Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233850 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
zigg Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2023 Mesaje: 40
|
Trimis: 31 Aug 2023 09:30 Download mesaj |
Titlul subiectului: Astrofotografie |
|
|
|
Salutare, eu sunt Florentiu, ma intereseaza astrofotografia si as dori sa invat mai multe.
In plus as dori sa vad daca as putea sa imi vand echipamentul pe care il am (telescope, montura, filtre, etc toate adaptate pentru Nikon Full Frame) si sa imi cumpar in timp ceva mai bun. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11248
|
Trimis: 31 Aug 2023 09:41 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit!
Daca ai nelamuriri trebuie doar sa intrebi, si cu siguranta vei gasi raspunsuri. |
|
Sus |
|
 |
GunDALF Membru

Data inscrierii: 23 Apr 2017 Mesaje: 3323
Motto: If only closed minds came with closed mouths.. Localitate: BR
|
Trimis: 31 Aug 2023 10:09 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ce tip de astrofotografie ai in vedere? Planete, deep space objects, camp larg? Pentru fiecare dintre ele investitiile sunt diferite. Bine, se pot folosi si improvizatii, cu rezultate mai mult sau mai putin satisfacatoare.
Pentru planete ai nevoie de o camera planetara dedicata, focale lungi si noroc de seeing, adica cer bun.
Pe de alta parte la DSO seeingul nu mai este asa critic, insa acolo ai nevoie de montura foarte buna, sa poti urmari fidel miscarea celesta.
Cu Nikonul tau si obiective luminoase (adica cu f mic), pe un tracker (sau chiar si cu un simplu trepied daca folosesti focala scurta) poti face astrofoto de camp larg. Un tracker bunicel te poate ajuta sa faci foto chiar si pana la 200-300mm focala.
La ambele tipuri de astrofoto (DSO si planetara) partea cu achizitia semnalului poate fi cea mai simpla. Urmeaza procesarea datelor, care poate fi un pic cam tricky.
Asta asa doar ca introducere. Dupa ce specifici ce te-am intrebat, putem detalia.
PS: by the way, welcome!
PPS: pe de alta parte vad ca la Vanzari spui
zigg a scris: | Cum timpul nu imi mai permite sa stau noaptea sa fac astrofotografie am decis sa vand echipamentul. |
Ai acolo cam tot ce-ti trebuie sa faci astrofotografie.
Ori dai mesaje subliminale spre Bazar?  |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|