Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236986 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2888 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Claudiu Simion |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1016 la data de Mar Sep 09, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
AVD Membru

Data inscrierii: 04 Iun 2022 Mesaje: 155
|
Trimis: 07 Sep 2023 17:46 Download mesaj |
Titlul subiectului: Canon 2000D full spectrum + accesorii + Intel Compute Stick |
|
|
|
Salutare!
1.Canon 2000D full spectrum (filtre scoase de mine) aproape nou (in jur de 5500 de cadre).
L-am folosit foarte putin, pentru ca, la scurt timp dupa achizitie, am trecut la Nikon D5300.
Are capacul original de praf iar cauciucurile de pe body se prezinta in stare perfecta.
Senzorul are 24MP si pare a fi din seria care nu mai are atat de multe probleme cu banding-ul. Din punct de vedere al noise-ului, se prezinta destul de bine, un noise usor inegal din cauza constructiei in principal din plastic, care nu lasa prea bine caldura sa se disipe in rama. I-am aplicat cateva benzi de aluminiu intre rama senzorului si partile de metal ale cadrului de metal al camerei pentru a ajuta in disiparea caldurii. Acest noise inegal poate fi calibrat cu dark-uri.
ATENTIE: Din cauza faptului ca este full spectrum, auto-focusul phase detection (cel care este utilizat cand facem poze prin ocular) NU functioneaza. Autofocusul contrast detection (din Live View) functioneaza okay. Pozele facute ziua cu ea vor avea intotdeauna o tenta rosie din cauza lipsei filtrelor, iar orice sursa de infrarosu va fi capturata de camera. Se poate rezolva asta prin a monta un filtru IR/UV, ori clip-in, ori pe obiectivul folosit. Acest filtru nu rezolva, insa, problema culorii, dar asta poate fi rezolvata cu white-balance custom (abia DUPA folosirea unui filtru IR/UV). Poate fi folosita cu un filtru IR-Pass pentru fotografie in infrarosu.
Din pacate, nu a aparut inca versiunea de MagicLantern pentru acest model, insa, pare ca se lucreaza la ea.
Camera poate fi controlata prin USB (prin APT, NINA sau orice alt program de astrofoto) sau prin Wi-Fi, printr-o aplicatie pe telefon.
Accesorii:
Aparatul vine cu 2 baterii, una originala (860mAh fab. 09.2020) si una Duracell (1020mAh fab 04.2022 (posibil, data presupusa din codul de pe baterie)). Bateriile tin destul de mult, am tras o sesiune de 2h de expuneri si bateria nu scazuse nicio liniuta.
Incarcatorul original vine si el, desigur, dar fara cablu. Cablul este cel standard cu mufa in "8" (clasicul cablu de radio), poate fi gasit cam la orice magazin de profil sau Carrefour/Auchan/etc..
La pachet, vine si un card de memorie Kingston Canvas Select Plus de 64GB + cablu miniUSB de 1.8m
Toate astea vin in cutia lui + o gentuta de camere foto (nu stiu detalii, pe ea scrie "f.i.a.b reporter".
Pret pentru body si tot ce scrie mai sus : 700 lei
La acestea mai adaug:
2.Obiectiv de kit (mai vechi, nu cel actual) 18-55 f3.5-5.6 II : 70 lei
3.Inel Canon EF-T2 : 50 lei
4.Obiectiv T2/M42 (cu inel de conversie) IFOCO 200mm f4.5 cu diafragma cu 13 lamele, cu 2 inele pentru control diafragma (unul cu click-uri, celalalt fara) cu etui si parasolar de metal pe filetul de filtre: 100 lei
5.Intel Compute Stick STK1A32SC cu Intel Atom x5-Z8330, 2GB RAM si 32GB Stocare. Am instalat pe el Windows 10, am dezactivat tot ce era ne-necesar, am dezactivat spatiul rezervat pentru update-uri si update-urile automate, pentru a pastra cat mai mult spatiu valabil (32GB este putin). Cu el vine si un card SD de 64GB pe care sunt instalate toate programele de astrofoto pe care eu le folosesc (APT, PHD2, astap, SharpCap, NINA (nu recomand utilizarea NINA, are erori pe 2GB).
Alimentarea se face la 5V prin micro-USB. are 2 porturi USB, unul 2.0, altul 3.0. Fiind usurel, poate fi montat pe telescop/montura si accesat prin Remote Desktop de pe un telefon sau laptop.
Pret pentru Stick+Card : 100 lei
Pretul adunat ar fi 1020 lei, dar, cine achizitioneaza tot pachetul, o poate face la pretul de 900 de lei.
Am atasat toate pozele aici. Daca mai vreti poze sau detalii, nu ezitati sa ma intrebati si voi posta mai multe detalii. Am atasat si un cadru pe care l-am tras cu camera asta la Curmaturi. 60s ISO1600 pe o montura star tracker, cu un Tamron 15-70mm F2.8. Procesata putin in darktable.Focusul este pe langa, dar asta e din vina mea.
Telefon de contact 0766.271.700
As prefera optiunea de ridicare personala din Chiajna/Bucuresti, dar, daca nu, se poate si prin curier cu ramburs (pretul transportului va fi suportat de catre cumparator.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
646.26 kb |
Vizualizat: |
de 1300 ori |

|
|
465.43 kb |
de 1300 ori |

|
|
612.77 kb |
de 1300 ori |

|
|
495.11 kb |
de 1300 ori |

|
|
479.08 kb |
de 1300 ori |

|
|
611.96 kb |
de 1300 ori |

|
|
1.11 MB |
de 1300 ori |

|
|
559.99 kb |
de 1300 ori |

|
|
526.12 kb |
de 1300 ori |

|
|
848.65 kb |
de 1300 ori |

|
|
1.02 MB |
de 1300 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
AVD Membru

|
Trimis: 08 Sep 2023 11:05 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
1.Canon 2000D full spectrum si 5.Intel Compute Stick STK1A32SC rezervate pana luni. Raman valabile restul de produse
|
|
Sus |
|
 |
AVD Membru

|
Trimis: 08 Sep 2023 13:08 Download mesaj |
|
|
|
5.Intel Compute Stick STK1A32SC rezervat pana luni, restul pachetului s-a vandut complet.
|
|
Sus |
|
 |
AVD Membru

|
Trimis: 12 Sep 2023 15:59 Download mesaj |
|
|
|
Vandut complet. Se poate inchide
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|