Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233849 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 513
|
Trimis: 25 Iun 2023 21:21 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Inca un punct forte pe care Tudor cred ca l-a omis sau nu am citit eu atent, profunzimea de camp este mai mare decat la orice binoclu pe care am pus mana, e suficient sa spun ca este peste ior 7x40 care stiti cu totii ca este "sef" la asa ceva, Habicht reglat undeva la distanta maxima la care poti distinge ceva clar, este clar si la 20-25m incat chiar daca misti rotita de clar nu obtii vizibil o claritate mai buna, atat doar ca intra in zona de clar si zona de sub 20-25m, deci nu stiu ce adversar ar avea, precizez ca mi-am luat o rezerva cand am zis 20-25m dar practic la 15m e foarte acceptabil doar daca vrei sa vezi ceva detalii marunte mai ai nevoie de reglaj, dar am zis 25 m ca sa fie 100% ca este in focus, eu zic ca e un aspect frumos, iar daca privesc cu el persoane diferite care nu au diferente de dioptrii notabile, inafara de DIP nu au ce regla, efectiv il dai din mana in mana .
|
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3102
|
Trimis: 26 Iun 2023 07:57 Download mesaj |
|
|
|
Da, am omis sa zic avantajul asta. Intradevar are un camp de profunzime foarte mare la aplicatii terestre!
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2916
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 26 Iun 2023 11:20 Download mesaj |
|
|
|
Asta am observat și eu la acel habicht 7x50 paradit . Dar pentru mine nu este o surpriză . Din toată "cariera" mea de torționar de lentile , am băgat de seamă că profunzimea mare a câmpului clar apare atunci când focala obiectivului este mare și automat , grosismentul mic .
De exemplu , bpc-ul 8x30 e mult mai slab la capitolul ăsta pentru că are nevoie de oculare destul de puternice , potrivite focalei de cca. 12 centimetri ale obiectivelor .
Habicht-ul 7x50 în schimb , are obiective cu focală măricică , eu cred că e peste 20 cm , poate chiar 25 .
În esență , acest clar de adâncime mare la binocluri (și la căutătoare ) este dat de dioptriile relaxate , din componența ocularelor . Și dacă nu ești încă lovit prea tare de prezbitism , efectul e mai evident .
_________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3102
|
Trimis: 23 Mai 2024 17:33 Download mesaj |
|
|
|
Binoclu modern in haine clasice!
Descriere: |
|
Marime fisier: |
984.67 kb |
Vizualizat: |
de 2835 ori |

|
_________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|