Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233913 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2728
|
Trimis: 02 Iul 2022 15:13 Download mesaj |
Titlul subiectului: Sharpless 112_SHO |
|
|
|
Salut!
Sh2-112 este o nebuloasa din Cygnus (poate ca este constelatia cea mai bogata in nebuloase de emisie), cu o marime aparenta de 13', accesibila cam cu orice telescop, cu focale intre 400-1500mm.
Ha este dominanta, fata de ea, OIII are cam 10% din intensitate, iar SII cam 5% (nici nu se vede in timpul capturii).
Expunere totala: 16 ore si 55 minute: Ha 94x5m, OIII 44x5m, SII 53x5m (pentru oxigen si sulf ar fi trebuit sa dublez macar numarul de cadre, dar nu am mai avut rabdare si am procesar ce aveam). Pentru stele, un RGB minim, cate 20 cadre de un minut pentru fiecare canal. Claritatea nu a fost prea buna la Ha (cea care da detaliile) si nici nu am facut o selectie a cadrelor, ca sa am totusi un SNR mai bun.
Captura s-a intins pe durata a zece nopti (un randament foarte slab), in unele nopti nu strangeam nici macar o ora pana in zori, din cauza norilor. Alaltasera am stat chiar degeaba asteptand cerul senin promis la prognoza, verificand cerul pe monitor din jumatate in jumatate de ora. Doar aseara am mers pe plin, patru ore si jumatate pana in zori, tragand SII.
Cer senin!
Descriere: |
|
Marime fisier: |
752.11 kb |
Vizualizat: |
de 707 ori |

|
Descriere: |
|
Marime fisier: |
457.04 kb |
Vizualizat: |
de 707 ori |

|
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|