Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233875 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2725
|
Trimis: 14 Dec 2023 15:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: Sharpless 224 |
|
|
|
Salut!
Sh2-224 (The Rice Hat nebula) este o ramasita de supernova din Auriga (Vizitiul). Daca intorc poza cu 180 grade, cred ca seamana cu un melc.
Cred ca este nebuloasa cea mai putin luminoasa pe care am incercat-o, la limita posibilitatii pe care o pot avea cu cerul de la mine. Este si sezonul cu ceata si panza fina de nori, ce halesc putinii fotoni care vin de la tinta, iar instabilitatea pronuntata reduce drastic orele de expunere. In plus, pentru ca aceasta trece pe la zenit, m-am pricopsit de fiecare data cu condens pe primara.
Captura am inceput-o pe 11 septembrie si am continuat-o in vreo 15 nopti, adunand o expunere totala de 41ore si 40 minute (un nou record). Toate cadrele au fost de 10 minute (nebuloasa este invizibila si la aceasta expunere). Pentru un semnal mai bun cred ca am nevoie de peste 100 ore expunere (greu de facut in sezonul rece, poate doar in mai multi ani) si/sau un cer mai curat.
Am inceput captura cu newtonul SW 150/750 si am terminat-o cu Omegonul 200/800. Am fost curios daca pot sa le combin. Diferenta de 50mm a focalei a dat un camp vizibil mai mic, dar nu am inghesuit prea mult nebuloasa.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
974.67 kb |
Vizualizat: |
de 2429 ori |

|
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
iulian90 Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2016 Mesaje: 2800
|
Trimis: 15 Dec 2023 00:13 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Frumoasa imaginea, combinatia dintre rosu (Ha) si bleu (OIII),arata fain. Spor in continuare si cer senin.
_________________ Gigant 245/1286mm,Seben 150/1400mm ,Sky-Watcher 130/900mm,Atlas Explorer 114/900mm,Optus 76/700mm, Luneta 80/900mm, Spectroheliograf cu retea de difractie 1800 l/mm si apertura de 60mm, Binoclu Bresser Superfocus 10x50. |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 15 Dec 2023 10:22 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc Iulian. Da, este combinatie HOO (am uitat sa mentionez). Nu am tras inca RGB pentru stele, de regula le fac dupa ce strang cadrele pentru nebuloasa. Iar in acest caz, cred ca voi avea nevoie de mai multe sezoane pana cand voi avea un semnal satisfacator pentru ea.
|
Sus |
|
 |
Astroclubul Bucuresti Membru

Data inscrierii: 10 Iun 2019 Mesaje: 176
Motto: We are made of star-stuff (Carl Sagan) Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 27 Apr 2024 16:53 Download mesaj |
|
|
|
Superba! Felicitari, Marius!
|
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

|
Trimis: 27 Apr 2024 17:54 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc. Cer senin!
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|