Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236720 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2883 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: PMC |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1016 la data de Mar Sep 09, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Zaraza Membru

Data inscrierii: 08 Sep 2007 Mesaje: 53
|
Trimis: 12 Noi 2007 00:45 Download mesaj |
Titlul subiectului: Luna in afocal |
|
|
|
Salut
Ploaie ceata frig si munca, deci zero Holmes sau orice altceva pentru moment.
Am procesat foarte discret niste poze ceva mai vechi facute in afocal, nu le-am suprapus ca era doar un test sa vad daca pot face clarul date fiind miriadele de accesorii pe care le-am agatat pe luneta.
Am ajuns la concluzia ca ortoscopicul de 25mm e inutilizabil cu configuratia actuala (chair si cu prelungitor) insa cele de 10 si 3.6mm functioneaza perfect, chiar si cu barlow x2.
LU 80/400, aceeasi EQ 3-2, 350D si filtru lunar 25%.
Am descoperit de curand ca Google earth are o optiune de suprapunere a imaginilor.. poate facem un GoogleMoon?
sa aveti cer senin
Descriere: |
mozaic de vreo 3-4 imagini |
|
Marime fisier: |
37.93 kb |
Vizualizat: |
de 4173 ori |

|
|
67.25 kb |
de 4173 ori |

|
|
61.42 kb |
de 4173 ori |

|
_________________ Ardealu-i fruncea. |
|
Sus |
|
 |
Claudiu Membru

Data inscrierii: 16 Noi 2007 Mesaje: 232
Motto: Og say aperture always win and Durk say central obstruction bring contrast demons” Localitate: High Wycombe, UK
|
|
Sus |
|
 |
Zaraza Membru

Data inscrierii: 08 Sep 2007 Mesaje: 53
|
Trimis: 26 Ian 2008 19:02 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut
Teoria nu prea tine cand vine vorba de fotografie afocala. Trebe sa incerci mai multe variante. Am facut si eu poze cu un "finepix" la ocular, ar trebui sa ai rezultate mult mai bune. Defapt doar clarul trebuie imbunatatit.
Ai doua optiuni: pui clarul la infinit pe aparat (optiunea landscape cred ca asta e), pui ochiul la aparat sau te uiti pe ecran, si faci clarul de la instrument.
Sau faci clarul vizual la instrument, pui aparatul pe autofocus (ideal ar fi optiunea macro daca o ai) si-l pui sa focalizeze pe ce vede in ocular. Nu cunosc hp-ul deci ma tem ca mai multe sfaturi nu-ti pot da.
Adaptorul e necesar, oricum ai face tot misca. Foloseam un "steadypix" de la orion. Ti-l poti face singur, mergi in ceva magazin deasta cu scule si gasesti cam toate bucatile.
Bafta la mesterit si pune poze cand mai faci.
_________________ Ardealu-i fruncea. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|