Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233872 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Marius Membru

Data inscrierii: 29 Mar 2008 Mesaje: 3
|
Trimis: 29 Mar 2008 11:02 Download mesaj |
Titlul subiectului: Salutare !! |
|
|
|
Salut la toata lumea .
Ma numesc Marius sunt din iasi , am 15 ani si sunt elev. De cateva zile am dat de acest forum si mi se pare foarte interesat. As vrea sa am si eu ca hobby astronomia. Pentru inceput ( din motive financiare) voi incepe cu un binoclu, mi se pare ok acesta http://www.astroshop.ro/prd199_Binocluri_Hunter-10x50-Bresser.php ] Dar vreau sa vad si parerile voastre. As fi foarte incantat daca este cineva de prin iasi sa ma ajute. Un cer Senin !! |
|
Sus |
|
 |
carstea Membru

Data inscrierii: 07 Mar 2008 Mesaje: 105
|
Trimis: 29 Mar 2008 12:05 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit !
Alegerea ta privind binoclul e buna. Daca banii iti permit, o alegere si mai buna ar fi binoclul 11X56 MEADE (pe acelasi site) datorita materialului mai bun al prismelor. E adevarat ca e mai greu, dar te vei obisnui. Il vei putea folosi toata viata.
Dan Carstea |
|
Sus |
|
 |
Marius Membru

|
|
Sus |
|
 |
Forever_Man Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2005 Mesaje: 1924
|
Trimis: 29 Mar 2008 17:07 Download mesaj |
|
|
|
Un nou astronom din Iasi. Bine ai venit !  _________________ BINOCLURI: Norconia Sport 10x50, Celestron Skymaster 15x70
TELESCOAPE: Skywatcher 130/650, Skywatcher 200/1200 |
|
Sus |
|
 |
Marius Membru

|
Trimis: 29 Mar 2008 17:35 Download mesaj |
|
|
|
Ms de urare !  |
|
Sus |
|
 |
carstea Membru

Data inscrierii: 07 Mar 2008 Mesaje: 105
|
Trimis: 29 Mar 2008 17:55 Download mesaj |
|
|
|
Da Marius, despre acela este vorba.
Dar am spus ca si alegerea ta e buna, cred ca te-ai documentat in privinta grosismentului(puterii de marire) max la care nu ai nevoie de trepied pt. binoclu si asupra pupilei de iesire.
Pretul intradevar este dublu dar reflecta calitatea.
Materialul prismelor BaK4 (bariu crown) aproape nu are pierderi cand e strabatut de lumina, deci imaginea data de binoclu va fi mai luminoasa (important in astronomie) decat imaginea unui binoclu mai ieftin, cu prisme din borosilicat( BK7) cu transmisie mai scazuta. In plus diametrul obiectivelor este mai mare 56 mm fata de 50 mm- calculeaza te rog cu ce procent e mai mare suprafata. Cu cat suprafata obiectivelor creste, cu atat instrumentul colecteaza mai multa lumina( mai multi fotoni), lucru important in observatiile astronomice!
Chiar daca in viitor iti vei cumpara un telescop, nu vei renunta la binoclu. De aceea spuneam ca-l vei avea toata viata.
Eu personal am avut un 3X40, un 16X 50 si un 15X70. In viitor( anul acesta) vreau sa-mi cumpar binoclul de care iti spun.
Dan Carstea |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|