Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236986 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2888 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Claudiu Simion |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1016 la data de Mar Sep 09, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
bogdanbacila Membru

Data inscrierii: 11 Aug 2010 Mesaje: 950
Motto: Where there's a will there's a way Localitate: Timisoara
|
Trimis: 21 Apr 2023 02:52 Download mesaj |
Titlul subiectului: Refractor TS - SD APO 102 F/7 FPL53 - nou |
|
|
|
Refractor TS PhotoLine Apochromat FPL53/Lanthan dublet.
Mai exact, acest model: https://www.teleskop-express.de/shop/produ...ctive.html
Deci, discutam de un APO de 102mm diametru, raport focal F/7.
Consider atat focala cat si raportul focal ca fiind ideale in cazul astro-fotografiei, pentru urmatoarele doua motive simple:
- 700mm iti permite sa incadrezi destul de multe galaxii, sau obiecte mai mici. La nevoie, cu un reducator, poti mari campul, daca este nevoie.
- raportul focal F/7 este mult mai prietenos decat F/5 - F/6, unde gasim majoritatea refractoarelor..
Desi este un bun exemplu pentru astrofotografie, personal, am achizitionat acest telescop strict pentru vizual, unde a fost folosit exact.. o singura data. Si acum venim la motivul vanzarii: situatia personala si timpul tot mai inghesuit nu imi permit, sub nici o forma, sa ma bucur de acest instrument.
In singura noapte de folosinta (cam 1.5 ore), dupa o rapida aclimatizare (15 minute), am observat destul de multe duble, separandu-le fara nici un fel de problema, cateva clustere, M81 + M82, M31, M42, etc.. dar ceea ce mi-a ramas inscriptionat in memorie este imaginea redata cand am indreptat telescopul spre Jupiter... pur si simplu cel mai frumos si contrastat Jupiter vazut vreodata.. Nu stiu daca in seara respectiva cerul a fost excelent sau nu, dar nu am mai vazut atat contrast si detalii in benzi in nici un alt telescop (inclusiv in Mak-ul Intes Micro 150 F/10).
Ca si detaliu, pe parcursul celor 1,5 ore de observatii, am folosit doar doua oculare: TV Ethos 13mm si Fujiyama Ortho 5mm.
Pretul acestui telescop, de nou, este 1077 Euro, iar daca adaugam si transportul, ajungem la 1100 Euro, rotund. In aceeasi stare ca si acesta. (poate al meu are trei-patru fire de praf in plus).
Pretul meu de vanzare este 700 Euro.
P.S.: Voi adauga maine poze reale.
_________________ Askar 65PHQ APO triplet - petzval design
Rainbow Astro RST-135E
ASI 294MM Pro + Astrodon HA+O3 filters |
|
Sus |
|
 |
bogdanbacila Membru

|
Trimis: 05 Mai 2023 11:43 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Datorita unor probleme cu timpul, deabea acum am reusit sa fac cateva poze.
Se poate vedea ca tubul este impecabil, fara lovituri, zgarieturi, sau orice fel de alta problema.
Avem doua/trei semne pe sina de prindere, bineinteles normale, fiind scos la stele de 3-5 ori.
Focuser-ul este curat si functioneaza impecabil, atat pe reglaj normal cat si pe reglaj fin.
Adaptorul de 2" este cu functie click-lock, deci va fixa accesoriile de 2" perfect.
Cel mai important: sticla este curata, fara zgarieturi, semne sau mai stiu eu ce..
Cum spuneam, telescopul este nou, si a fost pastrat intro geanta Pelican 1605 Air + spuma de protectie.
Daca sunteti interesati si de geanta + spuma, mai adaugam 200 Euro la pret.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
399.72 kb |
Vizualizat: |
de 1129 ori |

|
|
620.81 kb |
de 1129 ori |

|
|
496.18 kb |
de 1129 ori |

|
Rainbow Astro RST-135E
|
Sus |
|
 |
bogdanbacila Membru

|
Trimis: 11 Mai 2023 17:40 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Intregul pachet, refractor + geanta transport, a fost vandut.
Se poate inchide.
Va multumesc.
Rainbow Astro RST-135E
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|