Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
MihaiRadu0101 Membru

Data inscrierii: 19 Aug 2022 Mesaje: 9
|
Trimis: 20 Aug 2022 09:18 Download mesaj |
Titlul subiectului: Buna ziua unde pot gasi imagini neprelucrate cu galaxii? |
|
|
|
Buna ziua unde pot gasi imagini neprelucrate cu galaxii?
Doresc imagini cat mai naturale cat mai aproape de ce se vede prin telescop fara culori.
Multumesc |
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3102
|
Trimis: 20 Aug 2022 10:02 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ati venit pe forum!
Mai jos aveti multe imagini (desene) cu galaxii, nebuloase, comete, roiuri stelare etc. Am incercat sa simulez cat mai apropiat si natural cu ce am vazut eu direct prin diferite instrumente. Am detaliat mai mult in introducere de ce un desen este mai elocvent decat o poza atunci cand nu stii ce vei vedea prin ocular!
https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=208938#208938 _________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4204
|
Trimis: 20 Aug 2022 13:29 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Buna ziua unde pot gasi imagini neprelucrate cu galaxii? |
|
|
|
MihaiRadu0101 a scris: | unde pot gasi imagini neprelucrate cu galaxii? |
Poate ajuta "Sketches of Astronomical Objects"... |
|
Sus |
|
 |
MihaiRadu0101 Membru

|
Trimis: 20 Aug 2022 14:36 Download mesaj |
|
|
|
tudor a scris: | Bine ati venit pe forum!
Mai jos aveti multe imagini (desene) cu galaxii, nebuloase, comete, roiuri stelare etc. Am incercat sa simulez cat mai apropiat si natural cu ce am vazut eu direct prin diferite instrumente. Am detaliat mai mult in introducere de ce un desen este mai elocvent decat o poza atunci cand nu stii ce vei vedea prin ocular!
https://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=208938#208938 |
Multumesc mult |
|
Sus |
|
 |
MihaiRadu0101 Membru

|
Trimis: 20 Aug 2022 14:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Buna ziua unde pot gasi imagini neprelucrate cu galaxii? |
|
|
|
Multumesc frumos |
|
Sus |
|
 |
Darius M Membru

Data inscrierii: 29 Iul 2016 Mesaje: 201
|
Trimis: 12 Sep 2022 14:46 Download mesaj |
|
|
|
Poti găsi imagini cu o multitudine de obiecte cosmice aici:
https://telescope.live/home
Ei fotografiază și calibrează imaginile, iar apoi oricine poate cumpăra aceste imagini de la ei pentru a le procesa pe calculatorul personal.
La înregistrare vei primi câteva credite, suficiente cât să descarci câteva imagini.
Edit: Din câte înțeleg, există și opțiunea de a le da tu o țintă și diferiți parametri, practic e cam ca si când ai inchiria un telescop și o cameră astrofoto pentru a le controla de la distanță - asta dacă am înțeles eu corect ce înseamnă opțiunile "Advanced". |
|
Sus |
|
 |
|