
_________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |
hans602 Membru

Data inscrierii: 27 Dec 2006 Mesaje: 812
|
Trimis: 09 Apr 2008 18:37 Download mesaj |
|
|
|
Robert eu am fotografiat pina acuma numai cu DSRL
la care din cauza matrici Bayer nu este asa critic autoguidingul
ca cu un ccd monocrom cu aceasi marime a pixelui.
Emil vrea sa lucreze cu ccd monocrom si cu barlow la circa 2000mm cea ce este mai problematic.Pixeluriile la Nova 1602E au 9my cea
ce mai amelioreaza putin.Ce am vrut sa spun in topicul anterior
este ca oricit de rigid este ansamblul o sa ai putina flexibilitate
intre cele doua optici si din cauza gravitatie se indoaie tuburiile
desa diferit,numai vorbesc de jocul la oglinzi,OAZ.La concluziile
acestea au ajuns toti astrofotografi care lucreaza cu focale mari
si timpi lungi de expunere.
Clear sky Hans
|
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 09 Apr 2008 21:33 Download mesaj |
|
|
|
Hans da, am inteles
Eu vorbeam numai de setup de ghidaj, atat cat stiu, tu tot ghidezi cu un guiding-scope (Leitrohr)?
House of Optics Germany
|
Sus |
|
 |
hans602 Membru

Data inscrierii: 27 Dec 2006 Mesaje: 812
|
Trimis: 09 Apr 2008 22:11 Download mesaj |
|
|
|
Da Robert eu ghidez MN61-ul cu un refractor 90/500
montate paralell pe o placa de aluminiu de 22mm grosime.
Refractorul este prins cu doua suruburi de M6 pe placa
din care slabesc unul la cautarea stelei de ghidare dupa care
il string iarasi.Deci fara inele si cu contact pe suprafata mare.
Ghidarea o fac cu un webcam modificat cu un chip monocrom.
Mai jos o poza putin mai vechie dar asemanator.
Clear sky Hans
Descriere: |
|
Marime fisier: |
194.53 kb |
Vizualizat: |
de 2353 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

|
Trimis: 09 Apr 2008 22:24 Download mesaj |
|
|
|
Mersi pentru poza, eu stiam ca tu faci cumva acest setup, uitasem ca nu-l ai pus in inele. Egal cum, dar daca este suficient de stabil, asta este cel mai important.
House of Optics Germany
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|