Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236969 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2888 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Claudiu Simion |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1016 la data de Mar Sep 09, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
alexme Membru

Data inscrierii: 10 Iun 2015 Mesaje: 80
|
Trimis: 02 Ian 2023 14:24 Download mesaj |
Titlul subiectului: Sky-Watcher 72ED + corector |
|
|
|
Vand telescop Sky-Watcher 72ED versiunea originala (varianta mai noua e cu 10mm mai scurta) + corector reductor 0.85x.
Telescopul si corectorul au urmatoarele imbunatatiri:
Sina vixen mai lunga (cu cea originala nu se putea echilibra ansamblul, cel putin in varianta foto)
Velur in interiorul parasolarului
Talpa cautator Lacerta (https://astrovest.ro/site/index.php/lunete...327-detail)
Clema de prindere pe 2 inch are 3 suruburi la 120 de grade (in loc de 2 suruburi)
Adaptorul corectorlului a fost subtiat cu vreo 3mm. Corectorul vandut de Sky-Watcher pentru 72ED este cel pentru 80ED + un adaptor. Backfocus-ul specificat de Sky-Watcher de 55mm nu este corect pentru focala de ~430mm a telescopului 72ED, ci undeva pe la 58-60mm am estimat eu. Pentru aceasta ar fi nevoie fie de un inel de spatiere de vreo 3mm, fie de o extensie M48-M48 sau un adaptor M48-T2. In varianta cu extensie, telescopul ar fi prea lung, iar punctul de focalizare ar fi undeva in interior. Acesta e motivul pentru care am subtiat adaptorul de la focuser la corector. Pentru un senzor mai mic, cum ar fi 533, probabil 55mm backfocus ar da o corectie destul de buna, dar pentru un senzor APS-C, spre colturi stelele nu mai sunt rotunde la 55mm.
Ca aspecte negative:
Tubul focuserului e din aluminiu, ce gliseaza pe rulmenti de otel. Acestia au lasat niste urme in tub de-a lungul timpului, cu o adancitura cauzata cel mai probabil in timpul unui transport, asa ca l-am intors acum la 180 de grade si functioneaza fara probleme.
Nu mai am capacele de la corector. Pentru partea cu filet M48 are un capac printat 3D.
Exemplu de poza realizata prin telescop + reductor:
https://www.astrobin.com/382251/
Predare personala in Timisoara si imprejurimi sau trimit prin ce curier doriti.
2500 RON tot pachetul.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
1.27 MB |
Vizualizat: |
de 817 ori |

|
|
972.53 kb |
de 817 ori |

|
|
805.65 kb |
de 817 ori |

|
|
843.65 kb |
de 817 ori |

|
|
416.25 kb |
de 817 ori |

|
|
434.33 kb |
de 817 ori |

|
|
829.12 kb |
de 817 ori |

|
|
788.85 kb |
de 817 ori |

|
|
1.42 MB |
de 817 ori |

|
|
1.29 MB |
de 817 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|